Definirea Concurentilor Bancari

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Definirea Concurentilor Bancari.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Mistrean Larisa

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

INTRODUCERE

Sfera concurenţei bancare reprezintă piaţa bancară. Actualmente băncile comerciale activează în calitate de vânzător sau cumpărător practic în toate sectoarele pieţei.

Determinarea şi clasificarea concurenţilor bancari la timpul potrivit, putem spune că duce la un succes foarte mare a băncii, deoarece este foarte important de a preîntâmpina posibilele probleme care le-ar putea cauza concurenţii în viitor, ca să putem concura cu ei mai uşor şi de a nu ne trezi într-o bună zi că piaţa de desfacere pe care activăm este pierdută de noi şi acaparată de concurenţii noştri, sau să implementăm o politică de marketing mai dură faţă de concurenţii noştri pentru ca ei să nu aibă succese pe piaţa de desfacere pe care deja activează banca noastră.

Pentru aceasta trebuie de implementat nişte politici de marketing corespunzătoare.

În condiţiile concurenţiale ale pieţei financiar-bancare orice instituţie financiară de pe piaţă trebuie să cunoască cel puţin următoarele aspecte despre concurenţi:

 Cine sunt concurenţii;

 Care sunt obiectivele lor;

 Care sunt strategiile lor;

 Care sunt punctele lor tari şi slabe;

 Care sunt reacţiile lor obişnuite la schimbările pieţei.

I DEFINIREA CONCURENŢILOR BANCARI

Sfera concurenţei bancare reprezintă piaţa bancară. Actualmente băncile comerciale activează în calitate de vânzător sau cumpărător practic în toate sectoarele pieţei. Exemplu pe:

1. piaţa mijloacelor de producţie, băncile apar în calitate de vânzător a serviciilor bancare întreprinderilor (decontări, deservirea de casă, evidenţa conturilor, intermediarii financiari (creditarea obiectelor de producţie), precum şi procurarea resurselor de producţie.

2. piaţa obiectelor şi serviciilor de consum, organele creditare intervin ca intermediari financiari (acordarea creditelor de consum) dar şi ca cumpărător.

3. piaţa muncii are un lor important în cadrul politicii de cadre a instituţiilor creditare, care sunt nevoite permanent să-şi completeze sau înnoiască personalul său, manifestându-se ca cumpărător.

4. piaţa produselor informaţionale şi intelectuale băncile comerciale apar ca vânzători activi a serviciilor bancare (operaţiunile de consulting ca şi cumpărarea resurselor de producţie (programe pentru calculator))

5. pe piaţa imobilului instituţiile creditare apar ca intermediari financiari (credite ipotecare) ca cumpărători (procură terenuri de pământ şi încăperi pentru oficiu) sau ca vânzători (realizarea gajului pentru creditele ipotecare nerambursate).

6. pe pieţele financiare băncile comerciale apar ca participanţii cei mai importanţi.

Concurenţa poate fi clasificată după mai multe criterii, însă cea mai frecvent utilizată în prezent se diferenţiază în dependenţă de metodele de concurenţă şi poate fi:

1. concurenţa prin preţ care se efectuează prin schimbarea (de regulă micşorarea) preţului;

2. concurenţa fără manevrarea preţului-se bazează pe îmbunătăţirea caracteristicilor calitative ale produselor şi realizarea unei politici de diferenţiere a acestuia (inclusiv publicitatea şi măsurile de stimulare a realizărilor).

Fisiere in arhiva (1):

  • Definirea Concurentilor Bancari.doc

Alte informatii

facultatea finante, ase