J P Morgan Chase

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie J P Morgan Chase.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dan Chirlesan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

J.P. Morgan Chase este lider global in domeniul serviciilor financiare ,avand active in valoare de 2.3 trilioane de dolari.Detine sucursale in peste 60 de tari, un numar de 200,000 de angajati si lucreaza cu milioane de clienti din SUA si nenumarate corporatii,intreprinderi si institutii guvernamentale din lumea intreaga.De asemenea,ocupa pozitia de varf in domeniul investitiilor bancare, serviciilor financiare penrtu clienti, afacerilor mici si bancilor comerciale, procesarii tranzactiilor comerciale, managementului activelor si a echitatii private.

J.P. Morgan Chase este una din primele banci de investitii din lume apreciata pentru franchetea relatiilor cu clientii. Serviciile financiare ale firmei au fost create intre anii 1999 si 2000 prin specializarea celor cinci firme anterioare ale lui J.P. Morgan si C.O.Chase.Combinand cele mai bune lucruri ale bancii comerciale si ale bancii de investitii, firma se bazeaza pe puterea de a deveni un sfatuitor de incredere in ceea ce priveste strategia si structura de corporatie, cresterea capitalului, transformarea pietelor in instrumente financiare, oferirea de solutii privind scaderea riscului managerial si serviciilor de trezorerie si siguranta financiara.

ISTORIC

Fondata la New York in 1799,firma a fost construita pe fundatia a aproape 1000 de institutii predecesoare care s-au unit in decursul anilor pentru a forma compania de astazi.

J.P.Morgan Chase provine din Banca of Manhattan Company,care a fost fondata de Aaron Burr in 1799 si a devenit una dintre institutiile bancare de varf ale natiunii. J.P.Morgan Chase are legaturi istorice cu multe dintre institutiile initiale, printre care Western Reserve Bank, una dintre primele banci din Ohio cu care a fuzionat in anul 2004.

In 1850 existau peste 800 de banci comerciale, dintre care 60 numai in New York. Suma totala a imprumuturilor bancare era de 364 milioane de dolari, aproape de sapte ori nivelul de acum 30 de ani. Creditele erau contractate, in principal, pentru realizarea infrastructurii si pentru tranzactii internationale.In 1853 un grup de 182 de banci, mai mult de un sfert din institutiile mostenite de J.P. Moragan, au constituit New York Clearing House. Aceasta a permis bancilor sa-si deschida conturile la o institutie centrala, contribuind la eficientizarea sistemului bancar.

J.P.Morgan and Company a fost fondata in New York in 1871 sub numele de “Drexel, Morgan & Co” de catre J.Pierpont Morgan si Anthony Drexel.Asa cum a fost cunoscut ulterior, J.P. Morgan & Co a devenit cea mai puternica banca de investitii, iar cei doi unii dintre cei mai puternici bancheri din istorie. Firma a jucat un rol important in finantarea aliantei victorioase in Primul Razboi Mondial.

Chiar daca in anii 1920 industria bancara a avut fonduri excedentare care sa serveasca drept credite, marile companii au imprumutat foarte putin, optand pentru o finantare directa.Pe masura ce piata bursiera ia amploare, piata creditelor intampina dificultati majore. Cand piata s-a prabusit, in octombrie 1929, foarte multe credite au ramas nerambursate. Pentru industria bancara anii '30 vor reprezenta cea mai sumbra perioada financiara.

Globalizarea a inceput treptat. In 1965 doar 12 banci aveau deschise sucursale in afara SUA,printre care 5 predecesori ai lui J.P.Morgan. In 1980 aproximativ 160 de banci operau pe pietele externe, iar multe banci din Europa si Asia s-au extins in SUA.

Fisiere in arhiva (1):

  • J P Morgan Chase.doc

Alte informatii

FEAA , IASI