Istoric B.C.R.

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Istoric B.C.R..
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 19 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

Scurt istoric

Banca Comerciala Romana , membra a Grupului Erste, este o banca universala fiind cea mai importanta institutie bancara din Romania si gestionand active de peste 16,5 miliarde de EUR. Banca ofera

intreaga gama de produse si servicii, avand in prezent 570 sucursale si agentii in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Banca pune la dispozitia clientilor o oferta complexa de produse si servicii bancare, inclusiv servicii de Internet banking si e-commerce, emite 23 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM – peste 1.500 de aparate si de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card - 13.000 de POS. BCR se prezinta astazi drept cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si strainatate, prin subsidiare si sucursale bancare, cu o prezenta marcanta prin societatile sale de profil, pe piata de capital, pe piata leasingului, pe cea a asigurarilor si in domeniul managementului activelor.

Banca Comerciala Romana isi inscrie numele pe lista bancilor comerciale nou create si reorganizate dupa 1989. B.C.R. este o institutie speciala, ce poate fi considerata o banca noua pentru ca actul sau de nastere poarta data de 1decembrie 1990, dar in acelasi timp , prin activitatea pe care o desfasoara in cadrul Bancii Nationale se desprinde faptul ca este deopotriva o banca cu traditie in domeniul bancar.

Erste Bank AG, cea mai mare banca din Austria, are de gând sa-si extinda activitatile de creditare în tari din Uniunea Europeana precum România si Ungaria, în defavoarea Rusiei si Asiei Centrale, a declarat directorul general al Erste Bank, Andreas Treichl.

Din 2000 si pâna în prezent, Erste Bank a achizitionat noua banci est-europene, devenind lider de piata în Cehia si România. Grupul bancar austriac obtine în prezent 75 la suta din profiturile sale în Europa de Est.

Andreas Treichl a anuntat ca Erste Bank îsi va concentra eforturile pe tarile care au aderat la UE deoarece este mult mai probabil ca în aceste tari contractele sa fie respectate în conformitate cu normele legislative, decât în tarile din afara UE, precum Rusia si Ucraina.

In plus, noile state membre UE precum România, unde anul trecut Erste Bank a preluat cea mai mare banca locala - Banca Comerciala Româna SA, pentru 3,75 miliarde euro, au sanse mai mari de a recupera decalajele care le despart de statele mai dezvoltate.

Analistii sustin ca, în expansiunea sa spre estul Europei, Erste Bank a urmat o strategie diferita de cea urmata de rivalul Raiffeisen International Bank Holding AG, al doilea grup bancar austriac. Spre deosebire de Erste Bank, Raiffeisen a preferat sa se extinda în Rusia, unde în prezent este cel mai mare grup bancar strain de pe piata, Ucraina si Asia Centrala.

Grupul Erste este unul dintre liderii sistemului financiar din Europa Centrala si de Est, cu peste 50.000 de angajati care deservesc peste 16 milioane de clienti în mai mult de 2.700 de unitati din opt tari. Grupul Erste gestiona, la 30 iunie 2007, active în valoare de 198 miliarde euro, înregistra un profit net de 566 milioane euro si o rata a rentabilitatii capitalului de 13,8%.

Banca Comerciala Romana, membra a Grupului Erste, este cel mai

Fisiere in arhiva (1):

  • Istoric B.C.R. .doc