BCR Asigurari

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie BCR Asigurari.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

BCR ASIGURARI se prezinta

Cu o structura a actionariatului in care este cuprinsa B.C.R. direct si indirect - prin subsidiare (74,28%) si persoane fizice - angajati B.C.R. (25,72%), cu un capital social de 96 miliarde de lei si cu o retea de 46 de sucursale pe intreg teritoriul tarii, precum si cu planuri de dezvoltare in beneficiul clientilor persoane juridice si persoane fizice, BCR ASIGURARI are o evolutie remarcabila pe piata asigurarilor generale.

Dinamica activitatii BCR ASIGURARI alaturi de cea a celorlalte subsidiare si impreuna cu liderul Grupului, Banca Comerciala Româna, ilustreaza succesul de care se bucura, in premiera pentru România, conceptul de supermarket financiar, locul in care, la o singura vizita, poti beneficia de o gama complexa de servicii financiar-bancare.

Din iulie 2003, BCR ASIGURARI S.A. are si calitatea de membru al Uniunii Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania - UNSAR. UNSAR s-a constituit in anul 1994 ca organizatie profesionala, neguvernamentala, apolitica, independenta, cu caracter nelucrativ, creata in scopul dezvoltarii, extinderii, colaborarii si cooperarii in domeniul asigurarilor si reasigurarilor pe plan intern si international.

Obiectivele generale ale strategiei de afaceri a BCR ASIGURARI S.A.:

- cresterea gradului de patrundere pe piata a produselor de asigurari proprii destinate clientelei;

- mentinerea si extinderea pietei actuale a societatii prin cresterea numarului de clienti persoane fizice si juridice, cu accent preponderent pe I.M.M.;

- asigurarea unei distributii eficiente, adaptate cerintelor clientilor;

- cresterea cotei pe piata asigurarilor.

In vederea sprijinirii stabilitatii financiare a societatii, tinand cont de reglementarile C.S.A. in vigoare, de necesitatea protejarii portofoliului si luand in considerare evolutia pietei reasigurarilor, a fost conceput un program de reasigurare, ce s-a concretizat in tratate de reasigurare cu firme de referinta din domeniu: Swiss Re, Hannover Re, Partner Re, Mitsui Sumitomo Re, Mapfre Re.

Portofoliul asigurarilor de asistenta medicala este reasigurat printr-un contract de tip excedent de dauna incheiat prin intermediul Coris International. De asemenea, BCR ASIGURARI S.A. a incheiat un contract de reasigurare pentru riscurile de tip catastrofa, lider de contract fiind Hannover Re. Printre reasiguratorii participanti mentionam: Liberty Mutual Ins. Co., Converium, Goethaer Re., Sirius International.

Caracterizarea ofertei generale de produse:

Relatia viabila, pe termen lung, intre interesele clientilor si cele ale societatii, cu orientare preponderenta catre nevoile si exigentele acestora, reprezinta unul din obiectivele majore ale BCR ASIGURARI S.A. De aceea, solutiile oferite, adaptate necesitatilor de asigurare si posibilitatilor financiare ale fiecarui client, flexibilitatea ofertei si rapiditatea acordarii despagubirii, demonstreaza ca BCR ASIGURARI S.A. este un partener de incredere pentru acoperirea riscurilor referitoare la bunurile sau afacerile asiguratilor.

Oferta de asigurari a BCR ASIGURARI S.A. (cu exceptia asigurarilor tip “Carte Verde” si “R.C.A.”) este disponibila in cele 46 de unitati din tara ale BCR ASIGURARI, precum si in reteaua B.C.R. S.A. si are urmatoarele caracteristici:

- Distributie la nivel national;

- Costuri reduse;

- Asigurarea bunurilor gajate pentru garantarea creditelor;

- Asigurarea echipamentelor si utilajelor achizitionate prin credite pentru investitii.

Oferte comune B.C.R. S.A. - BCR ASIGURARI S.A.:

- Incheierea de asigurari pentru solicitantii de credite (de bunuri, inclusiv autoturisme, sau de persoane);

- Elaborarea unor produse combinate, cum ar fi:

- “Bunastarea familiei mele” in care sunt oferite, la alegere, asigurarea pentru locuinta si bunurile din aceasta sau asigurarea de deces si invaliditate permanenta din accident.

- Oferirea catre detinatorii de conturi de depozit (cu valori mai mari de 100 mil. lei, sau 3.000 USD, sau 3.000 Euro) a unei asigurari pentru incendiu si/sau deces din accident.

- Pachetul de produse si servicii bancare de retail intitulat "Private Banking" care se adreseaza detinatorilor de depozite cu valori de minimum 1 mld. lei sau 30.000 USD si care include asigurari in conditii preferentiale.

Fisiere in arhiva (1):

  • BCR Asigurari.doc