Cardurile Bancare

Imagine preview
(6/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Cardurile Bancare.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Gheorghe Sandu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Banci

Cuprins

Cardul bancar 1
BANCA TRANSILVANIA 1
OFERTA DE CARDURI 1
Carduri de credit 2
VISA PLATINUM 2
Visa Gold 3
Mastercard Forte 5
Carduri de debit 6
Visa electron global 6
Mastercard Mondo 7
Maestro Direct 7
Carduri Business 8
Visa Business Gold 8
Visa Business Silver 9
Visa Business Electron 10
Carduri Co-branded 10
Banca Transilvania – Centrofarm ( STUDIU DE CAZ ) 11
Bibliografie: 14
CUPRINS 15

Extras din document

Cardul bancar reprezintă un instrument de decontare ce asigură achiziţionarea de bunuri şi servicii fără existenţa efectivă a numerarului si permite legătura financiară dintre comercianţi şi consumatori (prin acces într-un cont bancar). Cardul permite retragerea de numerar de la ghişeele automate bancare şi se emite pentru o perioadă anumită, de regulă 1-3 ani. La expirarea termenului de valabilitate a cardului, el este prelungit.

La începutul mileniului 3 în SUA erau în circulaţie peste un milliard de carduri(4/locuitori) prin care se efectuau cheltuieli anuale apreciate la 1000 miliarde USD. În ţările Uniunii Europene numărul cardurilor era aproape egal cu numărul locuitorilor,iar în România existau 2,3 milioane carduri(1/10 locuitori). Cea mai frecventă utilizare pe care românii o dau cardurilor bancare este aceea de retragere de numerar de la bancomat.

În prezent există o ofertă variată de carduri pe piaţa bancară din România.

BANCA TRANSILVANIA

OFERTA DE CARDURI

Banca Transilvania ocupă locul 5 atât în topul băncilor emitente de carduri cât şi în topul băncilor acceptatoare de carduri, având peste 700.000 carduri emise şi peste 2.500 de terminale pentru acceptarea cardurilor la plată instalate. În prezent avem o cota de piaţă de 9% pe piaţa cardurilor atât pe partea de emitere cât şi în ceea ce priveşte acceptarea cardurilor.

• Carduri de credit:

◊ Visa Platinum

◊ Visa Gold

◊ Mastercard Forte

• Carduri de debit

◊ Visa Electron Global

◊ Mastercard Mondo

◊ Maestro Direct

• Carduri business

◊ Visa Business Gold

◊ Visa Business Silver

◊ Visa Business Electron

• Carduri co-branded

◊ Euro<26

• Banca Transilvania-Centrofarm

Carduri de credit

VISA PLATINUM

Visa Platinum este un produs premium creat special pentru top managementul companiilor foarte mari, oameni de afaceri renumiţi, persoane cu statut social înalt, deoarece Banca Transilvania doreşte să ofere o lume întreaga de privilegii, servicii de lux şi oferte exclusiviste.

Visa Platinum este un card de credit cu cont în lei, care poate fi folosit în ţară şi în străinătate, oriunde apare afişată sigla Visa, atât pentru a retrage numerar cât şi pentru a face cumpărături direct de la comercianţi.

Cu acest tip de card de credit se pot efectua tranzacţii on-line, off-line si pe Internet.

Cardul are o perioada de gratie de maxim 55 de zile (daca se începe utilizarea creditul in data de 1 a unei luni, perioada de gratie va fi pana in data de 25 a lunii urmatoare)

Cardul este emis pe o perioada de 2 ani. Limita creditului acordat este de maxim 5 venituri eligibile, in functie de scoring, dar nu mai mult de 30.000 EUR, cu conditia incadrarii in gradul de indatorare

Fisiere in arhiva (1):

  • Cardurile Bancare.doc

Alte informatii

a fost prezentat in cadrul facultatii de Stiinte Economice si Administratie Publica, specializarea Finante-Banci, Suceava;