HSBC - The Hongkong and Shanghai Banking Corporation

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie HSBC - The Hongkong and Shanghai Banking Corporation.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

HSBC Holdings este unul dintre cele mai mari grupuri de servicii bancare şi financiare din lume. Reţeaua internaţională HSBC cuprinde aproximativ 8500 de locaţii în 86 de ţări şi teritorii din Europa, regiunea Asia-Pacific, America, Orientul Mijlociu şi Africa.

HSBC este listată la Londra, Hong Kong, New York, Paris şi bursele de valori Bermude. Acţiunile HSBC Holdings sunt deţinute de circa 220.000 de acţionari din 119 de ţări şi teritorii.

Grupul HSBC a fost denumit după asociaţiile membre fondatoare, Hongkong şi Shanghai Banking Corporation Limited, care a fost înfiinţat în 1865 pentru finanţarea comerţului dintre Europa, India şi China.

Inspiraţia care a stat în spatele fondarii băncii a fost, Thomas Sutherland, un scoţian care lucra pentru Peninsular and Oriental Steam Navigation Company. El a observat că există cerere considerabilă pentru facilităţi bancare locale în Hong Kong şi pe coasta Chinei, ajutând la deschiderea băncii în Hong Kong în martie 1865 şi în Shanghai o lună mai târziu.

La scurt timp după formare s-au deschis agenţii şi sucursale în întreaga lume. Cu toate că această reţea a ajuns până în Europa şi America de Nord, accentul era pus pe construirea de filiale în China şi regiunea Asia-Pacific. HSBC a fost un pionier al practicilor bancare moderne într-un număr de ţări. În Japonia, unde în 1866 a fost înfiinţată o sucursală, banca a acţionat în calitate de consilier pentru guvern în domeniul serviciilor bancare şi de monedă. În 1888, a fost prima bancă care urma să se deschida în Thailanda, unde tipărind prima bancnotă. Prin anii 1880, banca a avut calitatea de bancher al guvernului din Hong Kong şi de asemenea, a participat la gestionarea conturilor guvernului britanic în China, Japonia, Penang şi Singapore. În 1874 banca gestiona primul împrumut public al Chinei.

Până la sfârşitul secolului, după o perioadă de puternică creştere şi succese sub conducerea lui Thomas Jackson (manager şef pentru cea mai mare perioadă între 1876 - 1902), banca a fost cea mai importantă instituţie financiară din Asia.

În primii ani ai secolului XX, HSBC şi-a lărgit domeniul de aplicare ale activităţilor sale în Est. A devenit din ce în ce mai implicată în emiterea de credite pentru guvernele naţionale, în special în China, pentru a finanţa modernizarea proiectelor de infrastructură internă, cum ar fi construirea de căi ferate.

De-a lungul anilor 1930, în conformitate cu conexiunile sale de lungă durată cu finanţele publice în China, banca a avut un rol principal în eforturile de a stabiliza moneda naţională chineză.

Prin anii 1970, banca a dezvoltat cu fermitate o politică de expansiune prin achiziţie sau formarea de filiale cu identităţi proprii.

În timpul anilor 1980 HSBC s-a concentrat pe pieţele pe care nu a fost încă pe deplin reprezentat.

Formarea HSBC Holdings, în 1991, cu acţiuni cotate la bursa din Londra şi Hong Kong, a arătat că grupul vizează Europa şi piaţa din Londra, în special, ca o parte vitală a dezvoltării sale viitoare.

Fisiere in arhiva (1):

  • HSBC - The Hongkong and Shanghai Banking Corporation.doc