International Commercial Bank of China

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie International Commercial Bank of China.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 7 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: B. Ilut

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

1. Istoric. Apariție si evoluție

Banca Comercial Internațională a Chinei este una din cele mai seculare bănci din Republica Chineză. Ea a fost fondată sub numele de „Bank of China” în timpul primului an de la înființarea Republicii Chineze în 1912 prin reorganizarea „Ta Ching Bank” și predecesorul său „Hupu Bank”, instituită în timpul dinastiei chineze în 1904, fiind prima bancă deținută și condusă de către stat stabilită vreodată în China.

După 1949, anul de evacuare al guvernului naționalist din China continentală, banca s-a mutat la Taipei și și-a reluat activitatea la data de 24 octombrie 1960. Doisprezece ani mai târziu, ca urmare a operațiunilor sale de succes în Taiwan, The Bank of China, în conformitate cu politica guvernamentală pentru promovarea privatizării sectorului bancar şi a comerţului internaţional, a fost din nou reorganizată şi și-a atribuit statutul de corporaţie publică bancară sub noul nume de International Bank of China, ICBC (Banca Comercial Internațională a Chinei), pe 17 decembrie 1971.

Banca Comercial Internațională din China a fost luată sub franciză de către guvern și s-a angajat, dupa cum sugerează şi numele, în comerţul internaţional şi de schimb. Domeniul său de activitate include: toate operaţiunile bancare comerciale autorizate în temeiul legislaţiei bancare, schimb valutar şi operaţiunile asociate, finanțarea importului şi exportului şi alte operaţiuni financiare legate de promovarea comerţului internaţional.

În conformitate cu aprobarea specială a Ministerului de Finanţe, aceasta poate investi, de asemenea, în titluri de valoare negociabile străine şi acţionează ca un agent pentru alte organizaţii financiare sau comerciale, în emiterea de obligaţiuni corporative sau obligaţiuni bancare pe pieţele externe. ICBC este autorizată să înfiinţeze un departament de încredere şi un departament bancar offshore pentru a lucra just si cu titluri de valoare legate de afaceri şi, de asemenea, pentru a desfăşura operaţiuni bancare off-shore.

Sediul central ICBC este responsabil pentru gestionarea şi supravegherea tuturor operaţiunilor bancare, inclusiv pe cele ale filialelor sale şi reprezentanţelor din diferite oraşe, la

nivel național si internațional. La 30 iunie 1999, banca are 64 sucursale naționale, 12 birouri şi 25 de unităţi străine, inclusiv 3 ramuri, o filială şi 1 birou de reprezentanţă în America de Nord, 3

filiale în America Centrală, 2 sucursale şi 1 filială în Europa, 9 sucursale şi 1 birou de reprezentanţă în Asia, 1 birou de reprezentanţă în Orientul Mijlociu, şi 2 sucursale, 1 filială în Australia.

La 27 octombrie 2006, cu listarea simultană în Shanghai şi Hong Kong, ICBC a realizat transformarea istorică de la o bancă de stat la o bancă comercială pe acţiuni comerciale, şi apoi a companiei pe plan internaţional public. În conformitate cu reglementările de drept ale societăţilor comerciale, legea valorilor mobiliare şi a altor legi în vigoare şi a reglementărilor în China, precum şi cerinţele de bază ale sistemului modern de întreprinderi financiare, ICBC are o structură modernă de guvernare corporativă.

In 2010, ICBC a îmbrăţişat pe deplin "Three Measures, One Guideline" ("Trei măsuri, o singură directivă"), pentru a păstra un control strâns asupra riscurilor atunci când sunt extinse împrumuturile către vehiculele guvernamentale locale de finanțare, dezvoltatorii imobiliari, companiile cu "consum ridicat de energie, de emisie mare, supra-producţie". Măsurile au fost luate pentru a atenua riscul de creditare nesusţinut de garanţii interconectate şi pentru a nu mai elibera credite riscante. Calitatea activelor de credit în toate ramurile rămâne stabil.

2. Acționariat

Conform registrului acționarilor de la data de 30 iunie 201, acțiunile ICBC erau impărțite astfel:

Numele acționarului Tipul de acțiuni Numărul total de acţiuni deţinute Procente din total de acțiuni A/H Procente din total de acțiuni A+H

Acționari A Acțiuni A 262,225,418,630 100.00 75.13

Central Huijin Acțiuni A 123,641,072,864 47.15 35.43

MOF Acțiuni A 123,316,451,864 47.03 35.33

Alți acționari A Acțiuni A 15,267,893,902 5.82 4.37

Acționari H Acțiuni H 86,794,044,550 100.00 24.87

Totalul acționarilor A+H Acțiuni A,H 349,019,463,180 100.00

Fisiere in arhiva (1):

  • International Commercial Bank of China.docx