Boli cu Transmitere Sexuala

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Boli cu Transmitere Sexuala.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domenii: Biologie, Medicina

Extras din document

Boli cu transmitere sexuala

Sanatatea este lucrul cel mai important pentru care trebuie sa luptam in zilele noastre deoarece de ea depind toate activitatile si evolutia vietii fiecaruia dintre noi.

Sanatatea reproductiva este o stare fizica,mentala si sociala in totalitate buna,nu doar absenta boli sau infirmitatii,in tot ceea ce priveste sistemul reproducerii,functiile si procesele sale.Sanatatea reproductiva presupune ca oamenii pot avea o viata sexuala satisfacatoare si nepericuloasa si dispun de posibilitatea de a se reproduce si de libertatea de a decide sa faca acest lucru,cand anume sa-l faca si cat de des.

DEFINIREA PROBLEMEI

Bolile cu transmitere sexuala(denumite si “boli venerice”) sunt infectii transmise in mod preponderent prin contact sexual(de oricare ar fi a-

cesta-vaginal,anal sau oral).Pe langa actul sexual,alte mijloace de trans-

mitere a acestor boli sunt contactul cu zona infectata,contactul cu obiec-

te infectate(ace,etc) sau de la mama la fat.

NEVOI SI PRIORITATI

Am ales acest subiect pentru ca din ce in ce mai multi oameni se confrunta cu probleme de acest gen si nu stiu cum sa le previna sau sa le atenueze,de aceea nevoia de informare despre acest subiect este necesara. Oamenii si in special tinerii sunt tentati sa se riste nefiind constienti de gravitatea situatiei si de consecintele propriilor fapte. De aceea consider ca lumea trebuie informata si avertizata din ce in ce mai mult pentru a inlatura aceasta problema care ne poate costa viata.

CLASIFICARE

Aceste boli pot fi clasificate in doua mari categorii :

1. Bolile cu transmitere sexuala majore, din care fac parte:

- Sifilisul

- Gonoreea (popular "Sculamentul")

- Sancrul moale

- Granulomul inghinal

- Limfogranulomatoza inghinala

2. Bolile cu transmisie sexuala minore, din care fac parte:

- uretritele negonococice(cele mai frecvente boli din aceasta categorie sunt provocate de Chlamydii, Mycoplasme, Candida albicans,Tricho-

monas vaginalis)

- tricomonazia urogenitala

- candidozele urogenitale

- herpesul genital

- vegetatiile veneriene

- moluscum contagiosum

- scabia

- pediculoza

- unele forme de hepatita virala

In ultimul deceniu,infectia cu HIV,cea mai periculoasa infectie,pe langa sifilis,a provocat epidemii fara precedent.

SCOP

Scopul acestui referat este de a imbunatati nivelul de cunostinte al populatiei si prin urmare de salvarea cat mai multor vieti omenesti.

Sanatatea este cel mai pretios lucru pe care il avem dar depinde doar de noi daca il pastram sau nu. Decizia apartine fiecaruia dintre noi atata timp cat suntem informati corect asupra bolilor cu transmitere sexuala.

Este normal ca oamenii sa aiba o viata sexuala activa dar si placuta,de aceea trebuie sa evitam aparitia unor astfel de probleme pe cat putem.

OBIECTIVE

Obiectivele sunt informarea tinerilor,cuplurilor si copiilor pentru a spori cunoasterea si a preveni eventualele boli si a le diminua aparitia in randul familiei sau persoanei.Bolile cu transmitere sexuala sunt adesea rezultatul absentei informatiilor privind metodele de contraceptie.

GRUPURI TINTA

Ma adresez in special tinerilor deoarece ei sunt mai impulsivi si se risca mai mult,familiilor pentru ca toti membrii ei pot fi afectati ,copiilor deoarece ei trebuiesc educati si invatati si nu in ultimul rand fiecarei persoane care nu are cunostinte despre subiectul in cauza.

RESURSE

Informatii necesare fiecarei persoane

Manifestarile clinice ale bolilor cu transmitere sexuala apar mai ales in zona genitala,dar pot fi evidente si in cavitatea bucala,pe gat sau la nive-

lul ochilor.In zona genitala,simptomele se manifesta prin secretii neobis-

nuite,dureri in zona pelviana,arsuri,mancarimi,iritatii,dureri in timpul actului sexual sau la urinare.Prezenta tuturor acestor simptome nu es-

te neceasara-unele dintre ele disparand de la sine,desi infectia ramane in corp pana la tratare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Boli cu Transmitere Sexuala.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA TRANSILVANIA FACULTATEA DE DREPT SI SOCIOLOGIE SPECIALIZAREA ASISTENTA SOCIALA