Economie bancară - compania JP Morgane Chase

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1550
Mărime: 175.32KB (arhivat)
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Sargu Alina
Universitatea Alexandru Ioan Cuza Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor Specializarea FINANŢE – BĂNCI

Extras din referat

Sediul companiei J.P.Morgane Chase (înfiinţată în 1799) este in oraşul New York. Sediul băncii comerciale care aparţine acestei companii se află în Chicago. Cele mai importante instituţii moştenite care au contribuit în mod semnificativ în dezvoltarea comunităţilor din întreaga lume sunt: J.PMorgan, Chase Manhattan, Manufacturers Hanover, Bank One, First Chicago şi banca naţională din Detroit. Istoria corporativă a acestei companii se interconectează cu inovaţii în finanţe şi globalizarea economiei mondiale.

Tranzacţiile cheie care au condus la formarea J.P.Morgan Chase sunt urmatoarele:

- În 1991, Chemical Banking Corp. a fuzionat cu Manufactures Hanover Corp., păstrând numele de Chemical Banking Corp., devenind astfel a doua cea mai mare instituţie bancară din Statele Unite.

- În 1995, First Chicago Corp. a fuzionat cu NBD Bancorp., părinte al Băncii Naţionale din Detroit, formând cea mai mare companie bancară cu sediul în Midwest.

- În 1996,Chase Manhattan Corp. a fuzionat cu Chemical Banking Corp., astfel creăndu-se ceea ce se numea atunci cea mai mare companie bancară din Statele Unite.

- În 1998, Banc One Corp. a fuzionat cu First Chicago NBD, luând numele de Bank One Corp. Fuzionând ulterior cu Louisiana’s First Commerce Corp. Bank One a devenit cea mai mare firmă de servicii finanicare din Midwest, a patra din Statele Unite şi cel mai mare emitent de carduri Visa din lume.

- În 2000, J.P.Morgan & Co. a fuzionat cu Chase Manhattan Corp., astfel unind intr-o singură entitate patru dintre cele mai mari si cele mai vechi instituţii (J.P. Morgan, Chase, Chemical şi Manufacturers Hanover) formând sediul la New York.

Această succesiune de fuziuni a atins apogeul in Iulie 2004, odată cu fuziunea a J.P.Morgan Chase & Co. şi Bank One Corp. ce a format JPMorgan Chase & Co din zilele noastre. New York Times scria un articol în care sublinia că această fuziune “va realinia peisajul concurenţial intre bănci” prin unirea abilităţilor comerciale şi de investiţii a J.P.Morgan Chase cu puterea consumatorilor bancari a Bank One.

În 2008, JPMorgan Chase & Co. a achiziţionat The Bear Stearns Companies Inc., astfel consolidându-şi o gamă largă de afaceri inclusiv cele de intermediere, compensare şi comercializare a energiei la nivel global. Tot in 2008 JPMorgan Chase & Co a achiziţionat depozitele, activele si unele operaţiuni bancare ale Washington Mutual (WaMu). Această achiziţie a extins reţeaua de scucursale în statele California, Florida şi Whasington, creându-se astfel a doua cea mai mare reţea de sucursale ajungând la 42% din populaţia SUA.

2. Structura JP Morgan Chase Bank

Structura JP Morgan Bank cuprinde şase segemente: asset management, commercial banking, investment bank, private banking, worldwide securities services, treasury services.

Asset Management

JP Morgan Asset Management este un manager de active pentru instituţii, persoane fizice şi intermediari financiari la nivel mondial. Profesionștii lor de investiții, sunt situați în întreaga lume oferind strategii care acoperă întregul spectru de clase active, inclusiv capitalurile proprii, venituri fixe, lichidități, monede, infrastructură, fonduri speculative și fonduri de capital privat.

Commercial banking

Commercial banking serveşte peste 24.000 de clienţi, la nivel naţional, incluzând corporaţii, municipalităţi, instituţii financiare, pentru entităţile non-profit cu venituri anuale, în general variind, de la 10 milioane de dolari până la 2 miliarde de dolari şi mai mult de 30.000 de investitori imobiliari.

Commercial banking oferă clienţilor săi cunoştinţe în industrie, experienţă, un model de servicii dedicat, soluţii complete şi expertiză locală. Platforma largă a firmei oferă posibilităţi extinse de produse - inclusiv de creditare, servicii de trezorerie, investiţii bancare şi managementul activelor – pentru satisfacerea nevoilor clienţilor.

Invesment Bank

JP Morgan este în topul băncilor de investiţii cu cea mai mare bază de clienţi din lume. Oferă servicii către aproximativ 20.000 de clienţi, incluzând corporaţii, guverne, state, municipalităţi, organizaţii de asistenţă medicală, instituţii de învăţământ, bănci şi investitori. Printre servicii se pot număra: consultanţă strategică, împrumut în bani, majorări de capital, gestionarea riscurilor şi lichiditate extinsă. Una din cele mai importante funcţii este accea de a facilita extinderea activităţii companiilor prin credite.

Preview document

Economie bancară - compania JP Morgane Chase - Pagina 1
Economie bancară - compania JP Morgane Chase - Pagina 2
Economie bancară - compania JP Morgane Chase - Pagina 3
Economie bancară - compania JP Morgane Chase - Pagina 4
Economie bancară - compania JP Morgane Chase - Pagina 5
Economie bancară - compania JP Morgane Chase - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Economie Bancara - Compania JP Morgane Chase.doc

Te-ar putea interesa și

Investiții străine directe în Turcia

INVESTIȚII STRĂINE - ELEMENTE DE TEORIE • TURCIA - PREZENTARE GENERALĂ INVESTIȚII STRĂINE • Intrările de ISD • Fluxul ISD în Turcia •...

Monografia sistemului bancar al Statelor Unite ale Americii

1. Sistemul bancar al Statelor Unite ale Americii 1.1. Scurt istoric În timp ce firmele britanice se bazau pe împrumuturi familiale sau bancare...

Activitatea Bancară de Retail în Statele Unite ale Americii

Cap 1. Sistemul bancar din Statele Unite ale Americii 1.1 Istoria sistemului bancar american Sistemul bancar al Statelor Unite ale Americii este...

Plan Afaceri RomAqua

Apele minerale sunt apele ce au un conţinut variabil de săruri, gaze, substanţe minerale, elemente radioactive, care le conferă proprietăţi...

Investițiile Străine Directe în Turcia

Investiţiile străine directe în Turcia Turcia este a cincisprezecea destinaţie atractivă pentru investiţiile străine directe (ISD) în lume....

Principalele Etape și Evoluții a Băncii JP Morgan Chase

INTRODUCERE JP MORGAN CHASE este una dintre cele mai vechi instituţii din Statele Unite ale Americii, fiind deasemenea una din cele mai respectate...

Turcia - nivel de integrare în economia globală

In acest inceput de secol, Turcia se prezinta ca o tara cu un potential tot mai ridicat pe plan politic si economic, reusind sa se impuna pe plan...

J P Morgan Chase

J.P. Morgan Chase este lider global in domeniul serviciilor financiare ,avand active in valoare de 2.3 trilioane de dolari.Detine sucursale in...

Ai nevoie de altceva?