Burse de Valori

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Burse de Valori.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 20 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Lect. Dr. Angela Micu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

Banca Transilvania este o societate bancara romaneasca cu capital mixt roman si strain, integral privat. A fost fondata la sfarsitul anului 1993 din initiativa unor oameni de afaceri romani si straini iar activitatea bancii a inceput sa se deruleze din luna februarie 1994, dupa obtinerea autorizatiei definitive de functionare din partea B.N.R Capitalul initial, de 2 miliarde lei a fost subscris in proportie de 21.35% de catre investitori straini, rezidenti in tari ca Austria, Italia, S.U.A., Franta, Germania si altele. Reteau teritoriala s-a extins continuu, de la 3 sucursale in 1994 la 31 puncte de lucru in prezent (22 sucursale, 5 agenii si 4 puncte de schimb valutar).

Banca Transilvania – Banca Oamenilor Intreprinzatori este (re)cunoscuta pe piata din Romania ca fiind Banca Oamenilor Intreprinzatori si a devenit in timp o companie foarte vizibila: cu identitate de corporatie bine definita, cu standarde & standardizare.

Banca Transilvania este structurata pe patru linii de afaceri: retail, IMM, corporate si Divizia pentru Medici. Astfel, banca si-a format echipe specializate si un portofoliu complex de produse si servicii, pentru a sustine dezvoltarea acestor trei directii. Banca Transilvania are aproape 1.400.000 de clienti activi.

Banca Transilvania (BVB:TLV), prima institutie bancara din Romania cotata la Bursa de Valori (16/10/1997) a atras atentia investitorilor inca din momentul listarii, rasplatindu-le an de an fidelitatea prin randamente ridicate si inscriindu-se astfel in categoria investitorilor care s-au dovedit castigatori in timp. Atractivitatea actiunilor Bancii Transilvania s-a datorat in principal dezvoltarii accelerate a companiei, caracterizata de cresterea continua a activitatii si de obtinerea de rezultate financiare tot mai bune.

Banca Transilvania a demonstrat ca, prin sprijinul actionarilor si prin planurile ambitioase dezvoltate, a devenit o banca puternica, deschisa, flexibila si moderna.

I. 23.01.2009

10.000 x 0,89 = 8900 Ron

Comision intermediar 0,7%

Comision intermediar: 8900 x 0,7% = 62,3 Ron

Suma ramasa: 100.000 – 8900 – 62,3 = 9,1037,7 lei

Petrom S.A.

2009 Martie Petrom a contractat prin intermediul BERD un împrumut corporativ nesecurizat în valoare de până la 300 de milioane de Euro. Creditul va susţine investiţiile de mediu şi pentru eficienţă energetică ale companiei

Mai Petrom a obţinut finanţarea pentru primul proiect privat de generare de electricitate, centrala de la Brazi. Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 500 milioane de euro. Primul împrumut BEI acordat companiei Petrom, în valoare de 200 milioane de euro, in timp ce BERD contribuie cu un nou împrumut în valoare de 200 de milioane de euro. Construcţia centralei a început în iunie.

Iunie Petrom a început producţia pe zăcământul Komsomolskoe din Kazahstan. Producţie iniţială de 1.000 bbl/zi; nivelul maxim de producţie de 10.000 bbl/zi va fi atins în 2010. Aproximativ 180 milioane Euro au fost investiţi în acest proiect

August Petrom a înregistrat primul succes de explorare în Rusia. Testele sondei Lugovaya-1 confirmă descoperiri atât de gaze cât şi de ţiţei

Fisiere in arhiva (1):

  • Burse de Valori.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA “DUNĂREA DE JOS” GALATI FACULTATEA DE ŞTIINTE ECONOMICE SPECIALIZAREA: SPM