Responsabilitatea Sociala - RBS

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Responsabilitatea Sociala - RBS.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

- Analiza comparativa -

Aceasta lucrare va fi impartita in doua parti: una va cuprinde informatii despre campaniile de responsabilizare sociala ale RBS, iar in cea de a doua parte mi-am propus sa introduc campaniile altor banci (BCR, BT si BRD), pentru a incerca sa fac o comparatie intre RBS si concurentii sai.

Filosofia companiei:

RBS a dezvoltat si consolidat de-a lungul anilor filozofia "Make it happen". Aceasta reprezinta centrul strategiei noastre si defineste principiul nostru de baza: faptele inseamna mai mult decat cuvintele. Pana acum, am fost foarte activi in domeniul CSR, dovedindu-ne angajamentul fata de comunitate printr-o abordare sustenabila si prin promovarea unor standarde inalte de integritate si profesionalism. Ne desfasuram activitatea adaugand valoare serviciilor oferite clientilor nostri, luand in considerare nevoile comunitatii, ramand deschisi fata de idei noi si dedicati progresului.

Johan Gabriels - CEO, RBS Romania

Politica de CSR:

RBS Romania isi propune sa atinga standarde inalte de responsabilitate corporativa, integritate si profesionalism in toate activitatile sale.

La nivel global, RBS si-a definit urmatoarele directii in ceea ce priveste strategia de CSR, pe baza consultarilor cu toti stakeholderii bancii:

- Sporirea securitatii operatiunilor bancare si prevenirea fraudelor;

- Dezvoltarea relatiilor cu clientii;

- Promovarea practicilor bancare responsabile;

- Initierea unor programe pentru angajati;

- Reducerea impactului asupra mediului;

- Sprijinirea comunitatilor locale;

- Finantarea responsabila a proiectelor;

- Promovarea educatiei financiare;

- Promovarea incluziunii financiare si inlesnirea accesului la servicii financiare;

- Sprijinirea intreprinderilor mici si incurajarea antreprenoriatului.

In Romania, banca a considerat CSR o prioritate inca din anul 2005, implicandu-se in diverse proiecte educative, sociale sau de mediu.

Investitiile in comunitate s-au materializat prin parteneriate cu organizatii precum:

- AIESEC Romania - in cadrul proiectului "Educatie pentru dezvoltare durabila"

Prin "Educatie pentru dezvoltare durabila", RBS Romania a vrut sa implice studentii in rezolvarea problemelor comunitatilor in care traiesc. Pentru aceasta, banca a avut nevoie de sprijinul unei organizatii studentesti, care sa fie activa in mai multe orase. A fost aleasa AIESEC, un partener mai vechi al RBS, prezenta in 13 localitati din Romania.

Programul a fost lansat in martie 2007 si a debutat cu prezentarea lui in randurile filialelor AIESEC. Astfel, membrii asociatiei au aflat ca trebuie sa realizeze si sa implementeze un proiect care sa urmareasca dezvoltarea durabila a comunitatii locale (sa rezolve o problema a acesteia sau sa creeze oportunitati de dezvoltare, care sa nu afecteze generatiile urmatoare).

- NESsT si Leaders - in cadrul proiectului "Competitia Intreprinderilor Sociale"

Proiectul a ajutat mai multe ONG-uri sa-si infiinteze o "intreprindere sociala". Asta inseamna sa deruleze o activitate antreprenoriala (vanzarea unui produs sau a unui serviciu) care are atat scopuri sociale, cat si financiare. Respectiv, e vorba de o „afacere” care genereaza resurse, care resurse sunt investite apoi intr-o cauza sociala. RBS a contribuit cu o finantare de 100.000 de Euro si a implicat 18 angajati, ca voluntari, in proiect. Peste 30 de ONG-uri au beneficiat de asistenta tehnica, iar 5 dintre ele si-au infiintat deja o astfel de "intreprindere".

- Academia de Stiinte Economice – in cadrul programului "Valori Europene"

RBS Romania si-a propus sa ofere posibilitatea studentilor care studiaza domeniul economic sa afle mai multe informatii practice despre ce presupune activitatea unei banci si ce inseamna sa lucrezi in domeniul financiar bancar. De aceea, in parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucuresti, deruleaza, din 2003, programul "Valori Europene".

- Habitat pentru Umanitate- in cadrul proiectului “Construim impreuna”

RBS România s-a alăturat unuia dintre cele mai importante evenimente din 2009 ale organizaţiei Habitat for Humanity: Big Build, continuînd astfel implicarea sa consecventă în viaţa comunităţii.

Două echipe RBS Romania a câte 25 de persoane fiecare au fost la Beiuş (judeţul Bihor) pentru a se alătura celor 250 de voluntari din Irlanda de Nord şi România in scopul construirii a zece case în ritm susţinut în doar cinci zile, beneficiarii celor zece locuinţe fiind deja cunoscuţi.

Prin proiectul Big Build, Habitat aniversează 15 ani de activitate continuă în Irlanda de Nord şi 10 ani de când divizia irlandeză şi-a derulat prima acţiune în România

Fisiere in arhiva (1):

  • Responsabilitatea Sociala - RBS.doc

Alte informatii

Prezentat in cadrul cursului "Etica si valori bancare