OTP Bank

Referat
10/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 90 în total
Cuvinte : 14392
Mărime: 2.46MB (arhivat)
Cost: 6 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: TANASE RENATTE
Referatul cuprinde istoricul bancii, sucursale bancii din Romania si Europa, descrierea produselor si serviciilor bancare puse la dipozitia clientilor pentru satisfacerea nevoilor acestora.referatul a fst prezentat in cadrul facultatii de Stiinte Economice Sibiu.

Extras din document

Istoric

OTP Bank România este parte a OTP Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrală şi de Est, cu operaţiuni în ţări precum Ungaria, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia, Serbia şi România. Prezentă din 2005 pe piaţa bancară din România, OTP Bank şi-a propus să devină o bancă universală puternică, care să ofere servicii complete pentru clienţi persoane fizice şi companii. Obiectivul declarat, încă de la cumpărarea în 2004 a RoBank, a fost acela de a atinge pe termen mediu o cotă de piaţă de 4-5%. În toate acţiunile pe care le-a întreprins de-a lungul celor peste trei ani de când este prezentă pe piaţa locală, OTP Bank România şi-a construit, prin inovaţie şi competenţă, drumul către acest obiectiv, oferind servicii bancare atât persoanelor fizice cât şi companiilor.

OTP Bank România se poziţionează ca o bancă ce oferă servicii financiare competitive şi este mereu atentă să îşi îmbunătăţească produsele şi serviciile, astfel încât să devină un etalon de calitate atât din punctul de vedere al produselor şi serviciilor, cât şi din punctul de vedere al atitudinii angajaţilor. OTP Bank România nu intenţioneaza să lupte pe paliere de servicii cât mai accesibile ca preţ, ci să convinga potenţialii clienţi că este important să beneficieze de oferte corecte, dar şi de servicii la cele mai înalte standarde.

OTP Bank România oferă canale alternative şi pachete de servicii asociate produselor, un domeniu în care OTP Bank este lider incontestabil în Ungaria – având o cotă de piaţă de 50% pe servicii de Call Center, 70% pe Internet Banking şi 70% pe Mobile Banking. De când a pătruns pe piaţa din România, OTP Bank a analizat cu atenţie piaţa locală şi a identificat în permanenţă noi oportunităţi de investiţie şi dezvoltare, câştigându-şi astfel dreptul de a fi considerată o bancă inovativă.

Companii membre OTP Group în România

În urmă cu 3 ani, OTP Group îşi propunea să construiască şi în România un grup financiar puernic în jurul subsidiarei locale, OTP Bank România. Un prim pas în această direcţie l-a constituit achiziţia, în noiembrie 2005, a companiei de asigurări non-viaţă, Ceccar Romas, care a devenit OTP Garancia Asigurări. Achiziţia a fost făcută de către OTP Garancia Insurance, companie deţinută în proporţie de 100% de OTP Bank. Prin acest contract, OTP Garancia Insurance a achiziţionat 99% din acţiunile Ceccar Romas. Acţionarii majoritari ai societăţii OTP Garancia Asigurări sunt, în prezent, OTP Garancia Biztositó ZRT şi OTP Bank România S.A. În decembrie 2005, pachetul majoritar de acţiuni a fost preluat de către OTP Garancia Biztositó ZRT, moment în care a avut loc şi prima majorare de capital. OTP Bank România SA a devenit la rândul său acţionar în ianuarie 2006. OTP Garancia oferă asigurări de viaţă şi non-viaţă. Tipurile de produse oferite sunt: asigurări de viaţă, cheltuieli medicale, locuinţă, răspundere civilă, auto şi accident. De asemenea, OTP Garancia administrează şi fondurile de pensii facultative (pilonul III).

Următoarea companie membră OTP Group este OTP Leasing România, care a fost înregistrată pe data de 22 iunie 2007 şi a primit aprobarea BNR pentru începerea derulării activităţilor de leasing în 29 iulie 2007. Din 5 august 2007, OTP Leasing România şi-a deschis porţile, având ca obiect de activitate prestarea serviciilor de leasing financiar, printr-un spectru variat de produse: leasing auto şi de echipamente. Avantajele produselor OTP Leasing România constau în aprobarea rapidă a cererilor de leasing şi în serviciile excelente post-vânzare, oferite printr-un concept bine definit de “customer care”.

Obiectivul companiei este acela de a deveni unul dintre primii 10 jucătorii din piaţa de leasing din România, după primii 2 ani de activitate. Acţionarii majoritari ai OTP Leasing România IFN SA sunt Merkantil Bank Ungaria, parte a Merkantil Group, care deţine 70% şi OTP Bank România SA, care deţine 30% din acţiuni.

