Citigroup - Statele Unite ale Americii

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Citigroup - Statele Unite ale Americii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Apostoaie M.

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Banci

Cuprins

Capitolul 1. ISTORIC 3
Capitolul 2. ACTIVITATEA CITIBANK 5
2.1 Organizarea CITIBANK 5
2.2. PRODUSELE ŞI SERVICIILE OFERITE DE CITIBANK 6

Extras din document

Capitolul 1. ISTORIC

1812=>a reprezentat anul ín care a fost fondată ,ca Banca oraşului New York, dreptul de proprietate şi de gestionare a băncii fiind preluat de către Moise Taylor, un protejat al lui John Jacob Astor şi unul dintre gigantii din lumea afacerilor din secolul 19. În timpul ascensiunii lui Taylor, banca a funcţionat în mare parte ca un centru de trezorerie şi finanţare pentru propriu imperiu de afaceri al lui Taylor.Primul preşedinte al City Bank a fost colonelul Samuel Osgood, născut în North Andover.

In 1863=>banca a aderat la noul sistem bancar naţional al SUA şi a devenit National City Bank of New York. Prin 1868, a fost considerata una dintre cele mai mari bănci din Statele Unite.National City a devenit prima banca americana naţională care a deschis o agentie bancara peste mări atunci când filiala sa din Buenos Aires, Argentina, a fost deschisa în 1914. Multe dintre birourile internaţionale actuale ale Citi au vechime, birourile din Londra, Shanghai, Calcuta, şi din alte părţi au fost deschise în 1901 şi 1902 de către International Banking Corporation (IBC), o companie charter care desfăşura afaceri bancare în afara Statelor Unite, la acel moment o activitate interzisa băncilor naţionale din SUA. În 1918, IBC a devenit o filială deţinută în totalitate şi a fost ulterior fuzionata in cadrul bancii.

Prin 1919, banca a devenit prima banca americana care avea 1 miliard USD active.

Citibank, ca si bancă internaţională majoră, a fost fondată în 1812, ca Banca oraşului New York,iar,apoi a devenit Prima Banca Naţională a oraşului New York. În martie 2010 Citigroup este a treia societate care deţine cea mai mare banca din Statele Unite, prin depozite pe piaţa internă, după Bank of America si JP Morgan Chase.

Citibank,deţine 200 de milioane de conturi de clienţi în peste 100 de ţări din lume şi furnizează persoanelor fizice, companiilor, guvernelor şi instituţiilor o gamă largă de produse şi servicii financiare, inclusiv credite şi servicii bancare, activităţi bancare şi de investiţii pentru companii, asigurări, garanţii bancare şi managementul investiţiilor.Mai mult de jumătate din cele 1400 de birouri ale sale sunt în Statele Unite, preponderent în New York City, Chicago, Los Angeles, San Francisco Bay Area, si Miami. Mai recent, Citibank a extins operaţiunile în zonele Boston, Philadelphia, Houston, Dallas, şi Washington DC metropolitan.

În plus faţă de operaţiunile bancare standard, Citibank oferte de asigurare, card de credit şi produse de investiţii.Divizia de servicii online pe cate Citibank o ofera este printre cele mai de succes din domeniu, atragand aproximativ 15 milioane de utilizatori.

Ca urmare a crizei financiare globale din 2008-2009 şi a pierderilor uriaşe inregistrate în valoarea activelor sale ipotecare subprime, Citibank a fost salvat de guvernul american în cadrul planurilor convenite pentru Citigroup. La data de 23 noiembrie 2008, în plus faţă de ajutorul iniţial de 25 miliarde dolari, încă 25 miliarde EUR au fost investiti în societate, împreună cu garanţii pentru active riscante în valoare de 306 miliarde dolari

În urma fuziunii cu First National Bank, banca a schimbat numele initial in National City Bank of New York în 1955, ca mai apoi sa devina First National City Bank în 1962.

Introducerea de certificate de depozit in dolari la Londra a marcat primul instrument nou negociabil pe piata din 1888. Mai târziu pentru a devenii parte a MasterCard, banca a introdus First National City Charge Service credit card.

La mijlocul anilor 1970, sub conducerea CEO Walter B. Wriston, First National City Bank a fost redenumit Citibank, NA (şi Citicorp, respectiv). Până în acel moment, banca a creat propria "one-bank holding company" şi a devenit o filială deţinută în totalitate a acestei societăţi, Citicorp (toţi acţionarii băncii au devenit acţionari ai societăţii noi, care a devenit unicul proprietar al băncii ).

Expansiunea globală a Citibank a atins un punct memorabil în Octombrie 1998 când a fuzionat cu Travelers Group Inc. Astfel, a luat naştere cea mai mare instituţie financiară din lume, sub numele de Citi. Prioritatea Citi o reprezintă standardele ridicate ale produselor şi serviciilor, bazate pe profesionalism, dedicare, angajament şi experienţa angajaţilor săi. Astăzi, Citi are o prezenţă în mai mult de o sută de ţări din toată lumea

DATE FINANCIARE

- Număr de angajaţi în 2008: 350.000;

- La sfârşitul anului 2008, valoarea totală a activelor companiei era de 1,9 trilioane USD;

- Valoarea de piaţă maximă a Citi a fost de 270 miliarde dolari, la sfârşitul anului 2006;

- În trimestrul 3 din 2008, Citigroup a înregistrat pierderi nete de 2.8 mld $;

- Într-un top al primelor 20 de bănci din punctul de vedere al capitalizării bursiere, realizat la 15 septembrie 2008, Citibank ocupă locul 9, cu o capitalizare de 98.0 mld $;

Fisiere in arhiva (1):

  • Citigroup - Statele Unite ale Americii.doc