Prezentarea Generala a Firmei

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Prezentarea Generala a Firmei.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

PREZENTAREA GENERALA A FIRMEI

Mamaia este cea mai mare statiune turistica din Romania,constituind un punct forte al industriei turistice romanesti.In tehnologia internationala a vacantelor estivale,Mamaia devenise la un moment dat, tot atat de familiara

precum faimoasele statiuni cu vechi traditii:Palm Beach,Miami,Santa Barbara,Deuville.

Hotel Modern situat in partea de nord a statiunii Mamaia,la aproape 50 m. distanta de plaja,reprezinta unul din principalele puncte turistice ale statiunii,un simbol al confortului si calitatii serviciilor.Eleganta,bunul gust,frumusetea, divertismentul,odihna,sanatatea sunt doar cateva din atributiile acestiu complex recunoscut pe plan national si chiar international.

Caile de acces catre acest hotel sunt foarte variate.

In situatia in care se opteaza pentru transportul rutier,deplasarea grupurilor organizate se poate realize prin intermediul autovehiculelor puse la dispozitie de agentiile de turism partenere iar in cazul turismului neorganizat cu ajutorul automobilelor private sau inchiriate.Drumurile de acces ,cel mai frecvent folosite,sunt:

- E 60- punct de frontiera Bors-Oradea- Constanta

- E 87- punct de frontiera Vama Veche – Constanta

- DN 39 –punct de frontiera Negru Voda

Constituirea podului Giurgiului –Vadului Oii a deschis o noua perspective a traficului rutier spre litoral facilitand accesul turistilor spre statiunile Marii Negre.Drumul National Bucuresti-Constanta a devenit astfel,in timpul verii,cea mai importanta megistrala turistica romaneasca.

In cazul transportului maritime,accesul se poate face cu ambarcatiuni private sau cu vapoare in portul Constanta.

Nu in ultimul rand trebuie spus ca transportul se poate face si cu avionul,prin intermediul aeroportului international Mihail Kogalniceanu,din Constanta,iar de aici transportul se realizeaza cu autocarul.

POZITIA HOTELULUI MODERN IN ACTIVITATEA TURISTICA

Hotelul Modern are ca profil de activitate serviciile turistice si anume: sercicii de cazare, servicii de agrement iar de alimentaie publica fiind asigurate de restaurantul care exista in cadrul hotelului.

Demunirea societatii:este societate cu raspundere limitata-S.C. "MAZURIA" S.R.L., denumirea aceasta fiind dobandita in 1990 in urma procesului de privatizare, cand hotelul a fost luat in locatie.

Din anul 2000 societatea a fost preluata prin contract de leasing, contract cu clauza irevocabila de cumparare pe 10 ani ,de la S.C. "MAMAIA" S.A., de catre cei doi asociati Guci Sterie si Popa Dumitru care detin fiecare cate 50% din societate.

La Registrul Comertului este inregistrata cu numarul de inmatriculare J 13/1171/1991 avand codul fiscal R 1871592.

Capitalul social al S.C. Maziria S.R.L. este de 100000 lei.

Principalele activitatii care definesc obiectul de avtivitate al societatii se refera la : prestare de servicii turistice interne si intermationale, cazare, agrement, organizarea si efectuarea de propaganda si publicitate turistica si comerciala.

Numarul de referinta in statiunea Mamaia ,Modern-ul are o capacitate de175 locuri de cazare in 4 apartamente, 16 garsoniere, 84 camere superioare, 71 camere duble.Restaurantul detine 274 locuri la masa, dintre care 204 locuri in salon si 70 locuri pe terasa.

Corpul de cazare al hotelului Modern este alcatuit din holul receptiei, 4 etaje si parterul, cu camere de cazare.Holul de primire este de mari dimensiuni ,cu acces atat dinspre faleza ,cat si dinspre parcarea hotelului.In acest hol sunt amplasate : receptia , biroul sefului de receptie, biroul directorului de hotel , biroul de schimb valutar ,barul de noapte , magazinul hotelului. Hotelul dispune de doua ascensoare care functioneaza automat.In partea dreapta a ascensoarelor exista o camera pentru depozitarea bagajelor in situatia in care turistul elibereaza camera la ora 12 si paraseste hotelul ulterior.

In anul 1964, cand a fost inaugurat, hotelul Modern detinea echipamente si oferea clientilor sai o gama larga de servicii care intruneau cerintele formulate in acea perioada.Cu timpul insa, uzura morala a echipamentelor si noilor cerinte privind serviciile moderne au impus regandirea intregului sistem ppe baze noi, moderne de mamagement hotelier. Aceasta trebuie sa sa fie sustinuta de investitii masive in toate privintele, care sa ridice nivelul calitativ al serviciilor.

Plaja are o suprafata relativ mica dar ofera totusi conditii optime de agrement turistilor.In acest sens , in sezonul estival, functioneaza un bar si un punct de unde se pot inchiria paturi , umbrele ,precum si alte ascensorii asigurarii unui confort maxim.

Principalii parteneri sunt reprezentati de agentiile de turism atat in tara cat si din strainatate, cele traditionale sunt:

Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentarea Generala a Firmei.doc