Crearea unui Produs de Economisire

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Crearea unui Produs de Economisire.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dan Chirlesan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

Prezentarea produsului - Junior contul copiilor

Având în vedere că România este o tară care face parte din Uniunea Europeană, am creat un produs de economisire adresat copiilor, venind în sprijinul acestora prin ferirea de griji ce le-ar putea avea în viitor.

Astfel, am creat produsul Junior contul copiilor, ce vine în sprijinul părintilor care doresc un viitor cât mai bun pentru copii lor, prin ferirea de griji financiare care le-ar putea întâmpina la vârsta majoratului si a adolescentei.

Descrierea produsului

Junior contul copiilor este un produs de economisire, ce poate fi lansat pe piata din România de către oricare bancă cu scopul de a da posibilitatea părintilor să economisească o sumă mai mică sau mai mare de bani, în posesia căreia copilul lor o să poată intra doar după împlinirea vârstei de 18 ani, sau în conditii specificate în contractul de deschidere a contului, dar doar cu acordul părintilor.

Produsul este format dintr-un depozit bancar de economisire în RON, cu o dobândă avantajoasă, în care se depune lunar o sumă de minim 100 RON, cu scopul de a mări suma pe care o economisesc, la aceasta se adaugă dobânda aferentă doar după împlinirea vârstei de 18 ani. Economisirea în acest cont poate începe încă din ziua în care copilul se naste, acesta putând să o retragă în functie de nevoile pe care le are la vârsta de 18 ani (plătirea studiilor superioare si cumpărarea de bunuri si servicii ce îi pot asigura un trai decent).

Suma pe care părintii o economisesc lunar se depune în cont prin completarea unui formular de depunere, fie prin retragere automată a unei sume de bani, care este specificată la semnarea contractului, dintr-un alt cont pe care părintii îl au si este alimentat lunar, doar cu conditia să aibe contul deschis la aceasi bancă în care economisesc în contul copilului. Această optiune vine în ajutorul clientului care nu va mai fi nevoit să se deplaseze la bancă pentru a efectua depunerea.

Dacă părintii au deschis si un depozit la vedere la aceasi bancă, ei pot vira banii lunar dintr-un alt cont, prin completarea unui formular de virament sau direct de acasă cu ajutorul internetului, folisind serviciul de internet al băncii.

Posesorii contului Junior primesc o dobânda lunară de 9%. Dobânda pe care părintii o primesc în contul în care economisesc se calculează la soldul zilnic si se capitalizează lunar la soldul contului, este variabilă si se calculează în funtie de evolutia ROBOR la 3luni.

Pe lângă toate acestea părintii beneficiază de un bonus de 5% din suma alimentărilor contului în medie lunar, la fiecare 12luni.

Suma minimă de constituire a contului Junior este de 250RON, iar banca nu percepe comision, de administrare si de închidere după împlinirea vârstei de 18ani. La deschiderea contului de economii, copilul va primi în cont din partea băncii suma de 50RON. Deschidera contului se face prin prezentarea la bancă a unuia din părinti doar cu buletinul, care trebuie să completeze un formular cu datele personale, cu suma pe care doreste să o economisească lunar si în care să precizeze modul în care va vira lunar suma de bani în cont.

Pentru siguranta părintilor contul în care economisesc sunt garantate integral de Fondul de Garantare a Depozitelor constituite de persoanele fizice.

La împlinirea vârstei de 18ani, copilul are drepturi depline asupra contului, iar suma pe care o are în cont poate fi retrasă într-o singură transă sau poate fie transferată într-un alt cont al băncii, acesta putând economisi în continuare în noul cont până în momentul în care ia hotărârea să retraga suma pe care o are fără a plăti comision băncii, contul Junior contul copiilor închizându-se datorită ajungerii lui la scadentă. Și acest cont este garantat de Fondul de Garantare a Depozitelor constituite de persoanele fizice.

Băncile vor exclude varianta efectuării unor plăti lunare către clientul său, asemenea unei alocatii, deoarece nu acesta va fi scopul lansării acestui produs, iar după împlinirea vârstei de 18 ani copilul îsi va administra singur contul după cum crede el că e mai bine.

Deschiderea contului poate avea si unele exceptii prin care banii pot fi retrasi înainte de vârsta majoratului astfel:

- dacă copilul se îmbolnăveste grav, si necesită un tratament costisitor, posesorul contului poate lichida depozitul, banca oprindu-i 20% din suma economisită;

- părintii nu mai pot alimenta contul cu sume lunar si ajung în imposibilitatea de a mai economisi în numele copiilor, banca retine si în acest caz 20% din suma economisită;

Fisiere in arhiva (1):

  • Crearea unui Produs de Economisire.doc

Alte informatii

Referat in timpul semestrului, predat la Univ. Al.I.cuza