Lucrare de Practica - Unicredit Tiriac Bank

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Lucrare de Practica - Unicredit Tiriac Bank.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Olteanu Alexandru

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

Ca operatori pe piata monetara bancile sunt institutii financiare care dau si iau cu imprumut bani disponibili,numai pe o perioada scurta si alte fonduri lichide precum aur,devize bonuri de tezaur si polite.

Fiecare banca are drept obiectiv principal obtinerea unui venit din dobanzi prin plasarea pe termen scurt a unor fonduri care nu sunt necesare imediat ,pentru acordarea de imrpumuturi clientilor sau pentru a indeplini rata rezervelor oblogatorii cerute de banca centrala.Aceste fonduri vor fi furnizate pietei monetare In ceea ce priveste cererea pe aceasta piata ,bancile ale caror fonduri lichidesunt temporar insuficiente pentru cerintele statutorii delichiditate ,vor imprumuta fonduri pe termen scurt depepiata monetara.Perioadele de acordare si luare de imprumut pot fi de pana la un an,dar de obicei sunt mult mai scurte.

Bancile,ca si alte intreprinderi producatoare de bunuri si servicii ,au ca scop major si responsabilitatea fata de actionari-maximizarea profiturilor.Majoritatea bancilor nu sunt multumite sa castige doar un venit normal pentru activitatea de intermediere.In plus ele cauta ,atunci cand este posibil si prudent ,saobtina profituri peste cel obisnuit prin structurarea scadentelor activelor si pasivelor ,astfel incat sa poata obtine profit prin asumarea unui risc suplimentar al ratei dobanzii.

In epoca contemporana locul si rolul bancilor in economie este strans legat de calitatea lor de intermediar principal in relatia economii-investitii

Economiile sunt un un rezultat necasar al evolutiei societatii ,fiind realizate de firme sau personae fizice,pe seama veniturilor neconsumate in perioada curenta si destinate unei utilizari viitoare.Investitiile reprezinta achizitia de masini ,instalatii tehnologice ,echipamente,masini si inventar destinate dezvoltarii productiei si serviciilor lor.

Firmele isi gasesc resursele financiare necesare infaptuirii investitiilor ,fie prin propriile economii ,fie apeland la imprumuturi,ce le sunt acordate prin banci,in procesul de redistribuire si valorificare a capitalurilor din economie.

De aceea ,se apreciaza ca locul si rolul bancilor in economie ,structura si functiile lor sunt determinate si de creatia monetara ,factor specific al functionalitatilor bancilor.

Bancile s-au afirmat astfel ca intermediari monetari a caror caracteristica esentiala este posibilitatea de a pune in circulatie creante asupra lor insasi,care conduc la sporirea masei mijloacelor de plata ,volumul circulatieii monetare.

UniCredit Group este lider in zona Europei Centrale si de Est unde a facut achizitii importante: Pekao Bank in Polonia, UniBanka in Slovacia, Zagrebacka Banka in Croatia, Bulbank in Bulgaria, UniCredit Romania in Romania, Zivnostenska Banka in Cehia, Koç Financial Services in Turcia. Regiunea Europei Centrale si de Est este generic numita "New Europe" (Noua Europa), de catre Grup si cuprinde tarile care sunt in plin proces de negociere sau au aderat recent la Uniunea Europeana.

UniCredit Group, unul dintre cele mai puternice grupuri bancare europene deserveste un numar de 40 de milioane de clienti prin intermediul a 10.000 de unitati bancare in 22 de tari. In cadrul UniCredit Group, Bank Austria Creditanstalt este responsabila pentru coordonarea activitatilor Grupului in Europa Centrala si de Est.

UniCredit Tiriac Bank este membra a Grupului UniCredit, o importanta institutie financiara internationala, cu o retea de peste 10.000 sucursale in 27 de tari.

Aflata in top 5 jucatori pe piata romaneasca, UniCredit Tiriac Bank ofera clientilor sai, prin intermediul celor peste 240 sucursale si peste 3.000 angajati, solutii financiare pentru necesitatile persoanelor fizice, I.M.M., marilor companii, persoanelor fizice autorizate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Lucrare de Practica - Unicredit Tiriac Bank.doc

Alte informatii

Lucrarea a fost sustinuta in 2009 la Universitatea Nicolae Titulescu