Tema de Creatie - Produs Bancar Nou

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Tema de Creatie - Produs Bancar Nou.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Bogdan Capraru

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

1) DESCRIEREA PRODUSULUI

Cardul OPTIMAX este un card cu dublă funcţionalitate credit-debit ataşat unor conturi ce pot fi deschise atât în lei cât şi în valută, destinat persoanelor fizice, emis în sistem VISA International cu utilizare naţională şi internaţională (în străinătate conversia se face automat în moneda ţării respective), în mediu electronic (terminale POS şi/sau ATM-uri), cât şi manual (imprintere ZIP-ZAP) oriunde este afişată sigla VISA.

Acest card poate fi utilizat atât pentru încasarea salariilor cât şi pentru obţinerea unei linii de credit pe cont curent de maxim 6 ori salariul net cert cu caracter permanent. Pentru sumele ce reprezintă linia de credit oferită de bancă, perioada de rambursare este nelimitată (până în momentul când titularul hotărăşte închiderea cardului), dobânda perceputa este de 2% pe lună pentru sumele ridicate, dar pentru a nu se percepe dobândă pentru banii ridicaţi din cont, aceştia trebuiesc rambursaţi într-o perioadă de maxim 60 de zile. Pe lângă aceste facilităţi, posesorul poate depune în cont şi sume proprii ce nu au ca provenienţă salariul sau limita de credit hotărâtă de bancă, pentru aceste sume neprimind nici un fel de dobândă.

O altă facilitate o reprezintă sistemul de puncte bonus. Astfel pentru fiecare tranzacţie efectuată cu acest tip de card se obţin puncte bonus (punctele se calculează ca 10% din valoarea tranzacţiei). În acelaşi timp se mai pot obţine puncte bonus dacă rambursarea sumelor ridicate din linia de credit se efectuează înainte de cele maxim 60 de zile fără dobândă. Aceste puncte bonus pot fi utilizate fie pentru primirea unor reduceri din valoarea tranzacţiilor (cu o serie de magazine şi firme partenere băncii), fie pentru obţinerea unei alte linii de credit de maxim 50% din valoarea iniţială acordată conform salariului net pentru care dobânda plătită este de 1% pe lună.

Acest tip de card poate fi utilizat atât pentru tranzacţii off-line (direct din magazine cu utilizarea terminalelor POS), cât şi on-line pentru plata achiziţiilor de pe Internet.

OPTIMAX are ataşat şi un serviciu de mobile-banking: posesorii de card primesc un mesaj pe telefonul mobil în momentul debitării sau creditării contului cu o sumă peste un anumit prag hotărât de către titular, astfel încât imediat după intrarea salariului în cont sau după realizarea plăţii on-line confirmarea operaţiunii este recepţionată direct pe telefonul mobil.

În acelaşi timp, cardul conferă posesorului asigurat medical în România, dreptul de a beneficia de asistenţă medicală necesară în cursul unei călătorii sau şederi temporare într-o ţară străină, în aceleaşi condiţii ca pentru cetăţenii statului respectiv.

Alte caracteristici ale cardului OMTIMAX sunt:

- obţinerea de mini-extrase de cont de la ATM-uri

- efectuarea tranzacţiilor la bancomate pe bază de amprentă digitală şi cod PIN

- schimbarea codului PIN direct de la ATM-uri

- număr nelimitat de carduri suplimentare

- transferuri de fonduri, prin ATM-uri, din conturile de card în cele curente şi invers, dar şi rambursarea creditelor existente

- plata facturilor la utilităţi la ATM-uri (datorită contractelor încheiate de bancă cu principalii furnizori de utilităţi din România)

- durată de valabilitate a cardului de 4 ani, cu posibilitatea reînnoirii automate

- suma maximă de retragere numerar la ATM pe zi este de 7000 RON

- se pot efectua maxim 30 de tranzacţii pe zi

Comisioanele şi dobânzile percepute se prezintă astfel:

- comision emitere iniţială card – 20 RON

- comision reînnoire card – 0 RON

- comision deschidere cont de card – 2,5 RON

- comision emitere ulterioară pentru card pierdut, furat, deteriorat etc. – 1 RON

- comision emitere ulterioară card suplimentar – 1 RON

- comision închidere cont de card – 5 RON

- comision alimentare cont card – 0 RON

Fisiere in arhiva (1):

  • Tema de Creatie - Produs Bancar Nou.doc

Alte informatii

FEAA, disciplina Management bancar