CitiGroup

Imagine preview
(7/10)

Acest referat descrie CitiGroup.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

Scurt istoric

Iata care este, pe scurt, istoria uneia dintre cele mai mari organizatii de servicii financiare din lume, cu peste 200 de milioane de clienti, in peste 140 de tari.

Originile Citibank se gasesc in anul 1812 cand institutia financiara a fost infiintata ca banca a orasului New York. Flexibila si orientata spre solutii, investind permanent in idei inovatoare, Citibank a marcat o crestere rapida, devenind in 1894 cea mai mare banca din SUA, pentru ca, in 1902, sa aiba deja filiale in Asia.

Mai tarziu, in 1930, atinge performanta de a fi cea mai mare banca internationala, avand 100 de sucursale in afara Statelor Unite, in nu mai putin de 23 de tari. In 1976 se produce schimbarea numelui in Citibank. În anii 1980 Citibank a început să servească şi clienţi internaţionali persoane fizice şi în 1981 a cumpărat licenţa Diners Club International, divizia de carduri de credit. Anul 1985 marcheaza patrunderea bancii pe piata din Europa Centrala si de Est, cu cea dintai sucursala inaugurata in Ungaria. Astazi, banca este prezenta in majoritatea tarilor importante din aceasta zona.

Banca are acum sucursale în fiecare ţară importantă din regiune. Cheia succesului Citibank o reprezintă atenţia asupra clientului, iar în spatele acestui succes stă străduinţa de a furniza servicii făcute special pentru nevoile clienţilor. Expansiunea globală a Citibank a atins un punct memorabil în Octombrie 1998 când a fuzionat cu Travelers Group Inc. Astfel, a luat naştere cea mai mare instituţie financiară din lume, sub numele de Citi. Prioritatea Citi o reprezintă standardele ridicate ale produselor şi serviciilor, bazate pe profesionalism, dedicare, angajament şi experienţa angajaţilor săi. Astăzi, Citi are o prezenţă în mai mult de o sută de ţări din toată lumea .

Citibank este unul din brand-urile recunoscute ale grupului financiar CitiGroup, alături de alte brand-uri, cum ar fi Citi sunt Citibank, CitiFinancial, Primerica şi Banamex.

In Romania, Citibank ofera servicii pentru companii inca din 1996, iar din anul 2008 portofoliul s-a extins, incluzand carduri de credit si servicii bancare pentru persoane fizice. Astfel, orice client din Romania beneficiaza de serviciile internationale ale unei organizatii globale, dar si de o relatie apropiata, prin intermediul prezentei locale. Citigroup este cel important intermediar de tranzactii de finantare structurata si nestructurata pentru Romania.

Citibank Romania SA a primit responsabilitatea gestionarii la nivel regional a celorlalte sucursale Citigroup, cum este exemplul celei din Bulgaria. Inca din 1997, Citibank Romania SA a inregistrat o crestere constanta la nivelul bilantului contabil, al clientelei si al veniturilor. Bilantul contabil intocmit pe 31 decembrie 2002 a inregistrat aproximativ 620 miliona USD. In present banca are peste 200 de angajati. Citibank Romania SA este puternic capitaliszata, cu un capital social de 22 milioane USD si un capital al actionarilor de 64 milioane USD. Inca din 1995, Citibank Romania SA si-a asumat responsabilitatea de a facilita accesul BNR si a altor institutii romanesti de seama pe pietele internationale de capital. Citibank Romania SA a inaugurat primele sucursale in teritoriu in anul 1999, in orasele Constanta si Ploiesti, ele au fost urmate de: Timisoara in Martie 2000, Cluj si Brasov in 2003. Dobandirea unei bune cunoasteri a pietei locale, alaturi de seria produselor si serviciilor inovative oferite clientilor din Romania, au adus Citibank Romania SA titlul de "Cel Mai Bun Prieten al Romaniei" acordat de revista "Piata Financiara", premiul "Euromoney Excellence Award" si premiul "Best M&A House".

Citibank este una din cele mai mari bănci din lume, cu prezenţă în toate zonele globului şi cu un renume mondial. Valorile acestei companii se orientează spre standarde ridicate ale produselor si serviciilor, bazate pe profesionalism, dedicare, angajament şi experienţa angajaţilor săi.

Fisiere in arhiva (1):

  • CitiGroup.doc