Tehnici de Management

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Tehnici de Management.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 7 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Lect. Univ. dr. Claudiu-George Bocean

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Banci, Management

Extras din document

TEHNICI DE MANAGEMENT PREVIZIONAL

In teoria si practica manageriala un loc important il ocupa metodele si tehnicile specifice de management Acest grup de metode si tehnici se foloseste pentru rezolvarea cat mai eficienta a unor probleme specifice diferitelor functii ale conducerii. Din acesta categorie de metode si tehnici de conducere putem mentiona urmatoarele : metode si tehnici ale managementului previzional (extrapolarea, tehnica ritmului mediu, metoda trendului de dezvoltare), metode si tehnici de stimularea a creativitatii personalului, delegarea, sedinta, tabloul de bord, diagnosticarea, planul de afaceri, ca instrument al managerului performant.

Tehnica de management se defineşte prin totalitatea procedeelor, instrucţiunilor, regulilor fundamentate pe noţiuni ştiinţifice şi utilizate în aplicarea cunoştinţelor teoretice fundamentate de managementul ştiinţific, în soluţionarea problemelor ce decurg din realizarea obiectivelor unităţii economice.

. O tehnică poate fi utilizată în cadrul mai multor metode de

Extrapolarea

Extrapolarea porneste de la ideea ca, legea cresterilor din trecut va determina cresterea viitoare cel putin pentru o perioada scurta de timp.Ea poate fi folosita cu succes in previziunile pe termen scurt, in perioada de timp care precede inovarea. Limita principala a tehnicilor de extrapolare consta in aceea ca, acestea nu au in vedere efectul ce-l provoaca progresul tehnic, ca urmare a unor idei inovatoare sau alti factori care se modifica radical fata de perioada precedenta.

Tehnica ritmului mediu

Se bazeaza pe premisa ca tendinta de evolutie în viitor va respecta în general un anume ritm de dezvoltare din perioada anterioara.

Tehnica Delphy

Tehnica Delphy este o metoda intensiva folosita in special in prognoza comerciala si tehnologica pe termen lung. Metoda consta in consultarea unui grup de specialisti asupra problemelor care formeaza obiectul cercetarii. Specialistii lucreaza individual.

Etapele aplicarii tehnicii Delphy sunt urmatoarele:

Pregatirea si lansarea anchetei

Organizatorii anchetei definesc domeniul prognozat, intocmesc un chestionar cu intrebari vizand domeniul respectiv si selectioneaza specialistii care vor fi selectionati prin formular. Chestionarele sunt intocmite si expediate specialistilor.

Desfasurarea propriu-zisa a anchetei

Etapa consta in completarea chestionarului si prelucrarea raspunsurilor primite. Daca nu se obtine un acord de minimum 50% privind opiniile exprimate de specialisti la subiectul acordat, se va intocmi un nou chestionar de va avea ca anexa, sinteza raspunsurilor la chestionarul anterior. Noul chestionar va solicita pareri suplimentare din parte specialistilor, pentru lamurirea unor aspecte.

Specialistii consultanti trebuie sa aprofundeze primele lor raspunsuri. Cunoscand opiniile exprimate de celelalte persoane chestionate, fiecare specialist va putea tine seama in completarea celui de al doilea chestionar, de unele aspecte ale problemei pe care initial le-a neglijat, sau de factori pe care i-a ignorat.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici de Management.docx

Alte informatii

UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA FACULTATEA DE ECONOMIE SI ADMINISTRAREA AFACERILOR