Prezentarea Companiei BancPost

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Prezentarea Companiei BancPost.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 28 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Banci, Management

Extras din document

CAPITOLUL I - Prezentarea companiei

Bancpost a fost infiintata in 1991, ca banca universala, comerciala si de economii, cu capital de stat, devenind in noiembrie 2002 prima banca privatizata integral din sistemul bancar romanesc. Bancpost este astazi una dintre cele mai importante banci din Romania, oferind o gama larga de produse si servicii clientilor corporativi, de retail si persoanelor fizice cu statut financiar ridicat din Romania.

In prezent, actionarul majoritar al Bancpost este Eurobank EFG, una dintre cele mai mari companii listate la Bursa de Valori din Grecia din punctul de vedere al capitalizarii bursiere si membra a EFG Group din Geneva.

In 2005, Bancpost a parcurs un proces de restructurare majora, care a vizat implementarea unui nou model de afaceri bazat pe principiile centralizarii, specializarii si automatizarii proceselor, introducerea unui sistem informatic de ultima generatie, precum si de o ampla actiune de instruire a personalului. O alta componenta a procesului de restructurare este reorganizarea, relocarea si modernizarea retelei de unitati. Acest proiect, care se va desfasura etapizat pana in anul 2007, are rolul de a transforma toate unitatile Bancii in puncte profitabile de vanzare si deservire a clientilor, care ofera un ambient de afaceri modern si prietenos, in conformitate cu noile standarde de identitate corporativa: vizibilitate, accesibilitate, spatii deschise, platforma larga, noi tehnici de promovare. De asemenea, Bancpost a investit semnificativ si in extinderea retelei sale teritoriale, astfel ca la sfarsitul lui 2006 aceasta va ajunge la 225 de unitati.

In concordanta cu viziunea sa de a deveni un protagonist pe piata de retail, Banca a efectuat in ultimul an schimbari importante in ceea ce priveste portofoliul sau de produse si servicii adresate populatiei. Astfel, Bancpost a lansat la sfarsitul lui 2005 cardurile de credit American Express® Gold si Green, ca partener exclusiv al American Express in Romania, produse pentru care a primit premiul “Cel mai bun produs bancar al anului 2005” din partea revistei “Piata Financiara”. Prin acest parteneriat exclusiv, Bancpost si-a consolidat pozitia de top pe piata romaneasca a cardurilor. Banca a lansat in 2005 si un nou imprumut pentru locuinte (premiul “Cea mai buna banca pentru credite ipotecare” in 2005 acordat de “Bucharest Business Week”), un cont de economii flexibil, precum si noi produse dedicate companiilor mici, asociatiilor familiale si liber-profesionistilor. 2006 a adus in portofoliul Bancpost doua noi produse, Creditul “Imediat” si Depozitul „PRIM”, precum si distributia prin reteaua sa a unitatilor de fond pentru Fondurile deschise de investitii Bancpost Plus si Bancpost Active Balanced, entitati administrate de EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI S.A., subsidiara a Grupului Eurobank EFG. Mai mult, Bancpost a lansat in premiera pe piata romaneasca “Ronsmart” - Depozitul cu 10% Inteligenta Adaugata, un produs inovator care combina siguranta si stabilitatea unui excelent depozit la termen cu posibilitatea unor randamente superioare oferite de investitiile in Fondul deschis de investitii Bancpost Active Balanced.

De asemenea, o noua infrastructura a fost implementata pentru a deservi mai bine segmentul de retail (persoane fizice, companii mici, asociatii familiale si liber-profesionisti). Cuprinzand toate unitatile Bancii si cele 8 centre de coordonare regionale, noua structura este sustinuta de centralizarea proceselor, fapt care permite o mai mare flexibilitate, rapiditate si eficienta.

Bancpost este de asemenea un sustinator activ al sectorului corporativ, oferind solutii financiare variate, atat din fonduri proprii cat si din fonduri provenite din acorduri si linii de finantare internationale. in 2006 s-au creat premisele unei dezvoltari accelerate a activitatii bancii in relatia cu companiile mijlocii si mari, prin implementarea unui model unic de business. Astfel, o retea formata din 8 centre de afaceri si 14 birouri-satelit pozitionate in orase cu potential economic ridicat ofera solutii financiare flexibile companiilor mijlocii, in timp ce Directia Companii Mari din cadrul Centralei Bancii gestioneaza relatia cu companiile mari. Noua structura este orientata cu precadere spre latura comerciala a relatiilor cu companiile, oferind acestora un interlocutor dedicat in masura sa identifice cele mai potrivite solutii de creditare, investitii, leasing si evaluare adaptate fiecarei afaceri, in timp ce reteaua extinsa de unitati bancare va continua sa deruleze latura operationala.

In ceea ce priveste portofoliul de produse, incepand din vara lui 2006 clientii Bancpost companii mijlocii au la dispozitie 3 noi credite in lei, proiectate sa aduca imbunatatiri semnificative in conditiile de finantare a acestui segment: o linie de credit revolving, un credit pe afacere non-revolving si un credit de investitii. Bancpost a lansat totodata si 3 variante promotionale ale acestor produse, respectiv “Creditul Avantaje”, “Creditul Afacerea Ta” si „Creditul Parteneri”, care ofera conditii extrem de atractive din punct de vedere al costurilor pentru client. Mai mult, si oferta Bancii de produse destinate finantarii comertului s-a imbogatit cu 3 produse noi: scontarea acreditivelor de export, factoringul intern si scontarea biletelor la ordin, a cecurilor si a cambiilor. Bancpost sprijina astfel dezvoltarea afacerilor internationale ale clientilor sai si le permite accesul rapid la lichiditati, protejandu-i de riscurile de imobilizare financiara.

Bancpost beneficiaza si de sinergia rezultata din prezenta in Romania a altor companii apartinand actionarului sau majoritar Eurobank EFG. Este de mentionat ca, pe parcursul ultimilor doi ani, in conformitate cu politica sa de extindere in sud-estul Europei, Eurobank EFG a infiintat sau achizitionat in Romania sase companii: EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance, EFG Eurobank Securities, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services. De asemenea, in anul 2006 se preconizeaza ca EFG Eurolife isi va deschide doua subsidiare in Romania. Toate aceste societati isi propun sa ocupe pozitii de top in sectoarele lor de activitate, iar prin cooperarea cu acestea Bancpost are posibilitatea de a oferi clientilor sai produse integrate care vor asigura astfel satisfacerea celor mai sofisticate cerinte.

Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentarea Companiei BancPost.doc