Card live checking multiaccount

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2531
Mărime: 374.42KB (arhivat)
Publicat de: Dionisie Ivașcu
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Apariţia cardurilor a avut un rol esenţial în relaţia băncilor cu persoanele fizice întărind şi mai mult această legătură prin beneficiile pe care acestea le-au adus oamenilor.

Cardurile de credit şi de debit sunt cu siguranţă o necesitate în societatea modernă. Acestea au ajuns să înlocuiască tot mai mult banii reali cu cei electronici. Ambele carduri au mai multe caracteristici comune, principalele fiind banda magnetică, holograma şi materialul plastificat din care sunt realizate. Prin intermediul acestor carduri se poate depune sau retrage numerar de la ATM-uri fie se pot face plăţi la comercianţi pentru produsele achiziţionate. Cardurile actuale pot fi utilizate numai după tastarea codului PIN la ATM-uri sau la POS-uri, lucru care poate fi dezavantajos deoarece se poate afla parola şi utiliza cardul în locul titularului. Datorită acestui dezavantaj destul de semnificativ, băncile sunt interesate să crească nivelul de securitate apelând la noile tehnologii.

În acest scop am creat un produs inovativ care să îmbine toate funcţionalităţile unui card obişnuit, noile tehnologii din domeniu şi să reunească două carduri într-unul singur .

Acest produs este un card de conturi multiple ce conţine fie un cont de credit şi unul de debit fie două conturi de acelaşi fel, care sunt reunite în acelaşi format electronic şi permite verificarea în timp real a soldului fiecărui cont.

Conform “Regulamentului nr. 6/2006 privind emiterea şi utilizarea instrumentelor de plată electronică şi relaţiile dintre participanţii la tranzacţiile cu aceste instrumente” cardul Live Checking MultiAccount îndeplineşte condiţiile de emitere a unui card normal de debit şi / sau de credit fiind emis de o instituţie bancară sub forma unui instrument de plată electronică, respectiv un suport de informaţie standardizat, securizat şi individualizat, care permite deţinătorului său să folosească disponibilităţile băneşti proprii dintr-un cont deschis pe numele său la emitentul cardului şi/sau să utilizeze o linie de credit, în limita unui plafon stabilit în prealabil, deschisă de emitent în favoarea deţinătorului cardului, în vederea efectuării unor plăţi a bunurilor achiziţionate şi/sau a serviciilor prestate de comercianţii acceptanţii, retragerii sau depunerii de numerar la A.T.M. sau la ghişeele băncii emitente sau de la sediul unei instituţii obligate prin contract să accepte instrumentul de plată, etc.

Prezentarea produsului

Cardul Live Checking MultiAccount (cardul de verificare a soldului în timp real a două conturi bancare prin intermediul aceluiaşi suport ) reprezintă un instrument de plată emis sub sigla Visa, care îmbină diverse tehnologii pentru a creşte gradul de securizare şi a reduce timpul de efectuare a plăţilor sau consultare a soldului.

Cardul are o perioadă de valabilitate nedeterminată deoarece acesta expiră atunci când clientul închide ambele conturi. Acest tip de card poate fi utilizat în România şi în străinătate pentru plata cumpărăturilor (la POS şi pe Internet) sau pentru retragere de numerar, oriunde este afişată sigla VISA. Acest card este valabil doar pentru conturi în Lei iar conversia valutară se poate face la oricare din A.T.M.-urile din străinătate care aparţin băncii emitente.

Unicitatea sa se confirmă prin utilizarea amprentei în loc de codul P.I.N., astfel că singurul utilizator al cardului este doar titularul conturilor bancare iar în cazul unui furt acesta nu poate fi folosit. Acest avantaj elimină şi posibilitatea uitării parolei aşa cum este atunci când utilizezi codul P.I.N. Cardul nu poate fi folosit dacă nu se validează amprenta deoarece aceasta activează display-ul şi numerele de cont ale titularului. După 3 minute de la ultima utilizare, cardul se închide automat pentru a reduce consumul de energie dar şi pentru siguranţa utilizării lui doar de titular. În cazul în care este şi un împuternicit pe cont, banca va scana pe lângă amprenta titularului, şi amprenta împuternicitului care va fi valabilă până când decide titularul de cont. În aceasta situaţie, cardul va recunoaşte ambele amprente ca fiind valide.

Preview document

Card live checking multiaccount - Pagina 1
Card live checking multiaccount - Pagina 2
Card live checking multiaccount - Pagina 3
Card live checking multiaccount - Pagina 4
Card live checking multiaccount - Pagina 5
Card live checking multiaccount - Pagina 6
Card live checking multiaccount - Pagina 7
Card live checking multiaccount - Pagina 8
Card live checking multiaccount - Pagina 9
Card live checking multiaccount - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Card Live Checking MultiAccount.doc

Ai nevoie de altceva?