Monografie a unei bănci cu caracter internațional - ING Bank

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 8416
Mărime: 292.69KB (arhivat)
Publicat de: Elisaveta Ștefan
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Bogdan Capraru
Master Banci si piete financiare, Iasi 2012

Cuprins

  1. 1. PREZENTAREA GENERALĂ A GRUPULUI ING 1
  2. 2. ACTIVITATEA ING BANK LA NIVEL INTERNAŢIONAL 9
  3. 2.1. Particularităţi ING Bank 9
  4. 2.2. Produse şi servicii oferite de ING Bank 11
  5. 2.2.1. Retail Banking 12
  6. 2.2.2. Commercial Banking 16
  7. 3. ASPECTE GENERALE CU PRIVIRE LA ACTIVITATEA DESFĂŞURATĂ DE ING ROMÂNIA 18
  8. 3.1. Particularităţi ING România 18
  9. 3.2. Produse şi servicii oferite de ING România 20
  10. CONCLUZII 24
  11. BIBLIOGRAFIE 25

Extras din referat

1. PREZENTAREA GENERALĂ A GRUPULUI ING

Grupul ING a fost creat în anul 1991 prin fuziunea uneia dintre cele mai mari companii de asigurări olandeze Nationale-Nederlanden cu una dintre cele mai mari bănci comerciale olandeze NMB Postbank Group. Noul nume al companiei după fuziune a devenit Internationale Nationale Nederlanden fiind prescurtat I-N-G, după care s-a decis schimbarea acestui nume în ING Group N.V.

Din anul 1991, ING a evoluat de la stadiul de companie olandeză cu doar câteva activităţi internaţionale la cel de companie multinaţională de origine olandeză. Acest lucru a fost realizat nu doar printr-o creştere organică, dar şi prin numeroasele achiziţii importante, prima dintre acestea având loc în 1995, când ING a preluat Barings Bank. Această achiziţie a condus la recunoaşterea brandului ING în toată lumea şi a întărit astfel prezenţa diviziei de servicii bancare corporative de pe pieţele emergente.

Misiunea grupului ING este de a stabili standardele în a ajuta clienţii să gestioneze viitorul lor financiar. Aceştia îşi propun să ofere produse şi servicii financiare în modul pe care îl doresc clienţii: servicii exemplare, confort şi la preţuri competitive.

ING este o instituţie financiară globală de origine olandeză, ce oferă în prezent servicii bancare, servicii de investiţii, asigurări de viaţă şi servicii de pensionare pentru a satisface nevoile unei mari baze de clienţi. Mergând mai departe, grupul se va concentra pe poziţia sa de bancă europeană puternică cu atractive poziţii pe pieţele interne din Europa de Nord şi în creştere pe pieţele din Europa Centrală şi de Est dar şi Asia, creând în timp o bază optimă pentru opţiunile futures independente.

Pentru a servi interesele acţionarilor lor, segmentul de management se concentrează pentru a crea valoare şi de aceea ING a separat sistemul bancar de cel de operaţiuni de asigurare.

Pe scară largă, cererea pentru o mai mare simplitate, fiabilitate şi transparenţă face acest lucru în curs de acţiune. Separarea este de asemenea, o parte a planului de restructurare prezentat Comisiei Europene, în scopul de a obţine aprobarea pentru ajutorul de stat olandez din timpul crizei financiare. Pe viitor ING intenţionează să fie o bancă europeană puternică, cu o poziţie de lider pe pieţele bancare interne atractive, pieţele interne stabile, precum şi o bancă comercială importantă pe pieţele din Benelux şi Europa Centrală şi de Est.

ING Group intenţionează, de asemenea să continue să evolueze selectiv prin diverse unităţi ING Direct prin mai multe modele pline de servicii de banking. Aceste iniţiative, alături de poziţiile deţinute în afara Europei ar trebui să ofere băncii potenţial de creştere pe termen lung. ING va construi pe baza prezenţei sale la nivel mondial şi internaţional o poziţie de lider în colectarea de economii, în distribuţiile multicanal prin propuneri simple şi strategii elocvente de marketing.

Pe partea de asigurări, accentul va fi pus în continuare pe îmbunătăţirea performanţei, în scopul de a optimiza rentabilităţile şi valorile pentru afacerile în curs de desfăşurare. ING Group se concentrează de asemenea şi pe câştigarea clienţilor, prin încrederea oferită prin intermediul produselor transparente, valorilor pentru bani dar şi serviciilor superioare. Acest lucru reflectă dorinţele unui ideal client: să economisească şi să investească pe viitor într-un mod cât mai simplu.

ING deserveşte o bază de clienţi mult mai largă, cuprinzând indivizi, familii, întreprinderi mici, mari corporaţii, instituţii şi guverne.

ING îşi desfăşoară activitatea pe baza unor principii de afaceri clar definite. În toate activităţile desfăşurate de aceasta, se iau în considerare interesele diverselor părţi: clienţi, angajaţi, relaţiile de afaceri şi furnizorii, societatea în general şi a acţionarilor.

ING vrea să îşi construiască viitorul pe un profit bazat pe coduri de etică solide şi respect pentru acţionari, dar şi să fie un bun cetăţean corporativ. Acest lucru poate fi atins numai acţionând cu profesionalism şi integritate ce vor menţine încrederea părţilor interesate şi conservarea reputaţiei. Principiile de afaceri bine prescrise de către valorile corporative urmărite precum şi responsabilităţile faţă de alte societăţi şi mediul înconjurător: acţionează cu integritate, sunt deschişi şi clari, se respectă unii pe alţii, sunt sociali şi responsabili faţă de mediu.

