Glauben Bank - Banca G Group SA

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 5709
Mărime: 267.91KB (arhivat)
Publicat de: Ilarion Toader
Puncte necesare: 5
Academia de studii economice,finanate banci,24.03.2009

Extras din referat

Banca "G Group" S.A. este o societate bancara romaneasca cu capital mixt roman si strain, integral privat. S-a înfiintat ca societate pe actiuni in temeiul Legii nr. 31/ 1990, a functionat si functioneaza ca societate bancara conform Legii nr. 33/ 1991 si respectiv a Legii nr. 58/ 1998 privind activitatea bancara si Normelor Bancii Nationale a Romaniei. Este una din putinele banci care au implementat un sistem de management al calitătii, certificat de Moody International in 2002.

Pana in prezent, banca si-a consolidat reputatia de institutie bancara ce stabileste relatii de afaceri serioase, avand ca parteneri corporatii multinationale, companii internationale de marime medie care desfasoara diferite activitati de comert exterior cu Romania, cu firmele locale - in special cele cu potential de crestere, si cu companiile mixte. Banca G si-a format echipe specializate, un portofoliu complex de produse si servicii si are un management modern, care a imprimat bancii un stil diferit, caracterizat prin deschidere si flexibilitate.

G Group inseamnă un grup financiar puternic, care ofera pietei servicii integrate – banking, asigurari, administarea investiţiilor, finanţarea consumatorilor, leasing, tranzactii mobiliare, factoring, pensii private. Serviciile bancare se adreseaza unui public larg, aceasta detinand si variante favorabile pentru clientii cu venituri mici ce nu pot economisi mai mult de 80 lei lunar, caracteristica acestei variante constand in faptul ca perioada de economisire se intinde pana la zece ani.

Valorile bancii sunt flexibilitate, spirit intreprinzator, dinamism si implicare in viata comunitatii. La baza succesului inregistrat de Banca G pe parcursul activitatii sale, stau o serie de valori si principii asimilate prin cultura organizationala. La loc de cinste se afla filosofia noastra "Clientul este partener egal de afaceri al bancii". Banca si-a elaborat propriul set de valori, adoptate si impartasite de toti angajatii bancii, in vederea impunerii pe piata bancara interna si a aderarii la codurile etice ale aquis-ului comunitar.

Misiunea bancii in fata comunitatii este aceea de a veni tot mai aproape de clienti, printr-o oferta de servicii si produse care sa fie mereu cu un pas inaintea pietei. Responsabilitatea sociala este o parte importanta a misiunii bancii. Si aceasta, tocmai deoarece a te implica, a actiona in favoarea societatii in care traiesti ca organizatie inseamna o forma de respect fata de propriile valori. Stabileste obiective indraznete de implicare sociala, are initiativa, actioneaza si vrea sa transforme visele in realitate. Investeste in proiecte durabile, care adauga valoare pentru cetateni, actionari, clienti si angajati.

Obiectivele urmărite sunt:

-pe termen scurt: initierea unui dialog deschis atat cu clientii actuali, precum si cu cei potentiali, dar si responsabilizarea tuturor cetatenilor. Criteriu de masurare: numarul persoanelor care s-au implicat in procesul de vot, precum si rezultate financiare;

- pe termen mediu: fidelizarea clientilor bancii. Criteriu de masurare: numarul mare de produse vandute prin cross-selling;

- pe termen lung: investitii in proiecte durabile, cresterea notorietatii brandului.

Publicul tinta este format din clientii actuali si potentiali ai bancii, precum si comunitatile care nu au fost direct implicate in acest proiect. Mesajul organizatiei este: “Alegerea ta este si alegerea noastra”.

Banca ofera clientilor sai o gama complexa de produse si servicii :

Produse si servicii bancare oferite clienilor persoane juridice:

- Produse de baza: conturi curente (in moneda nationala sau valuta)

- Produse de economisire: conturi pentru depozite la termen in lei si valuta (cu scadenta la 30,60, 90, 120, 180, 270 si 360 zile, existand posibilitatea capitalizarii dobanzii), certificate de depozit disponibile in diverse combinatii de sume in moneda nationala si pe diferite perioade de scadenta;

- Produse de creditare: credite in moneda nationala si valuta (pentru necesitati de productie, linii de credite, proiecte de investitii, export, descoperiri de cont, etc.), factoring, forfetare;

- Garantii bancare (emiterea de garantii bancare si consultanta pentru diverse operatiuni in moneda nationala si valuta, emiterea de garantii bancare pentru operatiunile de leasing, emiterea/ notificarea acreditivelor, stand-by, emitere de rapoarte pentru clienti,etc.)

- Carduri de debit/ credit (in lei/ valuta )

- Operatiuni valutare (plati/ incasari in numerar, schimburi valutare, operatiuni de comert exterior, incasso documentar, ordine comerciale de plata, emiterea si confirmarea acreditivelor, avalizarea cambiilor, remiterea spre incasare a cecurilor comerciale, acceptarea si vanzarea cecurilor de calatorie, etc.)

- Servicii diverse: cumpararea - vanzarea de valuta contra monedei nationale sau a altei monede; consultanta pentru evaluarea firmelor (pentru privatizare, fuziune, lichidare, marire de capital, etc.), evaluarea activelor (elaborarea de planuri de afaceri, elaborarea de studii de fezabilitate, analizarea oportunitătilor de investitii, efectuarea de analize financiare, finantarea proiectelor, realizarea de tranzactii pe piata extrabursiera, etc.), utilizarea unor instrumente de plata fara numerar , tranzactii valutare (operatiuni pe piata monetara interna si internationala, tranzactii valutare - spot sau la termen – pe piata interna si internationala, tranzactii valutare cu optiuni pe piata internationala), servicii bancare legate de emisiuni de titluri financiare, managementul portofoliului de obligatiuni, casete de valori.

Preview document

Glauben Bank - Banca G Group SA - Pagina 1
Glauben Bank - Banca G Group SA - Pagina 2
Glauben Bank - Banca G Group SA - Pagina 3
Glauben Bank - Banca G Group SA - Pagina 4
Glauben Bank - Banca G Group SA - Pagina 5
Glauben Bank - Banca G Group SA - Pagina 6
Glauben Bank - Banca G Group SA - Pagina 7
Glauben Bank - Banca G Group SA - Pagina 8
Glauben Bank - Banca G Group SA - Pagina 9
Glauben Bank - Banca G Group SA - Pagina 10
Glauben Bank - Banca G Group SA - Pagina 11
Glauben Bank - Banca G Group SA - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Glauben Bank - Banca G Group SA.doc

Ai nevoie de altceva?