Comunicare Interbancara

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Comunicare Interbancara.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Diana Calota

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

Banca Comerciala HVB Tiriac S.A. a aparut ca urmare a finalizarii tranzactiei care a dus la fuziunea dintre HVB (HypoVereinsbank si Bank Austria) Bank Romania si BancaTiriac, fuziune incheiata la data de 1 septembrie 2006. HVB Tiriac Bank ofera atât avantajul cunoasterii pietei locale, cât si cel al apartenentei la un important grup bancar.Iar principalele beneficii pentru clienti sunt produsele si serviciile standardizate , de înalta calitate, riscul integrat, precum si managementul profesionist al capitalului.

Gama de produse moderne si inovatoare si de servicii rapide si flexibile oferite de HVB Tiriac Bank cuprinde servicii de cash management, facilitati de finantare, finantarea operatiunilor de import-export si operatiuni documentare, servicii de trezorerie, de custodie, carduri de debit, conturi de economii, credite, servicii de administrare a averii personale prin consultanta personalizata si posibilitatea efectuarii de operatiuni bancare prin intermediul telefonului sau a internetului.

Conducerea HVB Tiriac a declarat ca principala lor misiune pentru a ajunge la succes consta in succesul clientilor.Pentru o comunicare cat mai buna HVB Tiriac ofera mai multe servicii rapide clientilor sai :

Serviciul de Urgenta Carduri (+40 21 203 22 99, 0800 888 111) – clientii pot suna non stop la aceste numere de telefon pentru a comunica operatorilor furtul, pierderea, disparitia cardului sau orice eventuale neregularitati intampinate in accesarea contului prin tastarea PIN-ului.Aici le sunt comunicate clientilor si informatii referitoare la utilizarea cardurilor bancare.

HVB Tiriac Info Center ( 080 100 1000 ) – contactand acest centru eventualii clientii pot afla informatii privind credite pentru persoane fizice, conditiile necesare obtinerii unui credit precum si alte informatii privind creditele oferite de banca.

Serviciul Telefon Banking - Prin telefon clientii pot plati facturi, se poate verifica soldul conturilor sau se pot face transferuri de bani.Acest serviciu functioneaza 24 de ore din 24, sapte zile pe saptamana. De asemenea, se poate lua legatura cu un consilier al bancii, in fiecare zi a saptamanii, intre orele 7 si 23.

Programul Online B@anking ( +40 21 203 23 00 ) – Serviciul Online banking este oferit gratuit: putini dintre noi duc o viata care sa le permita sa ajunga la o unitate bancara in timpul programului, asa incat solutia ideala este serviciul de internet banking. Accesul se face rapid si usor cu ajutorul unui card de debit. Astfel poti verifica situatia contului, comanda produse bancare si poti face transferuri de bani intre conturile HVB Tiriac. Apeland la internet banking poti deschide si un cont de economii electronic (E-savings account).

Serviciul Sugestii si sesizari - „Parerea dumneavoastra este foarte importanta pentru noi”. In cadrul acestui serviciu clientii pot suna pentru a comunica bancii orice fel de neregularitate sau problema intampinata in activitatile desfasurate in colaborare cu banca. Ei pot totodata oferi eventuale sugestii privind modul in care banca ar trebui sa le comunice clientilor anumite informatii despre conturi, modificarea ratelor de dobanda si a comisioanelor aferente, precum riscuri care pot aparea in gestionarea unei sume de bani.

Comunicarea audio-vizuala

Prima campanie de promovare a HVB Tiriac Bank se bazeaza pe umor - Creditul Orice este prezentat prin prisma discutiei dintre niste pitici de gradina.

Campania se desfasoara la TV, la radio, in print si pe internet, toate executiile avand acelasi punct comun - ideea cu piticii de gradina. HVB Bank Tiriac a ales astfel sa nu creeze o campanie speciala de comunicare a rebrandingului, ci a dezvoltat o campanie de produs (Creditul Orice) prin care supune atentiei publicului si noul brand de pe piata bancara din Romania.

Noua campanie promotionala Castiga cu Bauspar a HVB Banca pentru Locuinte este semnata Spotlight Advertising si comunicata prin intermediul undelor radio si materialelor la punctele de vanzare. Eforturile de comunicare sunt indreptate catre consolidarea notorietatii HVBpL si continuarea procesului de educare a pietei referitor la produsul Bauspar.Plecand de la personajul - mascota care invita la un tip de adresare familiar, s-a ales un headline pe masura, „Cu manutele astea doua ...” urmarind atragerea consumatorului prin oferta de premii si avantaje ale programului Bauspar, cel mai evident fiind prima de stat „...prima, premii va dau voua!”

In scopul maximizarii efectelor comunicarii, a fost ales un teaser de 20 secunde difuzat inaintea spotului radio de 30. Teaser-ul trezeste interesul potentialilor consumatori vis-a-vis de acest concurs, iar prezenta veveritei-personaj da situatiei comunicate o nota mai puternica de inedit (o veverita este surprinsa intr-o banca etc.)

Noua mascota a HVB Banca pentru Locuinte,"veverita, inteligenta si prietenoasa, ca purtator de cuvant al mesajelor bancii", este in acelasi timp, si imaginea de brand a bancii de acum inainte. "Ea este elementul grafic care va intregi imaginea brandului nostru, pentru ca identitatea vizuala si emotionala este cea care te identifica in multitudinea de branduri bancare", a aratat directorul de marketing al bancii, Alina Feldman.

COMUNICAREA PRIN INTERNET

Persoanele care cauta pe internet informatii despre creditele oferite de BCR, BRD sau Raiffeisen ar putea ajunge mai intai pe site-ul concurentei. HVB este prima banca ce foloseste motorul de cautare Google pentru a redirectiona clientii altor banci catre propriul portal. In ceea ce priveste cautarea creditelor pe net, in cazul in care o persoana cauta pe Google site-ul BCR, BRD sau Raiffeisen va avea surpiza sa constate alaturat o reclama HVB.

Fisiere in arhiva (1):

  • Comunicare Interbancara.doc

Alte informatii

Referatul prezinta comunicarea interbancara pentru HVB Tiriac inainte de fuziunea cu Unicredit Academia de Studii Economice, Bucuresti Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori