Proiect de Practica la Raiffeisen Banca Agricola

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Proiect de Practica la Raiffeisen Banca Agricola.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: MIHAI ION

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

Preluarea Bancii Agricole SA de catre Raiffeisen Bank Austria

(Declaratie- 23 iulie 2001)

RZB a preluat BA

Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (RZB- Austria) si Fondul Romano-American de Investitii au semnat stazi la Bucuresti “Certificatul de Finalizare” a transferului de propriette asupra BA-SA. RZB si FRAI sunt prteneri in consortiul care a preluat de l Autoritatea pentru Privatizare si Administrare a Participatiunilor Statului mai mult de 98,84% din actiunile celei de-a treia banci romanesti. RZB detine aproximativ 93% din actiunile BA. Suma totala platita de consortiu se ridica la 52 milioane $, dintre care 57 milioane $ reprezinta o infuzie de capital, iar 15 milioane $ reprezinta pretul pentru achizitionarea actiunilor.

“Activitatea RZB vorbeste de la sine despre angajamentul serios al acestei banci in Europa Centrala si de Est, incomparabil cu al altor banci. Raiffeisen a venit in Romania pentru a ramane si pentru a construi” a declarat Heinz Wiedner, Directorul Executiv responsabil cu Romania.”Raiffeisen va reconstrui BA pentru a o transforma intr-o banca puternica si importanta, care sa ofere servicii de calitate superioara”. Folosind reteaua national de sucursle pe care o detine, BA va opera atat cu personae fizice, cat si cu personae juridice si isi propune s devina o institutie cheie in sectorul bancar romanesc. Sucursalele bancii vor fi echipate in curand cu cele mai noi servicii telefonice si prin internet, astfel incat clientii bncii sa fie deserviti prin toate canalele posibile.

BA va renaste

Heinz Wieder a declarat:”Raiffeisen are un mesaj clar pentru toti clientii bancii, pentru potentialii parteneri de afaceri si pentru personal:Nesiguranta a luat sfarsit! BA va renaste sub emblema Raiffeisen.”

Vom initi foarte repede programele de pregatire a personalului si in curand vom incepe renovarea sucursalelor. Ca un simbol al noului inceput, BA va avea o sigla noua, care incorporeaza sigla R. Emblema R, asa-numitii caluti incrucisati, poate fi gasita in traditiile populare europene de acum sute de ni. Ea este simbolul sigurantei si securitatii sub un acoperis pazit.”Raiffeisen ofera servicii bancare de mai bine de 130 de ni. De atunci si pana in present am dovedit ca simbolul emblemei R este respectat: cu R nimeni, niciodata, nu a pierdut nici un ban”, a adaugat Wiedner.

Expertiza internationala si o echipa de conducere puternica

“RZB adduce nu numai expertiza internationala si know-how-ul, dar si o echipa de conducere cu experienta internationala si o impresionanta cunoastere a pietei romanesti pentru a asigur transformarea si dezvoltarea BA”, adauga Wiedner.Membrii CA sunt Eugen Radulescu, Presedinte, si Vicepresedintii James D Stewart, Steven von Groningen, Razvan Radu si Vasile Ifrim. Numirea lor trebuie aprobata de AGA si de BNR.

Eugen R. a fost numit presedinte al BA in noiembrie 1999 si a fost responsabil cu cea mai mare parte a programului de restructurare. El a fost Director General in cadrul BN, iar inainte a lucrat in cadrul FMI la Washington de la functia de consilier la cea de Director Executiv.

Steven von Groningen a fost in echipa care a pornit operatiunile ABN AMRO din 1993 si a lucrat in Olanda, Rusia si Ungaria.

James Stewart este membru in CA al Raiffeisen (Romani) si are 24 ani de experienta financiara in tari ca Romania, Bulgaria, SUA

Bancherul cu experienta in retail,Razvan Radu a fost vicepresedinte al CEC

Vasile Ifrim este dej membru in CA al BA.

Raiffeisen si BA vor fuziona in 2002

La 30 iunie 2001, bilantul total al BA se ridica la 8932 mld lei, iar numarul de angajati la 3565. Banca are o retea nationala de sucursle, agentii si reprezentanta care ajunge la un numar de 226 de locatii. BA a trecut printr-un process de restructurare incepnd din anul 1997. Impreuna cu subsidiara RZB din Romania, vor deveni institutii cheie din industira financiara din Romania. Intentia RZB este ca cele doua banci sa fuzioneze in 2002

RZB este o forta in Austri si Europa Centrala si de Est

RZB a intrat pe piata romaneasca in 1994 cu o reprezentanta.Subsidiara sa, Raiffeisen Banl Romania SA, a fost infiintata in 1998 si avea la sfarsitul anului 2000 un numr de proximativ 100 angajati si un bilant de 67 mil EUR

RSB este institutia centrala grupului bancar austriac Raiffeisen, care are un un bilant consolidt de 97,45 mil EUR si reprezinta aproximativ o patrime din industria bancara austriaca. RZB opereaza in intrega lume si are definite o strategie pe termen lung pentru Europa Centrala si de Est, unde re 12 subsidiare si o rete cu mai mult de 200 locatii, la care se adauga cele aproximativ 300 birouri ale subsidiarelor specializate. Cele 12 tari in care RZB functioneaza sunt: Ungaria, Polonia, Slovacia, Republica Ceha, Croatia, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Romania, Rusia, Ucraina, Iugoslavia si Slovenia (reprezentanta). Bilantul totala al bancilor din Europa Centrala si de Est crescut cu aproximativ 40%, pana la 6,9 mld EUR la sfarsitul anului 2000. Numarul de angajati a crescut si el la aproximativ 5400 la sfarsitul anului 2000 (+34%). RZB este membra a Unico, cel mai mare grup bancar din Europa.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect de Practica la Raiffeisen Banca Agricola.doc

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA FINANTE, ASIGURARI, BANCI SI BURSE DE VALORI