Cu un personal de peste 130.000 de angajaţi, grupul deserveşte o gamă foarte variată de clienţi: indivizi sau familii, mici afaceri sau mari corporaţii, instituţii sau guverne.

Puterea financiară a Grupului, gama vastă de produse şi servicii, marea diversitate a surselor de profit si buna răspândire formează baza continuităţii şi creşterii potenţialului ING.

Schimbările majore din mediul extern au avut un impact asupra ING Group în 2011, cel mai important fiind aprofundarea suverană a cizei datoriilor din zona euro, ce a creat o provocare extremă pe piaţa economică şi financiară în a doua jumătate a anului 2011. Prin urmare, pieţele de capital şi cele monetare nu au mai funcţionat în mod normal. Acest lucru a avut repercursiuni, în special în Europa, unde finanţarea pentru guvernele şi instituţiile financiare a scăzut dramatic.

Dar cu toate acestea s-au făcut progrese bune în anul 2011, în ceea ce priveşte restructurarea ING Group pe două mari divizii: Divizia Bancară şi Divizia Asigurări. ING se află în prezent într-o bună poziţie, pentru a putea naviga cu succes prin provocările aduse de către schimbările din mediul financiar şi cel de reglementare.

Aşa cum bine am mai spus ING Group se divide în două mari segmente, şi anume segmentul bancar şi segmentul de administrare al asigurărilor şi investiţiilor.

Operaţiunile bancare ING se divid la rândul lor în două mari activităţi: retail banking şi commercial banking, prin acestea oferindu-le clienşilor o gamă variată de produse şi servicii.

Divizia Retail banking are în vedere serviciile de retail şi direct banking, fiind oferite persoanelor fizice şi întreprinderilor mici şi mijlocii din Europa, Asia şi Canada, cu o bază pe pieţele din Europa de Nord. O primă prioritate este aceea de a transforma ING direct într-o bancă cu multe servicii.

Preview document

Monografie a unei bănci cu caracter internațional - ING Bank - Pagina 1
Monografie a unei bănci cu caracter internațional - ING Bank - Pagina 2
Monografie a unei bănci cu caracter internațional - ING Bank - Pagina 3
Monografie a unei bănci cu caracter internațional - ING Bank - Pagina 4
Monografie a unei bănci cu caracter internațional - ING Bank - Pagina 5
Monografie a unei bănci cu caracter internațional - ING Bank - Pagina 6
Monografie a unei bănci cu caracter internațional - ING Bank - Pagina 7
Monografie a unei bănci cu caracter internațional - ING Bank - Pagina 8
Monografie a unei bănci cu caracter internațional - ING Bank - Pagina 9
Monografie a unei bănci cu caracter internațional - ING Bank - Pagina 10
Monografie a unei bănci cu caracter internațional - ING Bank - Pagina 11
Monografie a unei bănci cu caracter internațional - ING Bank - Pagina 12
Monografie a unei bănci cu caracter internațional - ING Bank - Pagina 13
Monografie a unei bănci cu caracter internațional - ING Bank - Pagina 14
Monografie a unei bănci cu caracter internațional - ING Bank - Pagina 15
Monografie a unei bănci cu caracter internațional - ING Bank - Pagina 16
Monografie a unei bănci cu caracter internațional - ING Bank - Pagina 17
Monografie a unei bănci cu caracter internațional - ING Bank - Pagina 18
Monografie a unei bănci cu caracter internațional - ING Bank - Pagina 19
Monografie a unei bănci cu caracter internațional - ING Bank - Pagina 20
Monografie a unei bănci cu caracter internațional - ING Bank - Pagina 21
Monografie a unei bănci cu caracter internațional - ING Bank - Pagina 22
Monografie a unei bănci cu caracter internațional - ING Bank - Pagina 23
Monografie a unei bănci cu caracter internațional - ING Bank - Pagina 24
Monografie a unei bănci cu caracter internațional - ING Bank - Pagina 25
Monografie a unei bănci cu caracter internațional - ING Bank - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Monografie a Unei Banci cu Caracter International - ING Bank.doc

Alții au mai descărcat și

Imaginea de Marcă

CAPITOLUL 1 Stadiul actual al cunoaşterii în domeniu Schimbările puternice ce s-au produs în cea de-a doua jumătate a secolului al XX-lea, atât...

Monografie la Banca ING Bank

Cap. 1 Prezentarea şi organizarea societăţii bancare 1.1 Scurt istoric şi evoluţia băncii în cadrul sistemului bancar românesc. Grupul ING s-a...

Sistem informatic pentru informare-documentare în cadrul ING Bank

Introducere ING Bank este o instituție financiară care oferă servicii bancare, de asigurări și de management al activelor. Tehnologia este pe cale...

Analiza surselor de finanțare ale întreprinderii - Banca Transilvania

Banca Transilvania (BT) este Banca Oamenilor Intreprinzatori din Romania si cea mai mare institutie bancara cu capital privat majoritar romanesc....

Analiza situației firmei ING Bank

ISTORIA FIRMEI ING GROUP ING GROUP are o istorie care se intinde pe multi ani in urma. Firma de astazi este rezultatul unor fuziuni si achizitii...

Managementul riscului de creditare - ING Bank

ING Bank face parte din ING Group și este o instituție financiară internațională de origine olandeză; este prima insituție care după anul 1989 a...

Evaluarea Riscului de Țară de Către Agențiile de Rating

Introducere Lucrarea de faţă face posibilă introducerea în domeniul evaluării riscului de şară de către agenţiile de rating. În primul capitol...

BCR practică

Mesajul Presedintelui Banca Comerciala Romana încheie anul 2003 cu rezultate financiare pozitive, care ne multumesc si care confirma strategia si...

Ai nevoie de altceva?