Banca Italo Romena

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Banca Italo Romena.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

1. Istoric

Banca Italo Romena a fost înfiintată în anul 1980 ca un prim exemplu de joint-venture între Italia si România în sectorul bancar, iar în anul 2000 a fost achizitionată de către grupul bancar Veneto Banca. Prin achizitionarea Băncii Italo Romena s-a dorit crearea unui punct de sprijin bancar pentru afacerile numerosilor întreprinzători italieni care si-au dezvoltat sau si-au transferat activitătile în România.

Banca Italo Romena s-a deschis treptat pietei operatorilor români si, desi mentine o clară orientare corporate, se adresează astăzi familiilor si institutiilor oferind o gamă completă de servicii si produse financiare proiectate pentru a răspunde diverselor nevoi, în mod rapid si eficient. Banca se distinge tocmai prin capacitatea sa de a găsi solutii personalizate, studiate pe baza exigentelor specifice ale clientului. Printre produsele cele mai solicitate se regasesc creditele ipotecare, creditele de consum si cardurile de credit.

Sediul central al Băncii Italo Romena se află la Treviso (Italia), aceasta fiind o institutie de drept italian supusă normelor si prevederilor Băncii d’Italia. Banca Italo Romena operează în Romania prin Sucursala cu sediul în Bucuresti a cărei retea cuprinde 19 agentii aflate în cele mai importante orase si a cărei activitate se află sub supravegherea Băncii Nationale a României. Banca Italo Romena este astfel o bancă de încredere pentru persoanele fizice si juridice deopotrivă, având în vedere că oferta de servicii si produse respectă normativele celor două organe de control si supraveghere a institutiilor bancare.

Banca Italo Romena are o strânsă colaborare cu societatea de leasing Italo Romena Leasing IFN desfăsurând prin întreaga retea teritorială activitatea de leasing instrumental, imobiliar si auto.

Prin oferta de produse si servicii, Banca Italo Romena garantează clientilor săi o maximă sigurantă economică si financiară.

Banca Italo Romena face parte din Grupul Veneto Banca, care se află între primele 20 de institutii bancare din Italia. Începuturile Grupului datează din anul 1877, anul înfiintării Băncii Populare din Montebelluna (Provincia Treviso).

Dupa ce în anul 1966 banca a fuzionat cu Banca del Mandamento di Asolo dând nastere Băncii Populare di Asolo e Montebelluna, în anul 2000 acesta a achizitionat Banca di Credito Cooperativo del Piave e del Livenza schimbându-si denumirea în Veneto Banca si stabilindu-si ca obiectiv extinderea prezentei în teritoriu dorind să devină un punct de referintă pentru familiile, întreprinderile, asociatiile si institutiile publice din regiunea Veneto. Veneto Banca a depăsit granitele propriei regiuni si a devenit astfel, în numai câtiva ani, o prezentă importantă pe piata bancară din Italia.

Anul 2000 este un an important în istoria grupului deoarece sunt depasite si granitele nationale prin achizitionarea Băncii Italo Romena si, mai apoi, a societătii Italo Romena Leasing. În anii care au urmat, Grupul s-a extins în plan national si international, prin achizitionarea pachetului majoritar al Bancii di Bergamo (2001) si al Bancii del Garda, care în 2007 a fost integrată retelei comerciale a Veneto Banca, dar si prin crearea în 2002 a Băncii Meridiana. În anul 2006 au fost achizitionate Eximbank în Republica Moldova si Gospodarsko Kreditna Banka din Croatia redenumită Veneto Banka, iar în 2007, Banca Popolare di Intra prezentă în Piemonte si Lombardia.

În anul 2008, Grupul Veneto Banca se reorganizează, iar compania-mamă devine Veneto Banca Holding mentinând acelasi statut de bancă populară si functiunile de coordonare, directionare si control pentru toate băncile din grup.

Grupul detine importante participatii în cadrul mai multor companii de asigurări precum Uniqa Previdenza membră a grupului austriac Uniqa, companii de consultantă în afaceri si administrare de fonduri ca Alcedo sau Sintesi 2000, specializată în internationalizarea întreprinderilor.

În ceea ce priveste oferta de servicii si produse, în ultimii ani au fost introduse serviciile online Claris Banca (serviciu adresat persoanelor fizice) si Impresa Web (pentru persoanele juridice) care permit realizarea operatiunilor de către clienti direct de acasă sau de la serviciu. Din dorinta de a oferi produse inovative si competitive, în ultimii ani au fost create produse precum Claris Assicurazioni, Claris Broker, Claris Factor sau Claris Leasing.

Fisiere in arhiva (1):

  • Banca Italo Romena.doc