Internet Banking

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Internet Banking.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 16 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Cosma Dorin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

INTERNET BANKING

Internet banking este un serviciu oferit de către bănci clienţilor, serviciu prin care sunt facilitate operaţiuni bancare on-line, de la distanţă. Sunt necesare doar un calculator, indiferent de localizarea acestuia şi o conexiune internet. Accesul la acest serviciu este asigurat în tot timpul anului, 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamâna. În afara de disponibilitatea ridicată, acest serviciu oferă şi avantajul simplităţii. În general, navigarea pe site-urile dedicate Internet banking-ului este simplă şi intuitivă, majoritatea interfeţelor acestui produs fiind - user friendly. Mobilitatea este un alt beneficiu al serviciului. Oriunde te găseşti, dacă ai un calculator conectat la Internet poţi să realizezi operaţiile puse la dispoziţie de Internet Banking. Mai mult, pentru a încuraja folosirea Internet banking-ului, băncile percep comisioane mai mici pentru operaţiile online decât pentru cele realizate la ghişeu sau prin telefon. Pentru ca o bancă să poată să pună la dispoziţia clienţilor serviciul de Internet banking, ea trebuie să obţină un aviz emis de către Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI). În momentul de faţă, conform informaţiilor existente pe site-ul MCTI, un număr de 30 de servicii de Internet banking, mobile banking şi home banking sunt avizate. Deoarece în cadrul Internet Banking-ului se poate lucra cu sume foarte mari de bani, securitatea sistemelor de transfer electronic este esenţială pentru buna funcţionare a serviciului. Astfel, se poate observa că transmiterea datelor este securizată prin intermediul protocolului SSL cu o lungime a cheii de criptare de 128 de biţi, iar pentru autentificarea clienţilor se face prin intermediul unui dispozitiv de securitate Digipass. Acesta este un un aparat de securitate pentru accesarea serviciului de Internet Banking care generează o parolă -token-ul. Dispozitivul de securitate Digipass este accesat prin introducerea unui P.I.N.(număr personal de identificare). Parola generată de Digipass oferă utilizatorului posibilitatea de a accesa serviciul de Internet Banking şi de a transmite operaţiunile prin Internet.

Internet banking-ul este unul dintre serviciile financiare cu un nivel de utilizare mai redus. Astfel, dintre clienţii serviciilor financiare, sub 1% folosesc Internet banking-ul. Utilizarea redusă de către români a serviciilor financiare oferite prin intermediul Internetului nu este diferită de tendinţa din întreaga lume, dar cert este ca ea nu se datorează slabelor performanţe ale sistemului electronic sau neprofesionalismului realizării unor site-uri web.

Internet Banking - BANCA TRANSILVANIA

BT24 este soluţia de Internet Banking a Băncii Transilvania. BT 24 asigură acces rapid şi sigur, prin intermediul Internet-ului, la conturile proprii, oferind, în acelşi timp şi posibilitatea de a realiza o gamă vastă de operaţiuni bancare. Serviciul este disponibil 24 ore din 24, putând fi accesat de oriunde de pe glob, de pe orice computer conectat la Internet.

Spectru de operaţiuni :

- plaţi în lei către orice beneficiar cu contul deschis la alte bănci din România

- plăţi în lei către parteneri cu conturi deschise la Banca Transilvania

- plăţi în lei către Trezoreria Statului

- plată utilităţi

- alimentări card

- plata salariilor în conturile de card ale angajaţilor

- plăţi valutare interne şi externe

- vânzare-cumpărare valută

- constituirea şi desfiinţarea depozitelor

Facilităţi conexe :

- importuri ordine

- export date referitoare la ordinele de plată trimise la bancă

- furnizarea de informaţii legate de starea ordinelor de plată trimise băncii

- posibilitatea vizualizării şi tipăririi extraselor de cont

- actualizarea extraselor şi a soldurilor de 4 ori pe zi

- evoluţia soldurilor inclusiv prin generarea unu grafic

- posibilitatea definirii beneficiarilor plăţilor direct de către client

- comunicare secutizată între client şi bancă

Flexilibiltatea :

- mobilitatea – orice computer, conectat la Internet, vă poate permite accesarea aplicaţiei BT 24, în condiţii de maximă siguranţă, din ţară şi din străinătate

- acces diferenţiat pentru toţi reprezentanţii legali ai companiei (care au specimene de semnatură depuse la bancă) în funcţie de: tipurile de semnătură (inclusiv măşti complexe combinate cu intervale de sumă), limite de sumă stabilite pe utilizatori, acces limitat la anumite conturi, interfaţă disponibilă în 3 limbi: română, engleză, franceză.

Internet Banking - VOLKSBANK ROMÂNIA

Produsul Internet Banking la Volksbank România se numeşte VB DIRECT şi este o aplicaţie informatică ce oferă clienţilor persoane fizice sau juridice un nivel ridicat de securitate permiţând autentificarea clientului prin intermediul unui cod generat în mod automat de către un dispozitiv numit "TOKEN". În comparaţie cu versiunea precedentă noul serviciu permite efectuarea de tranzacţii on-line în timp real, 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână. El îmbunătăţeşte managementul cash flow-ului zilnic al clientului.

Operaţiunile care se pot efectua prin VB Direct sunt următoarele:

- plăţi în lei indiferent de beneficiar (la Volksbank, Trezorerie sau altă bancă de pe teritoriul României), indiferent că este vorba de transferuri, plăţi de utilităţi, etc.

- plăţi în valută (atât pe teritoriul României cât şi extern), în valutele în care are deschise conturile sau în oricare din valutele: EUR, USD, CHF, GBP, NOK, DKK, SEK, JPY, HUF, CAD.

Fisiere in arhiva (1):

  • Internet Banking.doc

Alte informatii

DESPRE INTERNET BANKING