OTP Group în România a înfiinţat OTP Consulting Romania SRL la 11 septembrie 2007. Compania oferă servicii pentru sprijinirea investiţiilor străine în România, precum şi consultanţă pentru autorităţile locale şi IMM-uri în accesarea fondurilor UE şi implementarea proiectelor finanţate. Principalii acţionari ai OTP Consulting Romania sunt OTP Bank România, care deţine 74,9 % din acţiuni şi OTP Hungaro Projekt, una dintre cele mai bune companii în domeniu de consultanţă şi de proiectare din Ungaria, cu 25,1% din acţiuni.

OTP Consulting Romania asigură clienţilor soluţii complexe, create pe nevoi specifice, care pot constitui un argument important în alegerea serviciilor sale. OTP Consulting Romania funcţionează sub coordonarea Departamentului Investiţii şi Coordonare UE din cadrul Diviziei Retail a OTP Bank România.

Tot în luna septembrie 2007, a fost creată şi compania OTP Fond de Pensii, parte a OTP Group, cu scopul de a administra fonduri de pensii private obligatorii, în conformitate cu noile reglementări referitoare la sistemul privat de pensii din România. Acționarii companiei sunt OTP Pénztárszolgáltató ZRT, cu 51% din acţiuni şi OTP Garancia Biztositó ZRT cu 49%. Fondul OTP Strateg Fond de Pensii Facultative şi OTP Fond de Pensii Administrate Privat au fost autorizate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) şi oferă investiţii cu grad de risc mediu pentru fiecare pilon. Grupul OTP a decis ca, în România, Pilonul III să fie administrat de către OTP Garancia Asigurări, iar Pilonul II să fie administrat de către compania OTP Fond de Pensii.

În 2007, OTP Fond de Pensii a investit peste un milion de euro în pregătirea agenţilor de marketing, având contracte cu 7 firme-broker şi 2.103 agenţi proprii, dintre care 110 sunt din reţeaua băncii şi 205 de la OTP Garancia Asigurări.

OTP Fond de Pensii are un capital social de 8 milioane euro, iar depozitarul său este Banca Comercială Română (BCR). Compania OTP Fond de Pensii Administrat Privat, care administrează fondul OTP Fond de Pensii, va investi două treimi din fonduri (66%) în instrumente cu grad de risc scăzut, respectiv în titluri de stat, obligaţiuni municipale şi corporative.

OTP Asset Management România, ultima companie înfiinţată de OTP Group în România, a devenit activă în 5 noiembrie 2007. Activitatea principală a societăţii constă în administrarea organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare şi a altor organisme de plasament colectiv, cu respectarea condiţiilor din legislaţia valorilor mobiliare. Capitalul social al OTP Asset Management este de 500,000 Euro, iar acţionariatul este alcătuit din OTP Fund Management LTD, Hungary (cel mai mare adminstrator de active din Ungaria, cu peste 5 mld EUR inclusiv fonduri de pensii) şi OTP Bank România S.A. De curând, OTPAM a primit autorizarea de la CNVM pentru desfăşurarea activităţilor de administrare fonduri deschise & fonduri închise de investiţii şi managementul de portofoliu – Corporate. Obiectivul principal anunţat de OTP Asset Management România este să reuşească, printr-un management performant, să atingă o cotă de aproape 9% din piaţa de profil, până în anul 2011. Produsele dezvoltate de companie sunt: OTP AvantisRo (investiţii în acţiuni), OTP BalansisRo (investiţii în instrumente cu venit fix şi acţiuni) şi OTP Comodis (investiţii în depozite, certificate de depozit, certificate de trezorerie).

Odată cu înfiinţarea OTP Asset Management, OTP Group a intrat în România şi pe piaţa administrării de active – fonduri de investiţii, deschise şi închise, şi portofolii de investiţii. Astfel, OTP Group, prin activităţile financiar-bancar-asigurări-leasing-pensii derulate poate să ofere clienţilor săi o gamă completă de servicii, de tip supermarket financiar.

