Piete de Capital - SC Antibiotice SA Iasi

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Piete de Capital - SC Antibiotice SA Iasi.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Banci, Finante

Extras din document

1. Descrierea generala a societatii comerciale

S.C. ANTIBIOTICE S.A. Iasi, s-a înfiintat ca societate comerciala pe actiuni la data de 12.11.1990 prin preluarea integrala a patrimoniului Intreprinderii de Antibiotice Iasi, ca prima companie farmaceutica din sud-vestul Europei producatoare de penicilina. Intreprinderea a fost construita in perioada 1953 - 1955 si a fost pusa in functiune la 11 decembrie 1955 sub denumirea de Fabrica Chimica nr.2 Iasi, ulterior devenind Intreprinderea de Antibiotice Iasi.

Este cel mai important producator roman de medicamente generice. Portofoliul de peste 120 de medicamente acopera o gama larga de arii terapeutice, strategia de dezvoltare a produselor fiind concentrata astazi pe medicamentele din clasele cardiovascular, antiinfectioase, sistem nervos central si tract digestiv. Pe piata interna, Antibiotice se diferentiaza ca principal producator de medicamente antiinfectioase si singurul producator de substante active obtinute prin biosinteza (Nistatina).

Obiectul de activitate al intreprinderii include: producerea si comercializarea de medicamente prin biosinteza si semisinteza, diverse forme galenice (unguent si supozitoare), principii active din plante medicinale si a altor produse chimice; activitate de import-export produse proprii, alimentare, produse industriale si produse farmaceutice; comercializarea en-gros si en-detail pentru produse proprii, produse alimentare, produse industriale si farmaceutice; prestari servici, intretinere, reparatii,constructii, transport marfuri si persoane intern; activitate de alimentatie publica.

SC Antibiotice SA funtioneaza ca persoana juridica,sub forma de societate pe actiuni. Aceasta este o societate de capitaluri, asociaţii răspund pentru pierderile societăţii doar în limita acţiunilor deţinute. Astfel spus, asociaţii nu pot pierde mai mult decât au investit, fapt ce este considerat un avantaj din punct de vedere al riscului asumat. Isi desfasoara activitatea potrivit legislatiei romane si in conformitate cu prevederile actului constitutiv.

Din punct de vedere a naturii capitalului, este o socientate comerciala cu capital de stat si privat autohton. Actionarul majoritar al Antibiotice este Autoritatea Nationala pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) care detine un procent de 53% din totul actiunilor companiei. Tinand cont ca in România, pentru a se putea constitui o societate pe acţiuni sunt necesari minim doi acţionari, constatam ca Antibiotice SA indeplineste aceasta conditie. De asemenea limita capitalului social este cu mult depasita, in prezent acesta inregsitrand valoarea de 45.489.729,10 lei impartit in actiuni cu valoarea nominal de 0.1 lei/actiune.

Echipa manageriala

Directorul general al companiei Antibiotice Iasi Ec. Ioan NANI

In ceea ce priveste structura manageriala, in cadrul companiei Antibiotice Iasi, distingem urmatoarele departamente: Departamentul Executiv Financiar-Contabil, condus de Ec. Constantin Nicuta, Departamentul Executiv Tehnic si de Productie, condus de Ing. Cornelia Moraru, Departamentul Dezvoltare Afaceri, condus de Dr. Ing. Eugen Diaconu, Director Calitate si Reprezentantul Managementului pentru Sistemul de Management Integrat-Ing. Lavinia Dimitriu, Departamentul Comercial si Logistica, condus de Ec. Vasile Chebac, Director Inginerie si Investitii, condus de Ing. Florin Osadet si Director Resurse Umane, condus de Ec. Gica Rusu.

Piata produselor farmaceutice din Romania a înregistrat anul trecut o scadere de 1,7%, ajungand la sfarsitul lunii decembrie la un nivel de 1,91 miliarde de euro si un volum al vanzarilor mai mic cu 9,1%, pe fondul deprecierii puterii de cumparare a populatiei.

Potrivit datelor firmei de analiză şi studii de piaţă Cegedim, Antibiotice a avut anul trecut o cotă de 2,5% din piaţa farmaceutică şi se plasează pe locul 11 în clasamentul companiilor locale de medicamente.

Fisiere in arhiva (1):

  • Piete de Capital - SC Antibiotice SA Iasi.doc