Credite pentru Nevoi Personale de la BRD

Imagine preview
(6/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Credite pentru Nevoi Personale de la BRD.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: RAILEANU SEZELES MONICA

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

Istoric

In 1923 se infinteaza Societatea Nationala de Credit Industrial ca institutie publica. Statul detinea 20% din capitalul social, Banca Nationala A Romaniei 30%, iar restul era detinut de particulari, dintre care un grup de foşti directori ai Marmorosch Blank & Co., prima bancă modernă din România. Scopul noii instiţutii era finanţarea primelor etape ale dezvoltării sectorului industrial din România. Dupa al doilea razboi mondial, conform Legii nationalizarii din iunie 1948, Societatea Nationala de Credit Industrial este nationalizata, devenind Banca de Credit pentru Investitii.

După reorganizarea sistemului financiar, Banca de Credit pentru Investiţii obţine monopolul în România pentru finanţarea pe termen mediu şi lung a tuturor sectoarelor industriale, cu excepţia agriculturii şi industriei alimentare, şi in anul 1957 ia numele de Banca de Investiţii. În toată această perioadă, cea mai mare parte a finanţărilor provenind de la Banca Mondială sunt derulate prin Banca de Investiţii.

Monopolul de care beneficiau băncile specializate în domeniul lor de activitate este suprimat in anul 1990. Banca Română pentru Dezvoltare se constituie ca bancă comercială, sub formă de societate pe acţiuni, si preia activele si pasivele Băncii de Investiţii, primind o autorizatie de funcţionare generală.

În decembrie 1998 se semnează contractul de vânzare - cumpărare de acţiuni între Société Générale şi Fondul Proprietăţii de Stat, autoritea românească care se ocupa de participaţiile statului, contract prin care SG subscrie o majorare de capital de 20% şi cumpără un pachet de acţiuni care-i permite să devină proprietară a 51% din capitalul majorat al BRD.

Fondul Proprietăţii de Stat vinde in anul 1999 Băncii Europene de Dezvoltare (BERD) 4,99% din capitalul social al BRD.

In 2001 BRD este listata la Bursa de Valori Bucuresti, in prima categorie, devenind in scurt timp una din cele mai tranzactionate societati.

În urma unei campanii de rebranding in anul 2003, Banca Română pentru Dezvoltare devine BRD Groupe Société Générale. Noua identitate a băncii consolidează astfel poziţia sa, făcând mai vizibilă identitatea Grupului - mamă. Group Société Générale devine actionarul principal al bancii fiind unul dintre cele mai mari grupuri bancare. Société Générale cumpără pachetul rezidual de acţiuni deţinut de statul român în capitalul BRD in anul 2004, participaţia sa crescând astfel de la 51% la 58,32%.

Société Générale dateaza din 4 Mai 1864, la acea data a fost autorizat decretul cu semnatura lui Napoleon al III-lea . Inca din acel an compania a inceput sa angajeze personal specializat si sa creasca volumul oficiilor. Zona de de acoperire in Franta a fost de mentinerea a ratei pe viitorul. Din anul 1870 banca a avut 15 bancheri in Paris si 32 in republica franceza iar in 1871 aceasta isi oficiaza un birou permanent in Londra.

La inceput semnul care era deasupra intrarii in companie purta o gravura in care era inscriptionat cu sticta denumirea: “Société Générale incurajeaza dezvoltarea comertului si a industriei din Franta” urmata de inscriptia capitalului acesteia. Arhiva istorica a asocietatii a fost creata in anul 1994 cand centrul serviciului bancii a fost transferat de la istorica locatie a districtului Opéra intr-o locatie centralizata numita La Défense.

Grupul Société Générale a ajuns unul din primele grupuri de servicii financiare din zona euro şi a saptea societate franceză, după capitalizarea sa bursieră.

Strategia si activitatea desfasurata

BRD Groupe Société Générale este a doua bancă românească, după activele bancare.

Banca BRD Groupe Société Générale in anului 2006 numără peste 120.000 de angajaţi, a realizat un venit net bancar de 22,4 miliarde euro şi un profit net de 5,2 miliarde de euro si a ajuns o capitalizare de 59,3 miliarde de euro la 31 decembrie. Astfel potrivit Euromoney BRD- Groupe Société Générale, a fost declarata “Banca anului 2006" în România. Banca a fost desemnata câştigătoare a premiului pentru România pentru cel de-al doilea an consecutiv, graţie în special excelentului nivel al ROA (3,17%) şi al coeficientului de exploatare (50,52%), cele mai bune din sistemul bancar românesc.

Fisiere in arhiva (1):

  • Credite pentru Nevoi Personale de la BRD.doc

Alte informatii

PREZENTAREA CREDITELOR DE NEVOI PERSONALE DE LA BRD