Principalele Etape si Evolutia Bancii CitiGroup USA

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Principalele Etape si Evolutia Bancii CitiGroup USA.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pdf de 8 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Camelia Sargu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Banci

Cuprins

I. ISTORIC . 2
1. Citicorp . 2
2. Fuziunea dintre Citicorp şi Travelers Group . 3
II. ACŢIONARIAT. 3
III. STRUCTURĂ . 4
1. Global Consumer Group . 4
2. Global Wealth Management Group . 4
3. Global Services Group . 5
4.Citi Institutinal Clients Group . 5
IV. NOUTĂŢI. 6

Extras din document

I. ISTORIC

Citigroup s-a format la data de 8 octombrie 1998, ca urmare a fuziunii dintre Citicorp şi Travelers Group având un capital de 140 miliarde, devenind cea mai mare organizaţie globală de servicii financiare. Istoria companiei este astfel formată din istoria mai multor firme, care de-a lungul timpului s-au unit dând naştere la Citicorp, o corporaţie bancară multinaţională care operează în mai mult de 100 de ţări. Astfel, istoria companiei datează încă de la fondarea City Bank of New York (mai târziu sub numele de Citibank) în 1812; Banca Handlowy în 1870, Smith Barney în 1873, Banamex în 1884 şi Salomon Brothers în 1910.

1. Citicorp

Istoria începe cu City Bank din New York, care a fost numită de Statul New York pe 16 iunie 1812, cu un capital de 2 milioane de dolari. Acţionând pentru un grup de oameni de afaceri, banca s-a deschis pe data de 14 septembrie în acelaşi an, şi Samuel Osgood a fost ales ca primul preşedinte al companiei. Numele companiei a fost schimbat în The National City Bank of New York în 1865 după ce a adoptat noul sistem bancar al Statelor Unite ale Americii şi a devenit cea mai mare bancă în anul 1895. A devenit prima bancă care a contribuit la rezervele Băncii Federale a oraşului New York în 1913, şi în timpul anului următor a inaugurat prima sucursală în străinătate a unei bănci americane şi anume în Buenos Aires. Cumpărarea în 1918 a băncii de peste ocean sub numele de International Banking Corporation de către S.U.A a ajutat la atingerea scopului de primă bancă americană care să treacă de 1 miliard de dolari în active, şi astfel a devenit cea mai mare bancă comercială din lume în 1929. Pe măsură ce a progresat, banca a devenit un lider inovator în serviciile financiare, devenind prima bancă majoră a S.U.A care oferea dobândă la economiile depuse (1921), împrumuturi personale nesecurizate (1928) şi certificatele negociabile de deposit (1961).

Banca şi-a schimbat numele în The First Naţional City Bank of New York în 1955 1, care a fost reformulat ca First Naţional City Bank la a 150-cea aniversare a companiei de la fondare în 1962. În timpul anilor 1970, sub conducerea lui Walter Wriston, First National City Bank a fost redenumită ca Citibank. Pe măsură ce banca

1 http://www.citigroup.com/citi/corporate/history/index.htm

s-a extins, a achiziţionat în 1981 companii specializate în cărţi de credit. Sub şefia lui John S.Reed, în următorii 14 ani putem vedea Citibank devenind cea mai mare bancă din USA, cea mai mare emitentă de carduri de credit din lume şi s-a extins în 90 de ţări.

2. Fuziunea dintre Citicorp şi Travelers Group

Pe data de 6 Aprilie 1998, fuziunea dintre Citicorp şi Travelers Group a fost anunţată lumii astfel creând o firmă de 140 bilioane de dolari şi cu un număr de acţiuni în valoare de aproximativ 700 de bilioane de dolari. Logo-ul noii companii includea şi aşa-numită „umbrelă rosie”, acest simbol fiind de fapt rezultatul fuziunii dintre cele două companii

Acest lucru a avut un rol foarte important pentru banca Citigroup deoarece şi-a mărit sfera de influenţă, având un succes mai mare pe piaţa financiară în ceea ce priveşte localizarea investitorilor şi a cumpărătorilor de asigurări.

În 2002 compania de asigurări s-a separat de Citibank, având ca logo

În 2003, îşi reia activitatea pe acele pieţe pe care i-a fost interzisă intervenţia, printre care şi China emiţând acţiuni în valoare de 500 bilione de dolari.

Pe data de 11 Aprilie 2007, Citigroup a afirmat că va elimina 17 000 de locuri de muncă, adică în jur de 5% din forţa de muncă, cu scopul refacerii structurii şi pentru încetarea incapacităţii de a asigura fondurile necesare.

Pe 7 ianuarie 2008, Citigroup a afirmat că va scoate de pe piaţă 10 % din forţă de muncă, circa 327 000 de muncitori.

Fisiere in arhiva (1):

  • Principalele Etape si Evolutia Bancii CitiGroup USA.pdf