BNP Paribas

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie BNP Paribas.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Banci

Extras din document

BNP Paribas este lider European în domeniul serviciilor bancare. Crearea sa a fost în acel moment cea mai mare fuziune bancară implementată vreodata în Franţa.

Ea este recunoscută drept prima bancă din zona euro, prima bancă din Franţa, a cincea la nivel mondial, şi a unsprezecea dintre marile companii ale lume. BNP Paribas se concentrează pe satisfacţia clientului şi urmăreşte în mod activ creşterea profitului. Creat ca un proiect colectiv, “banca pentru o lume în schimbare” a adoptat înca de la început 4 valori corporatiste în care este concentrată esenţa acţiunii sale: receptivitate, creativitate, angajament şi ambiţie. Alături de aceste valori esenţiale şi logo-ul joacă un rol important în imaginea băncii, un semn ce exprimă dinamism şi progres.

“Plus que jamais, notre enjeu est de conforter la place éminente de BNP Paribas, la banque d’un monde qui change, dans une industrie bancaire européenne et mondiale en pleine mutation. “Michel Pébereau et Baudouin Prot, respectivement Président et Directeur Général du groupe.

Acest citat exprimat de către Michel Pebereau si Baudouin Prot se referă la misiunea băncii de a consolida poziţia de lider în contextual unei industrii bancare cu o evoluţie rapidă.

În capitolele următoare vor fi prezentate:

1. Constituirea şi evoluţia băncii.

2. Acţionariatul.băncii

3. Rezultate cheie (ale anului precedent)

4. Reţeaua bancară la nivel mondial

1. Constituire si evolutie. BNP Paribas

La data de 4 mai 1966, Ministrul francez al Finanţelor a emis o declaraţie în care a anunţat fuziunea dintre BNCI (Banque National pour le Commerce et l’Industrie) şi CNEP (Comptoir National d’Escompte de Paris) într-o singură instituţie financiară sub numele de Banque National de Paris (BNP). Henry Bizot, fostul preşedinte al CNEP, a fost numit preşedinte al noii instituţii, în timp ce Pierre Ledoux, fost director executiv al BNCI, s-a ocupat de conducerea executivă.BNP şi-a înfiinţat sediul central în clădirea BNCI în Paris. Această fuziune a făcut BNP cea mai mare instituţie financiară din Franţa, a doua ca mărime din Europa şi a şaptea bancă la nivel mondial în funcţie de activele totale, oferind noii bănci create o importanţă poziţie la nivel internaţional.

În următorii ani, BNP a continuat să se răspândească în întreaga lume. În Europa, ea s-a asociat cu alte 7 instituţii financiare, dintre care şi Dresdner Bank.

Un nou grup, cu numele prescurtat, Paribas a fost fondat în mod oficial pe 12 mai 1998, când Adunarea Generală a Acţionarilor a aprobat fuziunea dintre Compagnie Financière de Paribas cu Banque Paribas şi Compagnie Bancaire, de asemenea şi cu Compagnie de Navigation Mixte. Fuziunea a avut în vedere reorganizarea băncii în cele 3 afaceri de bază: servicii bancare corporate şi de investiţii, managementul activelor şi servicii financiare specializate.

După 1 februarie 1999, Paribas lansează două oferte publice de cumpărare: una pentru Societe Generale şi a doua către BNP. O fuziune planificate cu Societe Generale nu a fost realizată, astfel, la sfârşitul anului 1999 BNP a lansat o ofertă de preluare către Paribas.

Cele două unităţi au fuzionat la 23 mai 2000, creându-se BNP Paribas.

Fisiere in arhiva (1):

  • BNP Paribas.doc