Tema de Creatie - Produs Bancar Nou

Imagine preview
(7/10 din 7 voturi)

Acest referat descrie Tema de Creatie - Produs Bancar Nou.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Bogdan Capraru

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

Cardul EXTRA

Cardul EXTRA este un suport de tranzactie standardizat, securizat si informatizat care are urmatoarele elemente obligatorii:

- numarul cardului;

- numele si prenumele detinatorului;

- data emiterii si expirarii valabilitatii;

- denumirea si sigla emitentului,

- o banda magnetica si o rubrica pentru semnatura titularului.

CARACTERISTICI:

Cardul EXTRA este un card cu dubla functionalitate credit-debit cu conturi deschise atât în lei cât si în valuta, destinat persoanelor fizice, emis în sistem VISA International cu utilizare nationala si internationala (în strainatate conversia facându-se automat în moneda tarii respective), în mediu electronic (terminale POS si/sau bancomate), cât si manual (imprintere ZIP-ZAP), oriunde este afisata sigla VISA.

Cardul EXTRA poate fi utilizat pentru încasarea salariilor, ca mijloc de plata a diverselor marfuri si servicii în relatia cu comerciantii, dar si pentru obtinerea unei linii de credit pe cont curent de maxim patru ori salariul net cert cu caracter permanent.

Pe acest card posesorul îsi poate depune propriile sume, pe lânga suma pe care o poate scoate conform salariului net, beneficiind de o perioada de creditare nelimitata, dar pentru a nu se percepe dobânda pentru banii ridicati din cont, acestia trebuie rambursati într-o perioada de maxim 60 de zile.

Pentru fiecare tranzactie efectuata cu acest card, acumulezi un anumit numar de puncte care îti ofera posibilitatea obtinerii a unui alt credit de 50% din creditul maxim acordat conform salariului net.

Acest tip de card mai poate fi folosit atât pentru tranzactii on-line, off-line si pe Internet cât si pentru plata achizitiilor on-line prin utilizarea telefonului mobil, accesând „serviciul de mobile banking (Mobilis)”. Posesorii de card pot fi avertizati în mod automat în momentul debitarii contului cu o suma peste un anumit prag, astfel încât, imediat dupa realizarea unei plati on-line, confirmarea operatiunii este receptionata direct pe telefonul mobil.

De asemenea, cardul EXTRA confera posesorului asigurat în România, dreptul de a beneficia de asistenta medicala necesara în cursul unei calatorii sau sederi temporare într-o tara straina, în aceleasi conditii ca pentru cetatenii statului respectiv.

Pe lânga toate acestea, cardul EXTRA mai prezinta si alte caracteristici:

- Obtinerea de mini-extrase de cont de la ATM-uri;

- Efectuarea tranzactiilor la bancomate pe baza de amprenta digitala si cod PIN;

- Schimbare a codului PIN direct de la ATM-uri;

- Numar nelimitat de carduri suplimentare;

- Transferuri de fonduri, prin ATM-uri, din conturile de card în conturile curente, ca si rambursarea creditelor împrumutate;

- Ofera posibilitatea de a-ti plati facturile la ATM-uri;

- Durata de valabilitate a cardului este de 3 ani, cu posibilitatea de reînnoire automata.

Conditii minime de eligibilitate:

- persoane fizice cu cetatenia româna;

- vârsta cuprinsa între 18-65 ani;

- angajati pe perioada nedeterminata sau beneficiari de venituri cu caracter permanent pe teritoriul României;

- venit lunar net cert cu caracter permanent de minim 400 RON.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tema de Creatie - Produs Bancar Nou.doc