ING - Asigurari de Viata

Imagine preview
(2/10 din 5 voturi)

Acest referat descrie ING - Asigurari de Viata.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 16 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

ING –ASIGURARI DE VIATA

ING – Asigurari de viata se afla printre cei mai importanti participanti pe piata financiara din Europa si este unul dintre cei mai importanti furnizori mondiali de servicii financiare integrate, combinând serviciile bancare, de asigurari si de managementul al investitiilor. În Olanda, ING- Asigurari de viata este liderul de piata in domeniile asigurarilor de viata si pensiilor private, precum si în sectorul transferurilor de fonduri. ING- Asigurari de viata ocupa de asemenea un loc important si pe piata asigurarilor non -viata, a serviciilor bancare pentru persoane fizice si juridice si pe piata investitiilor în proprietati, a dezvoltarii si finantarii acestora.

Istoria ING începe la jumatatea secolului trecut, când asigurarile si operatiunile bancare au jucat un rol important în dezvoltarea sectorului financiar din Olanda. Grupul a fost creat în 1991 prin fuziunea celei mai mari companii de asigurari olandeze, Nationale Nederlanden, si una dintre cele mai mari banci comerciale olandeze, NMB Postbank Group, redenumita ING Bank. Formarea ING Group a fost prima fuziune deplina din Europa între o banca si o companie de asigurari.

ING Bank a deschis o sucursala în Bucuresti în toamna anului 1994 devenind astfel prima banca internationala care face acest lucru în ultimii 20 de ani.

In cadrul expansiunii internationale a ING Bank, România a fost considerata o piata în dezvoltare cu potential ridicat, fiind a doua tara ca marime din Europa Centrala. Patrunderea pe aceasta piata a fost planificata si stabilita cu mult timp înainte ca alti importanti investitori straini sa fie pregatiti pentru acest pas.

Istoria companiei in România a început în octombrie 1994, când ING a lansat operatiunile bancare, fiind prima banca straina care a deschis dupa 1989 o sucursala oferind servicii complete. De atunci, sucursala din Bucuresti a depasit toate asteptarile în ceea ce priveste numarul de clienti si dezvoltarea afacerilor. Numarul angajatilor a crescut de la 14 la peste 300, iar baza de clienti cuprinde 90% din numarul companiilor multinationale care activeaza pe piata, precum si importante societati mixte si majoritatea companiilor autohtone care desfasoara activitati externe.

ING Bank este astazi lider de necontestat pe piata româneasca având zece sucursale si desfasurând activitati bancare atât pentru persoane fizice cât si pentru persoane juridice. Serviciile pentru persoane juridice includ acordarea de imprumuturi, efectuarea de plati, si cash management. Aceste servicii sunt sprijinite de catre cele mai mari operatiuni de pe pietele financiare: comercializarea si distribuirea de produse financiare cum ar fi schimbul valutar, piata monetara si derivativele. Serviciile pentru persoane fizice, lansate recent, includ depozite, operatiuni de cont curent, schimb valutar si carduri American Express.Principala preocupare a ING Bank Romania este sa ofere clientilor sai servicii de incredere, eficiente si flexibile pe o piata imperfecta, adesea dificila. Prima expansiune a sediilor ING Bank Romania s-a petrecut la doar un an de la inceperea operatiunilor. Datorita cresterii continue a numarului de clienti, banca si-a extins investiile pentru a sprijini aceasta crestere. Ca urmare a dezvoltarii continue, ING Bank Romania s-a mutat in 1997 intr-o cladire complet renovata, un sediu modern, construit pe o fundatie solida care a rezistat in timp.Succesul pe piata romaneasca si recunoasterea atat din partea partenerilor cat si a competitorilor se datoreaza adaptarii continue la nevoile pietei locale, introducerii de noi servicii care sa satisfaca asteptarile clientilor si refuzului ferm de a face concesii calitatii.

Fisiere in arhiva (1):

  • ING - Asigurari de Viata.doc