Managementul Riscului Valutar la Raiffeisen Bank

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Managementul Riscului Valutar la Raiffeisen Bank.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 18 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Vasile Cocris

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Banci

Cuprins

1. Prezentarea societatii bancare 3
2. Evaluarea riscului valutar in cadrul Raiffeisen Bank 6
2.1 Managementul riscurilor 6
2.2 Managementul riscului valutar 8
Concluzii 17
Bibliografie 18

Extras din document

1. Prezentarea societatii bancare

Raiffeisen Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca, oferind o gama completa de produse si servicii de calitate superioara persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare (peste 500 in toata tara), retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (myBanking) si internet banking (Raiffeisen Online).

Raiffeisen Bank Romania a rezultat prin fuziunea, incheiata in iunie 2002, a celor doua entitati detinute de Grupul Raiffeisen in Romania: Raiffeisenbank (Romania), infiintata in 1998 ca subsidiara a Grupului RZB, si Banca Agricola Raiffeisen S.A., infiintata in 2001, dupa preluarea bancii de stat Banca Agricola, de catre grupul austriac.

Raiffeisen Bank deserveste aproape 2 milioane de clienti, din care aprox. 100.000 IMM-uri. Banca detine diferite unitati specializate ca “agentii de retail” care se adreseaza persoanelor fizice si IMM-urilor. Friedrich Wilhelm Raiffeisen, marca pentru serviciile de private banking destinata clientilor bancari de top, ofera pachete de produse pentru o gama larga de investitii, in spatii dedicate in marile orase ale tarii, adaugand o nota personala serviciilor de calitate pe care le ofera fiecare client avand bancherul sau personal.

Pe segmentul corporatist, Raiffeisen Bank deserveste peste 6.800 companii cu o cifra anuala de afaceri ce depaseste 5 milioane EUR, entitati publice si institutii financiare. De asemenea, banca are reprezentanti în 8 centre regionale corporatiste, oferind clientilor marele avantaj de a beneficia de solutii bancare adaptate cerintelor acestora în orice zona a tarii.

De asemenea, Raiffeisen Bank este un jucator important pe piata cardurilor – a lansat primul card de credit co-branded si ofera clientilor sai toata gama de carduri: de debit si de credit, pentru persoane fizice si juridice, in lei sau in valuta, cu utilizare nationala sau internationala, de tip Visa sau Mastercard.

Activitatea Raiffeisen Bank a fost recunoscuta de prestigioase publicatii si gale de-a lungul anilor, printre care:

• Business Arena Magazine - „Banca Retail a anului" (2009);

• Business Press – „Banca anului” pentru activitatea corporate din 2005 si 2007, dar si pentru cele mai bune investitii din sistemul bancar (2008), precum si „Premiul de Excelenta” pentru aportul adus in relansarea economiei romanesti prin finantare (2009);

• Camera de Comert si Industrie a Romaniei - “Premiul de Excelenta in Afaceri” pentru cele mai diversificate produse si servicii bancare destinate intreprinderilor mici si mijlocii din 2007;

• Global Finance – „Cea mai buna banca din Romania” (2004 si 2005);

• Piata Financiara – „Banca Anului” (2007), „Premiul de Excelenta” pentru calitatea portofoliului corporativ al bancii (2008) si „Banca Corporate a anului” (2009);

• revista e-Finance – „Cel mai accesat serviciu de mobile banking din Romania" - serviciul myBanking (2009);

• Tribuna Economica – „Cea mai buna banca” (2006);

• Gala Premiilor Contact Center - „Cel mai bun si cel mai mare Call Center" din Romania (2009);

• Gala NOCASH - cardul co-branded Raiffeisen-Vodafone a fost desemnat "Cel mai de succes program co-branded din 2008".

In 2010, Raiffeisen Bank, a urcat pe locul al 3 lea ( vezi fig 1 ), in locul Volksbank, care a pierdut puternic teren, fiind aruncata pe locul opt. Raiffeisen isi disputa la limita pozitia cu CEC, banca de stat care a castigat constant cota de piata pe parcursul anului trecut.

Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Riscului Valutar la Raiffeisen Bank.docx

Alte informatii

Universitatea “Alexandru Ioan-Cuza”, Iaşi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor Specializarea: Banci si piete financiare, An 1