Produse si Servicii Bancare - Analiza Comparativa a 3 Produse Bancare

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Produse si Servicii Bancare - Analiza Comparativa a 3 Produse Bancare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Renate Tanase

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

Prezentare bănci

BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ (BCR)

Banca Comerciala Romana isi inscrie numele pe lista bancilor comerciale nou create si reorganizate dupa 1989. B.C.R. este o institutie speciala, ce poate fi considerata o banca noua pentru ca actul sau de nastere poarta data de 1decembrie 1990, dar in acelasi timp , prin activitatea pe care o desfasoara in cadrul Bancii Nationale se desprinde faptul ca este deopotriva o banca cu traditie in domeniul bancar. Banca Comerciala Romana, membra a Grupului Erste, este cel mai important Grup financiar din România cu active de peste 16,5 miliarde de euro, cu activitati in tara si strainatate, prin subsidiare si sucursale bancare, cu o prezenta marcanta prin societatile sale de profil, pe piata de capital, pe piata leasingului, pe cea a asigurarilor si in domeniul managementului activelor.

Banca ofera întreaga gama de produse si servicii, având în prezent 532 sucursale si agentii în întreaga tara în majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori.În decursul perioadei, B.C.R. a ajuns să deţină – în cadrul sistemului – cea mai mare cotă pe piaţa depozitelor atrase de populaţie. Devenind principala resursă pentru plasamente, acestea au asigurat independenţa băncii de împrumuturile de la B.N.R. şi au contribuit la reducerea costurilor de finanţare.

Banca Comerciala Romana , membra a Grupului Erste, este o banca universala fiind cea mai importanta institutie bancara din Romania si gestionand active de peste 16,5 miliarde de EUR. Banca pune la dispozitia clientilor o oferta complexa de produse si servicii bancare, inclusiv servicii de Internet banking si e-commerce, emite 23 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM – peste 1.500 de aparate si de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card - 13.000 de POS.

BANCA TRANSILVANIA

A fost fondata la sfarsitul anului 1993 din initiativa unor oameni de afaceri romani si straini, iar activitatea bancii a inceput sa se deruleze din luna februarie 1994, dupa obtinerea autorizatiei definitive de functionare din partea B.N.R. Banca si-a orientat la inceput activitatea spre sectorul IMM si, datorita cererii pietei, in scurt timp aceasta a inceput sa se dedice si domeniului retail. In anul 1997 Banca Transilvania a devenit prima institutie bancara din Romania, care a fost cotata la Bursa de Valori Bucuresti, ceea ce a insemnat recunoasterea valorii sale pe piata si a transparentei actiunilor bancii. Banca Transilvania este prezenta in toate centrele economice importante din Romania, detinand peste 460 sucursale si agentii. Banca Transilvania clasandu-se, in prezent, pe pozitia a patra in topul bancilor din Romania, din punctul de vedere al numarului de unitati. Banca detine un numar de 638 de ATM-uri si peste 6650 de POS-uri. In 2007 s-au alaturat echipei bancii nu mai putin de 1.300 de persoane, ceea ce inseamna 108 angajari in fiecare luna, banca avand la finalul anului 5.837 de angajati.

RAIFFEISEN BANK

Raiffeisen Bank Romania a rezultat prin fuziunea, incheiata in iunie 2002, a celor doua entitati detinute de Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG (RZB) in Romania - Raiffeisenbank (Romania), infiintata in 1998 ca subsidiara a Grupului RZB si Banca Agricola, achizitionata in 2001.Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) Viena este institutia centrala a Grupului Bancar Raiffeisen din Austria, cel mai puternic grup bancar din tara.

Aceasta a fost desemnată în ultimii ani ca fiindca cea mai bună bancă a anilor respectivi iar revista oamenilor de afaceri, Business Press, a apreciat intreaga activitate din 2007 a Raiffeisen Bank, acordand premiul de excelenta "Banca Anului" pentru portofoliul diversificat de produse si servicii.

Canale de distributie: unitati bancare (peste 430 in intreaga tara), retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (myBanking) si internet banking (Raiffeisen Online). Banca are peste 2 milioane de clienti de retail (dintre care peste 130.000 IMM-uri) si peste 5000 de clienti companii mari si medii.

Cota de piata : 8.0%.

Prezentarea a 3 produse bancare : 2 de creditare si 1 de economisire

BCR - Creditul pentru petrecerea de sejururi in străinatate.

Banii se acorda persoanelor fizice, atat pentru excursii organizate de societati de turism, cat si pentru cele pe cont propriu.

Moneda: EUR, USD

Suma maxima: 5.000 EUR sau echivalent USD

Perioada: 12 luni

Avans minim( contributia solicitantului de credit): 15 % din costul estimat al excursiei.

Garantii:

- se acorda persoanei care doreste sa petreaca un sejur in strainatate sau care doar asigura aceasta posibilitate sotului/sotiei, parintilor, copiilor;

- nu necesita garantii;

- polita de asigurare se poate efectua la sediul bancii;

- plata ratei lunare o poti face la ghiseele bancii sau prin serviciul e-BCR;

- posibilitatea obtinerii unei sume de maxim 25 % din valoarea totala a sejurului( nu mai mult de 5000 EUR)pe card, cec calatorie sau numerar(lei) pentru bani de buzunar.

Dobanda : variabila este de 23,9%/an si dobanda fixa este de 21,9 %/an.

Documente necesare:

- Cererea de credit (formular tip BCR);

- Cerere pentru acordarea unei sume din valoarea sejurului prin card, cec de calatorie sau numerar (formular tip BCR), daca este cazul;

- Adeverinta de salariu (formular tip BCR) pentru solicitant si coplatitor, daca este cazul;

- Talon de pensie (copie);

- Declaratie pe proprie raspundere privind existenta unor angajamente de plata pentru solicitant si coplatitor (formular tip BCR);

- Acordul de consultare a Bazei de date CRB si a Biroului de Credit (formular) solicitat imprumutatului si coplatitorului;

Fisiere in arhiva (1):

  • Produse si Servicii Bancare - Analiza Comparativa a 3 Produse Bancare.doc

Alte informatii

Universitatea “ Lucian Blaga” Sibiu Facultatea de Ştiinţe Economice