Sistemul Informational Bancar - Bancpost

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Sistemul Informational Bancar - Bancpost.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

1. SISTEMUL INFORMAŢIONAL BANCAR

pe exemplul Bancpost

INTRODUCERE

Denumire legală: S.C. Bancpost S.A;

Formă legală: Societate pe acţiuni;

Sediul Central: Calea Vitan 6-6A, Tr. B şi C, Et. 1-7, Sector 3, 031296 Bucureşti;

Registrul Comerţului: J40/9052/1991;

Cod Unic de Înregistrare: RO 404416;

Registrul Bancar: PJR-40-013/1999;

Capital Social: 662.225.870,80 RON (capital subscris şi integral vărsat), iar valoarea nominală a unei acţiuni este de 0,40 RON;

ATM Agenţia Bancpost Podu Roş-Iaşi Bd. Socola Nr. 2, Bloc F, Sc. D, Parter ;

Număr sedii Bancpost în Iaşi: 12.

Fig. nr.1 – Reţeaua teritorială Bancpost

Sursa: Raport anual – Bancpost (www.bancpost.ro)

Prezentarea companiei

Una dintre cele mai competitive bănci româneşti, Bancpost oferă, prin reţeaua extinsă de sucursale proprii şi prin diverse canale alternative de distribuţie, o gamă extinsă de produse şi servicii clienţilor corporativi, de retail şi persoanelor fizice cu statut financiar ridicat din România.

Acţionarul majoritar al Bancpost este Eurobank EFG (EFG Eurobank Ergasias S.A.), una dintre cele mai mari companii listate la Bursa de Valori din Grecia din punct de vedere al capitalizării bursiere şi membră a EFG Group din Geneva.

Ca urmare a unui profund proces de restructurare şi a implementării modelului unic de business al acţionarului său majoritar, Bancpost beneficiază astăzi de noi atu-uri, esenţiale într-un mediu intens concurenţial: sisteme informatice şi de telecomunicaţii moderne, procese şi operaţiuni optimizate, produse şi servicii competitive, complet reproiectate şi orientate către client, personal bine instruit, precum şi o forţă de vânzări dinamică şi pro-activă.

Modelul unic de afaceri al băncii este bazat pe o infrastructură formată din Centre Regionale care coordonează activitatea de Retail (produse standardizate, procese centralizate, fluiditate) şi din Centre de Afaceri, poziţionate în oraşe cu potenţial economic ridicat, care oferă companiilor mijlocii soluţii financiare flexibile şi servicii de consultanţă. Relaţia cu companiile mari este gestionată de Direcţia Companii Mari din cadrul sediului central al Băncii. Întreaga activitate a fost concentrată şi orientată către înţelegerea obiectivelor fiecărui client, oferind un parteneriat de încredere, pe termen lung, în vederea atingerii cu succes a acestor obiective.

Clienţii Bancpost beneficiază totodată de produsele de trezorerie dezvoltate de echipa Global Markets Bancpost, una dintre cele mai puternice de pe piaţă, cât şi de produse financiar-bancare integrate, rezultate din colaborarea Băncii cu celelalte 9 subsidiare ale Grupului Eurobank EFG în România:

-EFG Retail Services IFN S.A.

-EFG Eurobank Mutual Funds Management România SAI S.A.

-EFG Eurobank Finance S.A. - România

-EFG Eurobank Securities S.A. - România

-EFG Eurobank Leasing S.A.

-EFG Eurobank Property Services S.A.

-EFG IT Shared Services S.A.

-EFG Eurolife Asigurări Generale S.A.

-EFG Eurolife Asigurări de Viaţă S.A.

Reţeaua de sucursale a fost completată cu diverse canale alternative de distribuţie (vânzări directe, canale electronice 24h, F@stbanking, web site-uri dedicate pe produs, brokeri specializaţi etc) care oferă clientului Bancpost avantajul proximităţii, comodităţii şi accesul la serviciile Băncii 24 de ore pe zi.

Experienţa Bancpost pe piaţa locală, cumulată cu experienţa internaţională, know-how-ul şi modelul unic de business al grupului Eurobank EFG sunt principalele active pe care specialiştii Băncii le valorifică în fiecare zi pentru a furniza clienţilor săi cele mai bune soluţii financiare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul Informational Bancar - Bancpost.doc