Inginerie financiară Sydbank

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 2840
Mărime: 128.55KB (arhivat)
Publicat de: Sabin Mircea
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. I. Prezentarea Sydbank A/S 3
  2. II. Analiza evoluției băncii 5
  3. Situația activelor 5
  4. Situația datoriilor și capitalurilor proprii 10
  5. Rate de evaluare a profitabilității bancare 14
  6. III. Concluzii 17

Extras din referat

I. Prezentarea Sydbank A/S

Sydbank A / S ( Sydbank ) este o societate comercială pe acțiuni și este una dintre cele mai mari bănci în Danemarca. Compania oferă consultanță în aproximativ 100 de sucursale și o gamă de soluții de e - banking atât clienților persone fizice cât și întreprinderilor.

Gama de produse include toate produsele bancare, credite ipotecare, sistemul de pensii și

asigurări.

Prezența internațională a companiei include filiale în Germania de Nord și o bancă subsidiară în St. Gallen , Elveția .

Majoritatea clienților sunt întreprinderi corporative, alte instituții financiare și clienți instituționali. Acesta are 375.000 de clienti, dintre care aproximativ 28.000 de clienti corporativi.

Activitatea băncii este concentrată pe partea de afaceri : servicii de investiții și consultanță avere , precum și de administrare a activelor.

Sydbank în Elveția : Sydbank are o bancă subsidiară în Elveția, în St. Gallen care vizează clienții de servicii bancare private domiciliați în afara Danemarcii, inclusive expatriații danezi.

Sydbank este un participant direct în noua zonă unică de plăți în euro(Single Euro Payments Area-SEPA)care a fost introdus în 2008.

Sydbank în Germania vizează clienții corporativi danezi care comercializează cu Germania precum și clienții corporativi și retail din Germania. Servicii de investiții și consultanță avere, precum și de private banking sunt de asemenea disponibile la sucursalele din Germania, în Flensburg, Hamburg și Kiel.

Serviciile de leasing sunt furnizate către clienți corporativi prin intermediul departamentului, Sydleasing în plus , acesta oferă finanțare de barci de agrement - sub brandul , Søfinans.

NetBank self -service / eBanking Sydbank le permite clienților să efectueze operațiuni bancare obișnuite , inclusiv tranzacțiile cu valori mobiliare , precum și oferă clienților posibilitatea de a revizui sistemele de pensii și de asigurări și a primi mesaje text sau e-mailuri , de exemplu atunci când un control de salarizare a fost creditat un cont sau o tranzacție de valori mobiliare a fost implementat .

Compania emite carduri Dankort , cu sau fără facilitatea Visa , carduri Visa Electron , și un program de card de credit .

Scurt istoric

Sydbank a fost înființată în 1970 ca urmare a fuziunii a patru bănci locale în sudul Iutlandei.

În anii 1980 , banca a început să se extindă , prin înființarea de sucursale în afara Iutlanda de Sud , inclusiv un la Copenhaga ( 1981). În 1990 , a fuzionat cu Sydbank Sparekassen Sønderjylland , cea mai mare banca de economii din sudul Iutlandei.

În 1995 , banca a fost redenumită Sydbank A / S.

În 2002 , Sydbank a achiziționat Engsbank Fyn pentru a extinde acoperirea în zona Odense. În 2003, banca a stabilit o filială , Sydbank ( Schweiz ) AG în Elveția , în scopul de a spori private banking business.

În februarie 2008 , banca a achizitionat bankTrelleborg pentru a mări rețeaua de distribuție fizică în unele zone din Danemarca.

În ianuarie 2011 , unul dintre cei mai mari acționari ai băncii , ATP , a redus interesul față de bancă lăsând Nykredit ca cel mai mare acționar unic , cu mai mult de 5 % din cota totală a băncii.

În iulie 2011 , Silchester International Investitorii LLP a majorat participația sa în banca la 5,04 % , fiind unul dintre cele mai mari doi acționari împreună cu Nykredit.

Testare de capital 2011 la nivelul UE

Sydbank a participat la testul de stres din 2011, la nivelul UE, realizat de Autoritatea Bancară Europeană ( ABE) în colaborare cu autoritățile naționale , Banca Centrală Europeană ( BCE ) , Comisia Europeană și Comitetul european pentru risc sistemic (CERS ) .

Comparativ cu testul de stres publicat în iulie 2011 , ABE a ridicat cerința minimă pentru nivelul de bază 1 de la 5,0 % la 9,0 % , Sydbank obținând 12,2%

Bibliografie

http://www.ase.ro/upcpr/profesori/976/IC%202%20Indicatori_profitabilitate.pdf

http://www.sydbank.com/sydbankcom/misc/eu-wide-capital-test

http://www.sydbank.com/inc/pdf/sydbankcom/financial_reports/credit_risk_2008.pdf

http://www.sydbank.com/sydbankcom/about/profile/history

Preview document

Inginerie financiară Sydbank - Pagina 1
Inginerie financiară Sydbank - Pagina 2
Inginerie financiară Sydbank - Pagina 3
Inginerie financiară Sydbank - Pagina 4
Inginerie financiară Sydbank - Pagina 5
Inginerie financiară Sydbank - Pagina 6
Inginerie financiară Sydbank - Pagina 7
Inginerie financiară Sydbank - Pagina 8
Inginerie financiară Sydbank - Pagina 9
Inginerie financiară Sydbank - Pagina 10
Inginerie financiară Sydbank - Pagina 11
Inginerie financiară Sydbank - Pagina 12
Inginerie financiară Sydbank - Pagina 13
Inginerie financiară Sydbank - Pagina 14
Inginerie financiară Sydbank - Pagina 15
Inginerie financiară Sydbank - Pagina 16
Inginerie financiară Sydbank - Pagina 17
Inginerie financiară Sydbank - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Inginerie financiara Sydbank.docx

Ai nevoie de altceva?