Formarea Capitalului BIRD

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Formarea Capitalului BIRD.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Anton sorin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Banci

Cuprins

Cap. 1. BIRD (Banca Mondială) – caracteristici generale 3
Cap. 2. Formarea capitalului 5
2.1. Membrii resurse şi structura financiară 5
2.2. Completarea surselor de finanţare 9
Cap. 3. Concluzii 13
Bibliografie 14

Extras din document

Cap. 1. BIRD (Banca Mondială) – caracteristici generale

Banca Internationala de Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), numită Banca Mondială, a fost creată în martie 1945, îndeplinind decizia adoptată la Bretton Woods în 1944. Principalul său obiectiv în primii ani ai activitaţii sale a fost reconstrucţia ţărilor care au suferit de pe urma războiului, dar mai încolo, în special din 1961, s-a dedicat exclusiv ajutorării pe termen lung a ţărilor întârziate.

Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) este un organism financiar interstatal care are o funcţie complementară cu Fondul Monetar Internaţional.

Banca Internaţionala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare face parte din sistemul Organizatiei Natiunilor Unite , proeminent în activitatea de finanţare şi promovare a dezvoltării economiei ţărilor membre.

BIRD spijină investiţiile economiei ale statelor membre ale Fondului Monetar Internaţional în curs de dezvoltare prin acordarea de împrumuturi pe temen lung, pentru realizarea investitiilor în valută şi pentru garantarea de împrumuturi obţinute de un stat membru de pe piaţa financiară.

BIRD se ocupă de coordonarea ajutorului financiar internaţional pentru dezvlotare oferit de unele ţări dezvoltate ţărilor în curs de dezvlotare.

De asemenea, acorda asistenţă tehnică cu proiectele de investiţii pentru dezvlotare şi facilitează pregatirea de cadre superioare de specialitate prin instituţii cu pregatiri proprii.

Principalele avantaje ale ţărilor membre: contractarea de împrumuturi pentru investiţii în vederea realizării unor proiecte economice necesare ţării respective. Solicitantul trebuie să prezinte garanţii a caror mărime depinde de propietăţile obiectivului economic şi de posibilitaţile economiei respective de a suporta sarcina financiară. Nivelul împrumuturilor nu depinde de cota de participare la capitalul social al FMI. Împrumuturile BIRD se acordă în valută convertibilă pe maxim 20 de ani.

Participarea la licitaţiile internaţionale organizate de BIRD pentru adjudecarea lucrarilor finanţate de aceasta. O ţară membră poate prelua prin licitaţie lucrarile dintr-o alta ţară membră cu spijinul băncii.

Ţările membre pentru a putea beneficia de împrumuturi trebuie să se adere în prealabil la FMI şi să participe la capitalul social al băncii prin vărsamintele stabilite.

Fisiere in arhiva (1):

  • Formarea Capitalului BIRD.doc

Alte informatii

Referiri generale, membri si subscrierile