Prezentare Wells Fargo

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Prezentare Wells Fargo.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

Wells Fargo

Istoric

Numele Wells Fargo a fost întotdeauna asociat cu imaginea a şase cai trăgând o trasura în timp ce traversează America de Vest, încărcată cu aur. Întreaga sa istorie, de peste 150 de ani, include momente importante din istoria Americii, la nivel naţional si internaţional.

Wells Fargo este o bancă americană, listată pe New York Stock Exchange.

În 1852 Henry Wells şi William Fargo au fondat Wells, Fargo&Co.

Compania a fost organizată ca o societate pe acţiuni , care funcţiona pentru a oferi servicii bancare (cumpara aur, vindea hartii de valoare la fel de bune ca şi aurul ) şi servicii expres (livrare rapidă de aur şi orice de valoare).

În data de 20 mai 1852, după ce au fost anunţaţi oficial în New York Times, ei şi-au început activitatea in industria bancara si au patruns usor pe piata ajutaţi de gradul de nedezvoltare al industriei, precum şi a nereglementărilor bancare. Încă de la început, compania a oferit servicii diversificate şi servicii mutuale complementare cum ar fi: cumpărare şi vânzare de praf de aur, lingouri, monede, precum şi servicii de transport marfă între New York şi California. Această politică de subcontractare servicii şi curierat rapid la societăţi stabilite a fost un factor cheie în succesul timpuriu al Wells Fargo.

În 1855 Wells Fargo se confruntă cu prima criză, atunci când sistemul bancar din California se prăbuşeşte în urma unor speculaţii nesănătoase. Datorită faptului că şi-a păstrat suficiente active pentru a satisface cerinţele clienţilor şi a faptului ca nu şi-a transferat fondurile la New York, precum majoritatea celorlalte bănci, Wells Fargo fost una din puţinele companii financiare care a supravieţuit crizei, ea pierzându-şi totuşi o treime din valoare sa netă. Supravieţuind acestei crize Wells Fargo a avut 2 avantaje : nu mai avea concurenţă în serviciul bancar şi i-a crescut reputaţia datorită stabilităţii şi fiabilităţii de care a dat dovadă.

După 1866, Wells Fargo a intrat în îndustria transportului cu ajutorul postalioanelor pentru a-şi susţine serviciile bancare şi de transport express, pana în momentul în care devine principalul împrumutator şi bancher al companiei Overland Mail, responsabilă cu serviciile poştale din partea de sud a S.U.A. dintre St. Louis şi California, moment în care işi schimba obiectul de activitate, axandu-se doar pe activitatea bancară.

Sub conducerea lui Wells Fargo, compania se extinde într-un ritm alert, aceasta dezvoltându-şi şi activitatea bancară mai mult numărul de oficii bancare crescând până la 3500, la începutul secolului.

în anul 1998, Wells Fargo este achiziţionată de catre Northwest pentru suma de 31.74 mld. $. Datorită reputaţiei primei banci, Northwest şi-a schimbat numele dupa achizitie in Wells Fargo, redenumindu-şi toate unitaţile sale dupa noua identitate.

Continuându-şi tradiţia, Wells Fargo, in anul 1999 achiziţionează 13 companii cu active totale de 2.4 miliarde dolari. Cea mai mare achiziţie a fost în februarie, când a preluat Brownsville, Texas, pe baza Mercantile Financial Enterprises Inc care a avut 779 milioane de dolari în active. De asemenea işi deschide sucursale în Virginia City, City Carson, New York City. Wells Fargo işi extinde serviciile express până în Japonia, Austrlia, Hong Kong, America de Sud, Mexic şi Europa.

Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentare Wells Fargo.docx