Plan de afaceri - SC Mario SRL

Referat
6.7/10 (3 voturi)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 3447
Mărime: 29.29KB (arhivat)
Publicat de: Simi Marin
Puncte necesare: 9
master finantarea si controlul afacerilor in sistem european, anul II

Extras din referat

Prezantarea societatii.

DENUMIRE SC MARIO SRL

ADRESA GALATU, STR. MOVILEI, NR 10

NR.INREG LA OFICIUL REGISTRULUI COMERTULUI J17/901/2005

COD UNIC DE INTERGISTRARE R 12345678

TELEFON 0236/465762

ADMINISTRATOR GINA CAZAN

Obiectul de activitate

- comert cu piese si accesorii pentru autovehicule, inclusiv import – 5030,

- constructii de cladiri si lucrari de geniu,

- intretinere si reparatii autovehicule,

- import – export,

- prestari servicii.

Obiective

Societatea comerciala MARIO SRL isi propune deschiderea unui service auto si a unui show-room. Pe langa dezvoltarea activitatilor de vanzari si service auto, dorim dezvoltarea activitatii de vanzari si distributie de piese de schimb, lubrifianti, accesorii auto.

Service-ul auto va include o statie de Inspectie Tehnica Periodica, atelierul mecanic, magazinul de piese auto, sectia de tinichigerie si vopsitorie, atelierul de service auto, spalatoria si statia de diagnoza a autoturismelor. De asemenea ideea de afacere include si amenajarea unei cafenele pentru clientii care beneficiaza de serviciile noastre.

Pentru realizarea proiectului de investitii specificat societatea identifica un necesar de finantare de 525.000 lei. Se intentioneaza ca necesarul de finantare sa fie acoperit prin obtinerea unui credit pe termen lung, de la o institutie bancara.

Prezentarea situatiei actuale

Finantarea activitatii sale se face predominant din surse proprii, la data intocmirii planului de afaceri structuara de finantare a activitatii cuprinzand in proportie de 80% capitaluri proprii si 20% datorii curente catre furnizori, actionari si institutii ale statului.

Societatea nu se inregistreaza cu plati restante catre institutii ale statului.

La aceasta data, SC MARIO SRL si-a consolidat imaginea si pozitia de piata – tinta, valoarea cifrei de afaceri in anul 2005 a fost de 216.425 lei, iar in luna iulie 2006 ajungand la 271.178 lei.

Structura actuala a cifrei de afaceri lunare este urmatoarea:

Structura liniara a CA Procent Valoare

Comercializare anvelope si piese auto 40% 86.871,2

Reparatii roti 30% 65.153,4

Constructii si amenajari imobiliare 30% 65.153,4

TOTAL 100% 217.178

1. PREZENTAREA GENERALA A AFACERII

Activitatea principala a societatii consta in comercializarea de anvelope din import (second-hand) si din tara precum si anvelope resapate.

Constatand cresterea numarului de autoturisme de provenienta interna si externa in Galati si judetele limitrofe, societatea noastra si-a propus deschiderea unui service auto si a unui show-room.

Pentru a fundamenta aceasta idee de afacere firma noastra a facut un studiu de piata la alte firme din diferite orase, care ofera aceeaiasi gama de servicii. Concluziile acestui studiu au aratat o cerere crescanda de astfel de servicii.

Service-ul auto va include o statie de Inspectie Tehnica Periodica, atelierul mecanic, magazinul de piese auto, sectia de tinichigerie si vopsitorie, atelierul de service auto, spalatoria si statia de diagnoza a autoturismelor. De asemenea ideea de afacere include si amenajarea unei cafenele pentru clientii care beneficiaza de serviciile noastre.

Atelierul de mecanica al service-ului auto va repara aproximativ 10 masini/zi, timpul de reparatie fiind in medie de o zi, daca piesele necesare se afla in magazin. Daca o anumita piesa lipseste din stoc, procurarea prelungeste reparatia masinii cu inca o zi.

Intentionam ca in decurs de cateva luni sa punem la dispozitia clientilor care apeleaza la serviciile noastre un alt autovehicul de care sa se foloseasca in perioada de reparatie a masinii personale.

In cadrul vopsitoriei vor functiona doua statii de pregatire a autoturismului inainte de a intra in cuptor. Normele europene impun de la 1 ianuarie 2007 vopsirea autoturismelor prin folosirea de materiale ecologice, cu 50% apa si 50% diluant.

In cadrul standului de tinichigerie, caroseria oricarui autoturism poate fi supusa verfificarii computerizate.

Preview document

Plan de afaceri - SC Mario SRL - Pagina 1
Plan de afaceri - SC Mario SRL - Pagina 2
Plan de afaceri - SC Mario SRL - Pagina 3
Plan de afaceri - SC Mario SRL - Pagina 4
Plan de afaceri - SC Mario SRL - Pagina 5
Plan de afaceri - SC Mario SRL - Pagina 6
Plan de afaceri - SC Mario SRL - Pagina 7
Plan de afaceri - SC Mario SRL - Pagina 8
Plan de afaceri - SC Mario SRL - Pagina 9
Plan de afaceri - SC Mario SRL - Pagina 10
Plan de afaceri - SC Mario SRL - Pagina 11
Plan de afaceri - SC Mario SRL - Pagina 12
Plan de afaceri - SC Mario SRL - Pagina 13
Plan de afaceri - SC Mario SRL - Pagina 14
Plan de afaceri - SC Mario SRL - Pagina 15
Plan de afaceri - SC Mario SRL - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - SC Mario SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Proiecte Sapard Dezvoltate în România

1.SAPARD – prezentare generala, conditii de implemantare a programului Programul SAPARD (Special Accession Programme for Agriculture and Rural...

BCR practică

Mesajul Presedintelui Banca Comerciala Romana încheie anul 2003 cu rezultate financiare pozitive, care ne multumesc si care confirma strategia si...

Băncile comerciale - de depozit - și rolul lor în sistemul bancar

BANCILE COMERCIALE (DE DEPOZIT) SI ROLUL LOR ÎN SISTEMUL BANCAR Aparitia bancilor moderne este strâns legata de dezvoltarea comertului cu...

Proiect economie bancară

1.1. Prezentarea capitolului din acquis-ul comunitar care priveste activitatea financiar bancara: Pentru aderarea la Uniunea Economica si...

Creditare Bancară

OBIECTIVE: Scopul disciplinei consta în asigurarea cunostintelor si informatiilor teoretice, metodologice si operationale în domeniul creditarii...

Produse și Servicii Bancare

1. CADRUL LEGAL DE DERULARE A ACTIVITATII BANCARE 1.1. Funcţiile tradiţionale ale băncilor comerciale In cadrul rolului fundamental de...

Grilă cu răspunsuri informatică de gestiune (baze) 2008-2009 aranjate alfabetic

Accesul la o locatie de memorie se realizeaza prin: a. unitatea aritmetico-logica; b. adresele de memorie; c. adresare de memorie; d. locatii de...

HVB țiriac

Bancile sunt entitati economice specializate, menite sa infaptuiasca in economie creditarea bancara. In acest fel, ele asigura functionarea deplina...

Ai nevoie de altceva?