Caiet de Practica Bancara la BCR

Imagine preview
(4/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Caiet de Practica Bancara la BCR.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

Am efectuat stagiul de practică la Sucursala BCR Sector 1, Bucureşti (Calea Victoriei, nr. 155), pe durata a 4 săptămâni (8 noiembrie 2010 – 10 decembrie 2010).

8 noiembrie 2010 (10:00 – 18:00)

- Doamna Luminiţa Daniela Neamţu (consilier client zona rapidă) cea care s-a ocupat de împărţirea sarcinilor pentru practicanţi, mi-a prezentat câţiva angajaţi ai băncii:

Laura Sava – consilier client fast area

Alex Coman – consilier client fast area

Bebe Razvan – Andrei – consilier client fast area

Violeta Andrei – back up director

- Mi s-a comunicat faptul că mă pot prezenta la sediul băncii pentru stagiul de practică, după cum îmi permite programul, în fiecare zi de luni până vineri în intervalul 9:00 – 18:00.

9 noiembrie 2010 (09:00 – 18:00)

- Am fost condusă la arhivă (etajul I al băncii) unde am fost învăţată să arhivez un dosar (aranjarea şi legarea acestuia). Pentru aranjarea dosarului mi s-a explicat faptul că în partea de sus trebuie să aşez în funcţie de dată: ordinele de plată în EURO, ordinele de plată în valută, jurnalul operaţiunilor de debit, note contabile, cereri de lichidare a depozitelor la termen, borderoul de încasare, extrasele de cont, în timp ce în partea de jos trebuie să aşez: biletele la ordin, ordinele de plată în LEI. Pasul următor este perforarea tuturor documentelor şi legarea dosarului.

12 noiembrie 2010 (09:00 – 18:00)

- Am fost condusă la arhiva situată la subsolul băncii pentru a căuta 2 dosare ale unor clienţi. Aici am observat că fiecare dosar era aranjat în ordine alfabetică în funcţie de numele clienţilor. Fiecare literă era amplasată într-un dulap separat. Am îndeplinit sarcina cu succes. Cele două dosare erau amplasate din greşeală la o altă literă.

- Am desenat şi completat pe hârtie de roll-up ţintele de vânzări individuale alocate de conducerea băncii pentru atingerea targeturilor ce revin fiecărei persoane din front office, după un model în miniatură oferit de doamna Luminiţa Neamţu.

15 noiembrie 2010 (09:00 – 18:00)

- Am aranjat, arhivat şi numerotat dosare conţinând situaţii monetare tezaure, jurnal de casă centralizator, soldurile conturilor de casă, jurnalul operaţiunilor de casă executate, ordine de plată numerar, formulare acceptare tranzacţie de schimb valutar, extrase de cont, dispoziţii/declaraţii de plată externă, ordine încasare numerar, liste monetare.

- Am realizat copii xerox ale dosarelor clienţilor.

18 noiembrie 2010 (09:00 – 18:00)

- Am ajutat un coleg de practică să aranjeze cardurile de debit sosite la sediul băncii, în funcţie de tipul acestora: BCR Maestro – LEI; BCR Visa Electron – LEI; BCR Visa Clasic – LEI; BCR Visa Clasic – EURO.

- Domnul Alex Coman, unul dintre consilierii front office ne-a prezentat câteva caracteristici ale fiecărui tip de card de debit. Toate pot fi folosite atât în România cât şi în străinătate pentru plata la comercianţii acceptanţi sau pentru ridicare de numerar de la bancomatele unde este afişată sigla Maestro respectiv Visa. Aceste carduri pot fi folosite pentru operaţiuni diverse ataşate cardului precum: plata facturilor (acest serviciu poate fi folosit dacă clientul semnează înainte o convenţie cu BCR); reîncărcarea cartelelor de telefon mobil Orange şi Vodafone (prin ATM); reîncărcarea cardului de transport RATB (online sau prin ATM). Acesta ne-a precizat că există şi carduri destinate minorilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani numit BCR Visa Electron Junior. Pentru acest tip de card există anumite plafoane maxime în funcţie de varianta aleasă):

-

Varianta Plafon maxim de utilizare ATM/POS pentru numerar/zi Plafon maxim de plăţi la comercianţi/zi

Varianta I Max 10 ROM Max 50 RON

Varinta II Max 30 RON Max 100 RON

Varianta III Max 50 RON Max 300 RON

Varianta IV Max 3.000 RON nelimitat

În momentul în care beneficiarul cardului Visa Electron Junior împlineşte 18 ani se va emite în locul acestuia un card de debit Visa Electron.

19 noiembrie 2010 (09:00 – 16:00)

- Am aranjat, legat, numerotat dosare. În partea de sus: ordinele de plată în EURO, ordinele de plată în valută, jurnalul operaţiunilor de debit, note contabile, cereri de lichidare a depozitelor la termen, borderoul de încasare, extrasele de cont, în partea de jos: biletele la ordin, ordinele de plată în LEI.

- Am efectuat copii xerox ale dosarelor clienţilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Caiet de Practica Bancara la BCR.doc