Analiza Bacteorologica

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Analiza Bacteorologica.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 29 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Diana Albu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Biologie

Extras din document

ARGUMENT

Analiza biologică, pornind de la interdependenţa dintre viaţă şi mediu a descoperit aspectele carcterisitce ale poluării.

Înainte de a se întoarce împotriva oamenilor, poluanţii supun la grele încercări fauna şi flora acvatică. Animalele şi plantele trăiesc în echilibru dinamic cu mediul, formând biocenoza caracteristică condiţiilor existente.

Dacă proprietăţile fizico–chimice ale apei (biotopul) se menţin, viaţa acvatică (biocenoza) va fi bogată, variată şi stabilă. Tulburarea echilibrului fizico – chimic prin poluare, modifică tabloul biologic al unei ape. Organismele reactionează în funcţie de structura lor. Unora dintre ele mediul modificat le va fi ostil, urmând ca ele să se rărească sau să piară. Altele, indiferente sau capabile să valorifice substanţele introduse în mediu, se vor înmulţi şi vor domina.

Astfel analiza biologică recunoaşte poluarea, comparând viaţa din apele curate cu cea care apare în apele poluate. Cu cât condiţiile de mediu sunt mai diferite de cele naturale, cu atât numărul de specii scade, însă numărul indivizilor creşte.

Analiza bacteriologică urmareşte identificarea germenilor patologici specifici. Întrucât separarea lor este dificilă şi necesită lucrări de durată, se recurge practic la o caracterizare globală a frecvenţei germenilor prin determinarea numărului de bacilli care reflectă indirect gradul de contaminare a apelor cu germeni din tubul digestiv.

Comparând rezultatele obţinute cu normele sanitare stabilite experimental, se poate aprecia dacă poluarea este sau nu periculoasă din acest punct de vedere.

În această lucrare am prezentat caracterizarea şi determinarea indicatorilor microbiologici ai apelor naturale, precum şi maladiile provocate de microorganismele din apă, numărarea şi determinarea globală a numărului de germeni.

CAPITOLUL I

ANALIZA BACTERIOLOGICĂ

Apa este una dintre cele mai importante resurse naturale, un factor vital pentru toate organismele vii şi majoritatea ecosistemelor, un factor esenţial pentru sănătatea umană, pentru producerea de alimente şi pentru dezvoltarea economică.

Prin apă potabilă se înţelege:

a) orice tip de apă în stare naturală sau după tratare, folosită pentru băut, gătit, la preparare hranei sau pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei şi indiferent dacă este furnizată prin reţea de distribuţie, din rezervor sau este comercializată în sticle sau alte recipiente;

b) toate tipurile de apa folosită ca sursă în industria alimentară pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor sau substanţelor destinate pentru consumul uman, cu excepţia cazului în care autorităţile competente aprobă folosirea apei şi sunt convinse că apa nu afectează calitatea şi salubritatea produsului alimentar în forma lui finită.

Clasificarea parametrilor se face în:

- parametrii de calitate, cu influenţă directă asupra sănătătii persoanelor, 2 parametrii microbiologici şi 35 parametri chimici

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Bacteorologica.doc