Citigroup

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Citigroup.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Sebastian Capraru

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

1. Istoric

Cea mai mare companie de servicii funanciare din lume , cu active de peste 1 biliard dolari , Citigroup Inc. este un produs al fuziunii din 1998 a Citicorp , servicii financiare bancare si non-bancare si servicii de asigurari Travelers Group Inc. compania ofera o gama larga de servicii financiare atat consumatorilor si intreprinderilor, oferind aproximativ 200 milioane conturi de clienti in mai mult de 100 de tari.

Citicorp isi are originea in prima banca din Statele Unite, fondatat in 1791. Colonelul Samuel Osgood si comisarul de trezorerie au preluat First Bank si au reorganizat-o ca Banca orasului New York. Samuel Osgood a fost ales primul presedinte a companiei. Numele ei a fost schimbat in Banca Nationala a orasului New York in anul 1865 dupa ce a aderat la noul sistem national bancar american ,si a devenit in 1895 cea mai mare banca americana. A devenit primul contributor la Federal Reserve Bank of New York în 1913, iar anul următor a inaugurat prima sucursala de peste mări a unei bănci americane din Buenos Aires, desi banca ,încă de la mijlocul secolului al XIX-lea, a fost activa în economiile plantaţiei, cum ar fi industria zahărului cubanez.

Banca a schimbat numele în National First City Bank of New York în 1955, care a fost scurtat în 1962, până la National City Bank, la prima aniversare a 150 de ani de înfiinţarea societăţii.În 1976, sub conducerea Walter Wriston, First National City Bank a fost redenumit ca Citibank(respectiv Citicorp).

Citigroup ,salvata in aprilie 1998, a cunoscut marirea si decadenta, numele sau fiind implicat in cele mai mari scandaluri bursiere din SUA. A luat nastere din fuziunea de $140 bn intre Citicorp si Travelers Group , o companie de asigurari.

In anul 2000 ,banca traverseaza o perioada in care inghite tot ce prinde si se transforma intr-un supermarket bancar oferind aproape toate serviciile financiare. Actiunile sale ajungand la 57,50 dolari. Numele companiei e implicat in falimentul Enron si al operatorului telecom WorldCom.Pana in prezent Citigroup a incercat sa creasca transparenta si limitarea conflictelor de interese in urma scandalurilor bursiere.

In 2006 , Citigroup a fost evaluat de catre piata de valori la aproximativ $250 bn. Astazi ea este in valoare de doar $21 miliarde.

2. Actionariat

- Actiuni detinute de catre All Insider si 5% din proprietari: 0%;

- Actiuni detinute de catre proprietarii fondurilor mutuale si institutionale: 9%;

- Actiuni listate la bursa de valori detinute de catre proprietarii fondurilor mutuale si institutionale: 9%;

- Numar de institutii ce detin actiuni: 902.

Actionari majoritari:

Actionar Actiuni Data raportare

Hernandez Roberto 6,000,000 2-Mar-09

Medina-Mora Manuel 3,427,313 4-Aug-09

Pandit Vikram S. 2,438,271 24-Jul-09

Forese James A. 1,809,500 20-Jan-09

Mills William 1,373,229 20-Jan-09

Top actionari institutionali:

Actionar Actiuni Valoare* Data raportare

Valoarea respectiva este calculata folosind pretul de securitate la data raportata.

3. Structura

Citigroup Inc. este o companie de servicii financiare americană cu sediul în New York City. Conform Forbes Global 2000, este cea mai mare şi mai profitabilă companie de servicii financiare. Compania are peste 200 milioane conturi deschise clienţilor în peste 100 ţări, cu total active de aproape 1.9 trilioane $. Este dealer principal în U.S. Treasury securities iar acţiunile sale sunt componente a indicelui bursier Dow Jones Industrial Average.

Citigroup este impartita in patru grupuri principale de afaceri:

1.Global Consumer Group, cuprinde patru sub-diviziuni: carduri (de credit), credite de consum , Consumer Finance şi Retail Banking. Sunt oferite servicii financiare prin întreaga reţea de sucursale, inclusiv servicii bancare, credite, asigurări, precum şi servicii de investiţii. La 31 martie 2008, Citigroup a anunţat că va crea 2 noi întreprinderi la nivel mondial - Consumer Banking şi Global Cards din cele existente.

1.1.Citi Cards: este cel mai mare emitent de carduri din intreaga lume, obtinand aproximativ 40% din profit, cu CGC.

1.2.Citibank: a treia bancă de retail din Statele Unite, este bazată pe depozite (deşi are considerabil mai puţine ramuri de vânzare cu amănuntul decât multi dintre rivalii săi mai mici), şi avand filiale în întreaga lume, cu marca Citibank. Exceptie ar fi Mexic unde operaţiunile băncii Citigroup sunt etichetate cu Banamex (a doua banca ca marime şi o filială a Citigroup). Citigroup este prezent în România prin Citibank România începând din anul 1996.

Fisiere in arhiva (1):

  • Citigroup.doc