Monografie Bancara - BRD

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Monografie Bancara - BRD.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 52 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Sebastian Lazar

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Banci

Cuprins

CAP I : SISTEMUL INFORMAŢIONAL BANCAR 3
1.1 Caracteristici 3
1.2 Programele informatice 8
1.3 Organigrama 13
CAP II OPERAŢIUNI FĂRĂ NUMERAR 14
2.1 Cambia 14
2.2 Biletul la ordin 16
2.3 Cecul 17
2.4 Ordin de plata 22
CAP III OPERAŢIUNILE DE CREDITARE BANCARĂ 23
3.1 Principii generale 24
3.2 Tipuri de credite 26
3.3 Circuitul creditului 32
CAP IV INSTRUMENTE MODERNE DE PLATĂ 37
4.1 Carduri persoane fizice 37
4.2 Carduri adolescenţi 49
4.3 Carduri studenţi 50
4.3 Carduri persoane juridice 51

Extras din document

CAP I : SISTEMUL INFORMAŢIONAL BANCAR

Caracteristici :

BRD este o bancă cu vocaţie universală, adeptă unei politici bine definite de creştere durabilă, bazată pe o dezvoltare permanentă şi selectivă a produselor şi serviciilor sale. BRD-Groupe Société Générale îşi concentrează activitatea pe trei axe majore:

Bancă de retail

Banca se bucură de o buna imagine în rândul populaţiei, având peste 1,4 milioane de clienţi şi mai mult de 900.000 posesori de carduri, deţinând o treime din piaţa cardurilor şi fiind lider după volumul tranzacţiilor.

Cu o cotă de peste 25% din piaţa creditelor de consum, BRD - Groupe Société Générale ocupă primul loc în acest domeniu.

Bancă de referiţtă a societăţilor comerciale

BRD - Groupe Société Générale este banca de referinţă pentru întreprinderile private din România, având peste 65% din plasamente în credite acordate sectorului privat.

Cu peste 11.000 facilităţi de credit acordate, BRD - Groupe Société Générale este prezentă în toate ramurile economiei jucând un rol important faţă de companiile multinaţionale, franceze sau internaţionale, clienţi pe care grupul Société Générale îi urmează peste tot în lume.

Bancă de investiţii

Prin intermediul celor două entităţi specializate - BRD/SG Corporate Finance, care oferă consultanţă în investiţii şi privatizări, precum şi în domeniul fuziunilor şi achiziţiilor şi BRD Securities - Groupe Société Générale SA, una din primele cinci societăţi de brokeraj de pe piaţa românească - BRD - Groupe Société Générale oferă servicii integrate marilor clienţi români şi străini.

Printre clienţii cu nume de rezonanţă ai BRD - Groupe Société Générale se numară importante societăţi multinaţionale dar şi autorităţile româneşti, care au beneficiat din partea BRD - Groupe Société Générale de servicii de consultanţă pentru privatizarea unor companii româneşti.

BRD - Groupe Société Générale beneficiază de două atuuri unice în peisajul bancar românesc:

- este o instituţie cu tradiţie, bine ancordată în economie şi recunoscută de către populaţie prin intermediul unei reţele de 173 de sucursale;

- aparţine Grupului Société Générale şi are astfel acces la produsele şi serviciile cele mai inovatoare şi la cele mai eficiente metode de gestiune.

Ca orice bancă, S.C. B.R.D. S.A. întreţine în activitatea sa curent-operativă relaţii cu toţi cei care acţionează asupra conturilor sale sau ale clienţilor ei. De asemenea se exercită o serie de relaţii permanente între unităţi operaţionale şi funcţionale ale întreprinderii bancare.

Toate aceste activităţi şi relaţii se materializează în evenimente pe care instituţia B.R.D. trebuie să le organizeze în cadrul sistemului său informaţional pentru profitabilitatea activităţii sale, corespunzător exigenţelor ce decurg din aplicare în practică a cerinţelor mecanismelor economiei de piaţă

Realizarea acestui deziderat presupune organizarea sistemului informaţional al B.R.D. potrivit situaţiilor actuale, ţinând seama de realizările în acest domeniu pe plan internaţional şi realizarea unei educaţii în acest sens a personalului propriu, personal ce trebuie să fie în măsură a gestiona corect informaţia bancară cu costuri cât mai mici şi utilitate cât mai ridicată.

Sistemul este un ansamblu de elemente materiale sau nemateriale, format în general din echipamente, metode, tehnici, procedee, modele, personal utilizate în interacţiune prin intermediul unui mecanism specific şi al unui sistem de control.Acest sistem de control/conducere intră în legătură cu un sistem operant ce asigură , la rândul său , pentru domeniul bancar transformarea unor fluxuri financiare de intrare în fluxuri financiare de ieşire.

În sistemele bancare evoluate între sistemul de conducere şi cel operativ intervine unul informaţional, definit ca un set finit de concepte, metode, tehnici, procedee, modele, instrumente şi procese utilizate pentru prelucrarea informaţiilor şi a interacţiunilor lor provenite de la sistemul lor operativ, în vederea transformării lor în date ce pot fi furnizate sistemului de conducere în condiţiile de eficienţă economică acceptabilă, într-un context operaţional controlabil, în limitele cadrului legal financiar- bancar, în scopul realizării funcţiilor organismului financiar-contabil şi a atributelor conducerii acestuia (comandă, coordonare, reglare şi control).Astfel se poate afirma că legătura din activitatea de decizie şi cea operaţională se realizează printr-un flux continuu de informaţii, în cadrul sistemului informaţional bancar.

Fisiere in arhiva (1):

  • Monografie Bancara - BRD.doc