Preview document

OTP Bank - Pagina 1
OTP Bank - Pagina 2
OTP Bank - Pagina 3
OTP Bank - Pagina 4
OTP Bank - Pagina 5
OTP Bank - Pagina 6
OTP Bank - Pagina 7
OTP Bank - Pagina 8
OTP Bank - Pagina 9
OTP Bank - Pagina 10
OTP Bank - Pagina 11
OTP Bank - Pagina 12
OTP Bank - Pagina 13
OTP Bank - Pagina 14
OTP Bank - Pagina 15
OTP Bank - Pagina 16
OTP Bank - Pagina 17
OTP Bank - Pagina 18
OTP Bank - Pagina 19
OTP Bank - Pagina 20
OTP Bank - Pagina 21
OTP Bank - Pagina 22
OTP Bank - Pagina 23
OTP Bank - Pagina 24
OTP Bank - Pagina 25
OTP Bank - Pagina 26
OTP Bank - Pagina 27
OTP Bank - Pagina 28
OTP Bank - Pagina 29
OTP Bank - Pagina 30
OTP Bank - Pagina 31
OTP Bank - Pagina 32
OTP Bank - Pagina 33
OTP Bank - Pagina 34
OTP Bank - Pagina 35
OTP Bank - Pagina 36
OTP Bank - Pagina 37
OTP Bank - Pagina 38
OTP Bank - Pagina 39
OTP Bank - Pagina 40
OTP Bank - Pagina 41
OTP Bank - Pagina 42
OTP Bank - Pagina 43
OTP Bank - Pagina 44
OTP Bank - Pagina 45
OTP Bank - Pagina 46
OTP Bank - Pagina 47
OTP Bank - Pagina 48
OTP Bank - Pagina 49
OTP Bank - Pagina 50
OTP Bank - Pagina 51
OTP Bank - Pagina 52
OTP Bank - Pagina 53
OTP Bank - Pagina 54
OTP Bank - Pagina 55
OTP Bank - Pagina 56
OTP Bank - Pagina 57
OTP Bank - Pagina 58
OTP Bank - Pagina 59
OTP Bank - Pagina 60
OTP Bank - Pagina 61
OTP Bank - Pagina 62
OTP Bank - Pagina 63
OTP Bank - Pagina 64
OTP Bank - Pagina 65
OTP Bank - Pagina 66
OTP Bank - Pagina 67
OTP Bank - Pagina 68
OTP Bank - Pagina 69
OTP Bank - Pagina 70
OTP Bank - Pagina 71
OTP Bank - Pagina 72
OTP Bank - Pagina 73
OTP Bank - Pagina 74
OTP Bank - Pagina 75
OTP Bank - Pagina 76
OTP Bank - Pagina 77
OTP Bank - Pagina 78
OTP Bank - Pagina 79
OTP Bank - Pagina 80
OTP Bank - Pagina 81
OTP Bank - Pagina 82
OTP Bank - Pagina 83
OTP Bank - Pagina 84
OTP Bank - Pagina 85
OTP Bank - Pagina 86
OTP Bank - Pagina 87
OTP Bank - Pagina 88
OTP Bank - Pagina 89
OTP Bank - Pagina 90

Conținut arhivă zip

Alții au mai descărcat și

Proiect Practica OTP Bank

INTRODUCERE Economia de piață presupune în mod necesar existența unui sistem bancar care să asigure mobilizarea tuturor disponibilităților...

BCR Practica

Mesajul Presedintelui Banca Comerciala Romana încheie anul 2003 cu rezultate financiare pozitive, care ne multumesc si care confirma strategia si...

Garantia Creditelor

Necesitatea garantarii creditelor decurge din existenta riscului imprumutului. Deci banca trebuie sa asigure ca agentii economici care trebuie sa...

Grila cu Raspunsuri Informatica de Gestiune (Baze) 2008-2009 Aranjate Alfabetic

Accesul la o locatie de memorie se realizeaza prin: a. unitatea aritmetico-logica; b. adresele de memorie; c. adresare de memorie; d. locatii de...

HVB Tiriac

Bancile sunt entitati economice specializate, menite sa infaptuiasca in economie creditarea bancara. In acest fel, ele asigura functionarea deplina...

Clientii unei Banci si Serviciile Oferite

În anul 1950 a avut loc orientarea pe client, ceea ce a însemnat concentrarea pe cerinþele clienþilor. Grija principalã era de a identifica...

Te-ar putea interesa și

Analiza, Determinarea și Acordarea Creditelor Ipotecare

INTRODUCERE Visul multora dintre noi este sa aiba o „casa pe pamânt” cu un spatiu, cât de mic, de curte în care sa poti sa te bucuri din plin de...

Technică bancară - Banca OTB România

I. 1. OTP Bank România OTP Bank România este parte a OTP Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrală şi de Est....

Sistemul Bancar din Ungaria

CAPITOLUL 1 - SISTEMUL BANCAR UNGAR 1.1 Scurt istoric al sistemului bancar din Ungaria La începutul secolului al XIX-lea, Ungaria era condusă de...

Practica OTP Bank

1. Despre OTP BANK România OTP BANK, cea mai mare bancă din Ungaria, este parte a OTP Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare...

Marketingul Serviciilor OTP Bank

CAPITOLUL I 1. Denumirea si obiectul de activitate OTP Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa, detine sucursala SC...

Sisteme de Plăți

1.1.SISTEMUL DE PLĂŢI Sistemul de plăţi reprezintă o componentă importantă a sistemului monetar şi, prin acesta, a infrastructurii financiare a...

Proiect de Practica OTP Bank

CAP.1 PREZENTAREA ORGANIZAŢIEI 1.1 SCURT ISTORIC OTP Bank România este parte a OTP Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din...

Lucrare Practica OTP Bank

INTRODUCERE Economia de piaţă presupune existenţa unui sistem bancar care să asigure mobilizarea tuturor disponibilităţilor monetare ale economiei...

Ai nevoie de altceva?