Private Banking

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Private Banking.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 21 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Banci

Cuprins

Cap.1 Delimitarea conceptului de „Private Banking” 2
1.1 Definiţia noţiunii de Private banking şi istoricul apariţiei acesteia 2
1.2 Caracteristici ale Private Banking-ului
Cap.2 Analiza pieţei produselor şi serviciilor de private banking în lume
2.1 Topul celor mai bune 10 banci de private banking din lume
2.2 Analiza pieţei produselor şi serviciilor de private banking în Asia, Europa şi America de Nord
Cap.3 Produsele şi serviciile de Private Banking oferite de România
3.1. Are România o piaţă de Private Banking adevărată-
3.2. Produsele şi serviciile de Private Banking oferite de băncile din România
Concluzii
Bibliografie

Extras din document

Private Banking desemnează activitatea de consiliere financiară personalizată şi administrarea banilor clienţilor cu venituri mari sau care deţin active lichide însemnate, precum şi tranzacţii personale prompte, în condiţii de maximă confidenţialitate. Activitatea de Private Banking are în vedere nevoile unice ale fiecărui client. În funcţie de apetitul de risc, de obiective şi de structura dorită are loc selectarea produselor în vederea construirii unui portofoliu coerent şi personalizat pentru fiecare client. Obiectivele de investiţie privesc riscul/randamentul pe total portofoliu.

Dicţionarul de termeni bancari Barron, furnizează o definiţie extrem de simplă şi clara a “Private Banking”-ului şi anume:

Private Banking = servicii bancare, inclusiv creditarea şi managementul investiţiilor, pentru persoanele foarte bogate.

“O definiţie clară a activităţii de private banking este greu de stabilit, deoarece, oferind produse şi servicii de private banking, acestea pot varia considerabil de la o ţară la alta şi, de asemenea, în funcţie de nevoile clienţilor.”

Activitatea de Private Banking implică în mod uzual operaţiuni pentru persoane fizice cu valoare netă mare care preferă în primul rând confidenţialitatea şi un standard ridicat al serviciilor. Elementul de încredere şi recunoaştere este foarte important

Activitatea de private banking, mai poate fi definită ca fiind aceea activitate bazată pe „cunoştere”. Ea depinde de „ce” şi „cât” ştie managerul din divizia de private banking. Banca care are în portofoliu serviciile de private banking oferă un management profesionist în ceea ce priveşte administrarea activelor, oferind profituri generate din investiţii, în general, pe termen lung.

În opinia economistului Lyn Bicker, termenul de private banking reprezintă furnizarea de servicii referitoare la gestionarea activelor unui individ. Fiind că valoarea acestora este mare, în oferirea de servicii privind eventuale investiţii plasate, gestionarea eficientă a averii reprezintă un element cheie.

În realitate, termenul de private banking se referă la oferirea oricărui tip de serviciu bancar dorit de către segmentul de clienţi bogaţi, care plătesc fericiţi anume sume, în speranţa ca lichiditatiile acestora vor creştere, în urma investirii acestora pe piaţa monetară şi financiară.

Există foarte multe studii asupra activităţii de private banking care arată o creştere a încrederii în această şi totodată o creştere a importanței produselor de private banking din punctul de vedere al sectorului corporate, căruia i se și adresează. Lyn Bicker consideră că private banking este un serviciu pe care clientul doreşte să-l deţină. Fie că e vorba de alegerea gestionarii managementului activelor sau de alegerea unui fond mutual, dorinţa clienţilor este de a obţine câştiguri mult mai mari decât ar obţine prin plasarea acestora într-un depozit la termen.

Clientul de Private Banking beneficiază de relaţia directă cu un bancher personal că unic reprezentant al băncii. Bancherul personal are rolul de legătură între client şi direcţiile/departamentele din cadrul băncii în scopul îndeplinirii nevoilor financiare ale acestuia în cel mai uşor şi complet mod.

Prima formă de Private Banking a fost dată de serviciile exclusiviste care au fost oferite anumitor clienţi încă de la începuturile activităţilor bancare instituţionalizate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Private Banking.docx

Alte informatii

Retail banking, Master I, Banci si piete financiare