Tema de Creatie - Serviciul de Plati U Pay

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Tema de Creatie - Serviciul de Plati U Pay.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Bogdan Capraru

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

O coadă imensă la un ghiseu bancar nu este exact ceea ce îşi doreşte un client de la banca cu care lucrează. Timpul costă bani şi din acest motiv băncile au început să scoată pe piaţă produse care reduc timpul pierdut în relaţia cu banca.

În ceea ce priveşte reducerea timpului acordat plăţilor de facturi această problemă a fost îmbunătăţită prin: intermediul ATMurilor, a internetului, mobilului sau a POSurilor. Eu m-am gândit la un produs bancar care să vină în ajutorul clienţilor şi anume, un serviciu prin care banca se angajează ca lunar să plătească facturile de utilităţi, primele de asigurare, ratele de credit sau alte servicii îm mod rapid şi eficient.

Acest serviciu poate fi folosit de clienţii persoane fizice ce au deschise un cont curent. Acest serviciu are denumirea - U pay.

Caracteristici

Prin acest serviciu, clienţii băncii îşi pot plăti automat facturile către furnizorii cu care banca a încheiat acest mod de plată. Pentru a beneficia de acest serviciu, clientul trebuie să încheie un contract prin care împuterniceşte banca să transfere contravaloarea facturilor lunare din contul său în contul furnizorilor. Acest serviciu îi ajută pe clienţi să economisească timp şi bani şi asigură plata la timp a facturilor. Clienţii nu trebuie decât să se asigure că suma necesară este disponibilă în conturile lor la data scadenţei facturii. Atsfel, operaţiunea se desfăşoară automat fără a mai fi nevoie de niciun drum la bancă, fără întârziere şi fără bătăi de cap, iar clientul serviciului U Pay câştigă foarte mult timp prin evitarea deplasării la diferite puncte pentru plata facturilor, renunţă la griji deoarece valoarea facturii se debitează automat din contul bancar fără a fi nevoie de vreun efort suplimentar şi nu în ultimul rând evită penalizările şi întârzierile la plată.

Serviciul permite şi furnizorilor de utilităţi publice, telecomunicaţii, asigurări sau de alte servicii să încaseze în conturile de la bancă sumele aferente facturilor emise, de la toţi clienţii lor, indiferent de bancă sau unde aceştia au conturile.

Acest serviciu se diferenţiază de celelalte servicii de acest fel (direct debit) prin faptul că, perioada contractului semnat de către client prin care autorizează banca să-i efectueze plăţile către furnizori este de 12 luni. Anual, contractul se prelungeşte la cerinţa clientului.

În contractul încheiat între client şi bancă sunt specificaţi furnizorii cărora trebuie să li se vireze sumele aferente facturilorla data scadentă.

Clientul poate stopa oricând plata, dacă suma înscrisă în factură nu corespunde cu realitatea, iar dacă apar erori aparţinând băncii sau furnizorului în ceea ce priveşte efectuarea plăţilor, clientul îşi primeşte banii înapoi.

Avantajele

utilizării acestui serviciu pe care banca îl pune la dispoziţie :

- economie de timp şi de bani - nu se va mai pierde timpul cu deplasări inutile şi cu aşteptări la casierii ;

- evitarea aglomeraţiei de la ghişee;

- certitudinea că facturile vor fi plătite la timp ;

- un control mai bun prin intermediul extrasul de cont asupra operaţiunilor efectuate ce conţin explicaţii clare şi cuprinzătoare;

- furnizorii de servicii oferă clienţilor reduceri importante de preţ, dacă facturile sunt achitate prin serviciul U Pay, deoarece companiile îşi pot colecta veniturile într-o manieră mai simplă şi mai ieftină.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tema de Creatie - Serviciul de Plati U Pay.doc