Banca DeLuxe

Referat
6/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2351
Mărime: 15.03KB (arhivat)
Publicat de: Alexandru Marginean
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ion Mihulescu

Extras din referat

Prezentare

Banca Comerciala DeLux isi inscrie numele pe lista bancilor comerciale create si reorganizate dupa 1993. Ea este o institutie speciala, ce poate fi considerata o banca noua pentru ca actul sau de nastere poarta data de 1 martie 1993, dar in acelasi timp, prin activitatea pe care o desfasoara in cadrul Bancii Nationale din care se desprinde este deopotriva o banca cu traditie in domeniul bancar. Inceputul a fost foarte dificil. In afara unui act de identitate, unei banci ii mai sunt necesare un sediu central , o retea de unitati, personal suficient, capital, clienti si o gama adecvata si tentanta de produse si servicii utile pentru acesti clienti.

Ca sigla, banca si-a ales imaginea unui cal care semnifica incredere, stabilitate, noblete, siguranta. Alaturi de sigla, sloganul care a subliniat prezenta bancii in domeniul financiar-bancarinca de la inceput a fost „ Pentru vremuri in care siguranta nu reprezinta un Lux, ci o necesitate.”

In 1993, Banca Comerciala DeLux pleaca la drum cu un colectiv de 4300 de angajati si 90 unitati in retea, cifre care se dubleaza in primii 5 ani de activitate. Insa evolutia capitalului este poate cel mai important criteriu de apreciere a fortei financiare a bancii. Desi la infiintare banca s-a axat pe oferta de credite si depozite pentru persoane fizice, ducand o intensa campanie de promovare pe acest sector, in urmatorii ani, banca si-a extins oferta, largindu-si publicul tinta la persoane fizice, persoane juridice si alte societati financiar-bancare. La un capital social subscris de 10 miliarde lei in 1990, incep sa se adauge fondurile constituite, capitalul total ajungand in primii 5 ani de activitate la 500 miliarde lei. La experienta acumulata se adauga o alta, noua, ca urmare a extinderii operatiunilor specifice tranzitiei si economiei de piata. Astfel, in acest interval de timp, banca s-a dezvoltat atat prin cresterea gamei de produse si servicii bancare pe care le-a oferit pana acum clientelei sale, cat si prin asimilarea rapida a unora noi, din care sunt de mentionat: trecerea la creditarea pe termen mediu si lung pentru investitii, acordarea de credite in valuta, deschiderea de conturi in valuta pentru persoane fizice si juridice si efectuarea de operatiuni de schimb valutar, derularea operatiunilor de decontare, in numele clientilor, a activitatilor de comert exterior. Interesul clientilor pentru colaborarea cu Banca DeLux, evolutia acestei clientele contribuie in final la completarea imaginii bancii. In 1993, toate lucrarile bancii erau executate fara o tehnica de calcul adecvata , iar astazi banca utilizeaza cele mai moderne echipamente din domeniul tehnicii de calcul, care permite o mare flexibilitate si dinamica a operatiunilor efectuate. Prin aceasta s-a obtinut extinderea functionalitatii aplicatiilor informatice destinate operatiunilor valutare, banca dispunand in prezent de un sistem modern de realizare in timp real a tranzactiilor internationale.

Domeniul de activitate al Bancii DeLux este domeniul financiar-bancar. Astfel, se disting servicii bancare adresate diferitelor segmente relevante pentru Banca DeLux: - persoanelor fizice (tinerilor, studenţilor, pensionarilor), societăţilor comerciale (întreprinderi mici, mijlocii, mari), statului, altor bănci, societăţilor financiare (companii de asigurări, leasing etc.). In prezent, printre clientii Bancii DeLux regasim, deci, un numar important de societati comerciale cu capital de stat, regii autonome diverse, institutii bugetare, societati comerciale cu capital privat.

Preview document

Banca DeLuxe - Pagina 1
Banca DeLuxe - Pagina 2
Banca DeLuxe - Pagina 3
Banca DeLuxe - Pagina 4
Banca DeLuxe - Pagina 5
Banca DeLuxe - Pagina 6
Banca DeLuxe - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Banca DeLuxe.doc

Ai nevoie de altceva?