Principiul Continuitatii Activitatii

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Principiul Continuitatii Activitatii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Margulescu Gheorghe

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

Continuitatea activitatii este starea de funcţionare neîntreruptă a operaţiunilor la un nivel minim agreat pe durata orelor de desfăşurare a activităţii. Scopul gestionării continuităţii activităţii unui sistem este de a asigura că sunt respectate nivelele de servicii stabilite, chiar şi în eventualitatea în care se produce întreruperea activităţii normale.

Acest principiu presupune că întreprinderea îşi continuă în mod normal funcţionarea într-un viitor previzibil, fără a intra în imposibilitatea continuării activităţii sau fără reducerea semnificativă a acesteia.

Principiul se aplică în strânsă legătură cu principiile: prudenţei, permanenţei metodelor şi a independenţei exerciţiuli. În cazul în care continuitatea activităţii devine puţin probabilă sau conducerea intră în posesia unor informaţii ce ar putea conduce la imposibilitatea continuării activităţii, aceste informaţii vor fi menţionate şi justificate în notele explicative, nu se va mai ţine cont nici de celelalte principii enumerate mai sus, iar elementele patrimoniale vor fi evaluate la o valoare de lichidare.

. În cazul în care situaţiile financiare nu sunt întocmite pe baza principiului continuităţii, această informaţie trebuie prezentată împreună cu explicaţii privind modul de întocmire a raportării financiare respective şi motivele ce au stat la baza deciziei conform căreia întreprinderea nu îşi mai poate continua activitatea.

Dintre evenimentele majore care ar putea afecta într-un viitor previzibil activitatea entităţii, ar putea modifica în mod semnificativ rezultatele activităţii şi/sau metodele contabile enumerăm:

- divizarea (în două sau mai multe noi entităţi);

- fuziunea cu una sau mai multe entităţi (prin comasare sau prin absorbţie);

- iniţierea unui parteneriat strategic (asociere în participaţiune, etc.);

- schimbarea semnificativă a acţionariatului, a obiectului sau a zonei geografice de acţiune;

- cotarea la bursă;

- restructurarea masivă a activităţii şi/sau structurii entităţii (schimbare de obiect, extindere sau reducere de activitate şi/sau dimensiune);

- privatizarea, (re)naţionalizarea sau orice altă formă de schimbare importantă a structurii asociative a entităţii;

Fisiere in arhiva (1):

  • Principiul Continuitatii Activitatii.doc