Millennium Bank - Strategii de Marketing pentru Intrarea pe Piata Romana

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Millennium Bank - Strategii de Marketing pentru Intrarea pe Piata Romana.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

Millennium Bank

Millennium bank este o banka de origine portugheza care a intrat pe piata româna in luna Octombrie 2007, printr o investitie de tip Greenfield . Este cea mai mare investitie de genul acesta din ultimii ani pe piata bancara , pâna in present valoarea acesteia ridicânduse la 40 de miloane de euro.

Grupul Millennium bcp a fost înfiintat în 1985 si activeaza în Portugalia (tara de origine), Polonia, Grecia, România, Turcia, Elvetia, Mozambic, Angola, precum si în Statele Unite ale Americii.

Principalele provocari ale banci sunt : excelenta in serviciile oferite clientilor , cresterea care sa aduca valoare având grija cu strictete de felul în care este folosit capitalul.

În vederea consolidarii si cresterii avantajului sau competitiv, Grupul Millennium bcp si-a stabilit urmatoarele prioritati:

- Inovatia în slujba excelentei (cresterea veniturilor si a resurselor);

- Excelenta în operatiunile desfasurate (servicii de calitate si îmbunatatirea sustinuta a eficientei);

- Cresterea fiecarei linii de afaceri principale (bazele independentei strategice);

- Rapiditatea reactiei organizatiei (orientarea spre performanta);

- Administrarea eficienta a capitalului (concentrata pe activitatea principala a Bancii si pe administrarea riscului).

Istoria recenta a Bancii este marcata de introducerea brandului Millennium la sfârsitul anului 2003. Aceasta schimbare a fost gândita ca un proiect de refundamentare, focalizat pe viata clientilor mobilizând energia tuturor angajatilor si concentrând atitudinea corporatista spre calitatea serviciilor si împartasirea beneficiilor cu clientii.Cuvântul „Millennium” a fost ales deoarece este expresiv si imediat înteles într-o varietate de limbi, este expresia universalitatii. Numele este atemporal, exprimând maretie si ambitie. Datorita principiilor pe care le comunica - sustenabilitate, credibilitate, eficacitate, calitate, dinamism, modernitate, inovatie, îndrazneala, ambitie, previziunea viitorului si succes – acest brand este mai puternic decât cele utilizate anterior.

Adoptarea sloganului „Viata ne Inspira” are drept scop sa fie relevanta atât în ceea ce priveste cerintele societatii actuale, dar în acelasi timp si în tot ceea ce tine de istoria marcii si dorintele exprimate la înfiintare: Clientul este motivul pentru care banca exista.

România este o piata importanta pentru grupul Millennium, prezentând perspective macro-economice atractive. Cu o populatie considerabila si un nivel relativ redus de bancarizare, România ofera un potential de dezvoltare important pe termen lung. Tinând cont de penetrarea produselor bancare pe piete similare din regiune, 11 milioane de persoane ar putea beneficia de produse si servicii bancare în România. Millennium Bank se adreseaza atât companiilor, cât si persoanelor fizice, prin canale de distributie dedicate. Reteaua de sucursale este formata din unitati Millennium Credit Centers – retea dedicata persoanelor fizice – si Millennium Financial Centers, dedicate atât persoanelor fizice, cât si companiilor

.Millennium Bank si-a început activitatea din România in 9 orase prin 39 de sucursale, dintre care 11 Financial Centers si 28 Credit Centers.Reteaua va creste pâna la 100 de sucursale pâna în 2011. Banca este prezenta în Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Constanta, Timisoara, Cluj, Oradea, Bacau si Iasi.

Fisiere in arhiva (1):

  • Millennium Bank - Strategii de Marketing pentru Intrarea pe Piata Romana.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA BABES- BOLYAI CLUJ-NAPOCA FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE SI GESTIUNEA AFACERILOR CATEDRA FINANTE –BANCI