Monografie la SOB - Erste Bank Austria

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 974
Mărime: 66.39KB (arhivat)
Publicat de: Visarion Moraru
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Bogdan Capraru
Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iasi

Cuprins

  1. 1.Site-ul bancii 3
  2. 2. Scurt istoric al activitatii bancii 3
  3. 3. Tipul bancii si modul in care este organizata 4
  4. 4.Oferta de produse si servicii bancare 5
  5. 5. Descrierea performantelor bancii 7

Extras din referat

1.http://www.sparkasse.at/erstebank

2. Scurt istoric al activitatii bancii

Erste Bank(„Prima Banca”) a fost infiintata in 1819 fiind prima banca de economii din Austria. In zilele noastre Erste Bank este unul dintre cei mai importanti distribuitori de servicii financiare din Europa Centrala . Clientela bancii a crescut de la 600.000 pana la peste 15.000.000 in ultimii sapte ani, prin extinderea activitatii atat in Austria cat si in Europa Centrala si de Est unde a cooptat alte 10 banci pana in prezent. Aproape 12 milioane din cele 15 milioane de clienti se afla in Europa Centrala si de Est.

In continuare vom prezenta cele mai importante etape din dezvoltarea activitatii Erste Bank.

-1819 : Este fondata Erste oesterreichische Spar-Casse(casa de economii) printr-un preot catolic in ideea convingerii enoriasilor de a economisi

-1824: Este fondata prima banca de economii din Bratislava/Republica Slovacia care apartine astazi Erste Bank fiind cooptata inca din 2001.

-1825: Este fondata „Erste Bohmische Spar-casse” prima banca de economii din Cehia/Praga (astazi Ceska Sporitelna) ce a fost atrasa de Erste Bank inca din 2000.

-1997: Fuziunea Erste oesterreichische Spar-Casse cu institutia de economii austriaca Girocredit

-1998: Achizitia Mezobank in Ungaria

-1999: Achizitia Cakovecka banka, Bjelovarska banka si Trgovacka banka in Croatia care mai tarziu au fuzionat in Erste&Steiermarkischen banka.

-2000: Achizitia unei majoritati de 52% din Ceska sporitelna marita mai tarziu la 98: in 2002-2003. Ceska sporitelna este liderul Cehiei intre bancile de desfacere cu amanuntul cu 5,3 milionae de clienti si cu o piata de desfacere cu amanuntul de peste 33% in Cehia.

-2001 Erste Bank achizitioneaza 87% din Slovenska sporitelna, cea mai mare banca din sistemul Republicii Slovacia cu peste 5,3 milioane de clienti si o piata de desfacere de 34%. Erste Bank a crescut acest procent la 100% in 2005.

-2002 Erste Bank achizitioneaza 85% din Rijecka banka facand fuzionarea acesteia cu Erste Bank Croatia pentru a forma a treia mare banca

-2003 Erste Bank a castigat licitatiile pentru achizitia Postbank a Ungariei in proportie de 99,97% .Aceasta a fuzionat cu Erste Bank Hungary care a devenit a doua banca ca importanta a Ungariei cu un procent de aproximativ 10% din totalul clientilor tarii.

-August 2005 Erste Bank achizitioneaza 83,3% din Novosadska banka in Serbia intentionand sa-si mareasca acest procent cu 2-10% in urmatorii 5 ani.

-Decembrie 2005 : Erste Bank achizitioneaza 61,8825% din Banca Comerciala Romana, cea mai mare banca din Romania cu 2,8 milioane clienti si o cota a pietei de 30%

3. Tipul bancii si modul in care este organizata

Erste Bank este cea mai importanta banca de economii de pe piata Austriei si in acelasi timp cea mai importanta institutie de decontari. Grupul cuprinde 57 de banci independente de economii avand aproximativ 788 de piete de desfacere in Austria. Astfel, reteaua bancilor de economii din intreaga Austrie de aproximativ 1,081 apartinand Grupului Erste Bank , reteaua sa de 1,284 sucursale in Croatia, Cehia, Ungaria, Serbia si Slovacia cat si corespondentii sai din intreaga lume formeaza o excelenta baza de manipulare a clientilor si a partenerilor bancari din toata lumea.

4. Oferta de produse si servicii bancare

Electronic Banking:

Prin serviciul Electronic Banking Erste Bank ofera posibilitatea de a efectua tranzactii prin internet (netbanking si Eps Plata-online), prin mobil(mobilbanking), prin telefon( phonebanking).

Prin serviciile electronice clientii au urmatoarele posibilitati:

- sa se informeze asupra soldurilor disponibile in toate conturile detinute

- sa downloadeze si sa printeze toate informatiile referitoare la miscarile din conturi si la toate tranzactiile realizate

- sa realizeze transferuri internationale si interne

- sa realizeze transferuri intre propriile conturi si nu numai

- sa trimita mailuri sau sa ceara informatii in caz de nelamuriri

Preview document

Monografie la SOB - Erste Bank Austria - Pagina 1
Monografie la SOB - Erste Bank Austria - Pagina 2
Monografie la SOB - Erste Bank Austria - Pagina 3
Monografie la SOB - Erste Bank Austria - Pagina 4
Monografie la SOB - Erste Bank Austria - Pagina 5
Monografie la SOB - Erste Bank Austria - Pagina 6
Monografie la SOB - Erste Bank Austria - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Monografie la SOB - Erste Bank Austria.doc

Ai nevoie de altceva?